Rahim Enfeksiyonu Tedavisi Tedavi; genellikle antibiyotikler, antiinflamatuar (enflamasyonu tedavi eden) ilaçlar ve ağrı kesiciler gibi ajanlar kullanılarak yapılır. Tercih edilebilen tedavi yöntemleri genel olarak şu şekilde sıralanabilir: Antibiyotikler: Bakteriyel enfeksiyonların tedavisi için kullanılır.
Antibiyotik tedavisine destek olmak için anti enflematuar bitkiler kullanılabilir. Sarımsak, Ekinezya, Kuşburnu, Civanperçemi ve Altın Mühür tüketmek rahim iltihabı tedavisine katkı sağlayabilir. Bunun yanı sıra sıcak veya soğuk kuşburnu çayı tüketmek rahim iltihabı tedavisinde fark yaratabilir.
Antibiyotik tedavisi rahim iltihabının tedavisinde en etkin yollardan biridir. Antibiyotik alan hastalar kontrol altında tutulurlar. Antibiyotik tedavisi çoğunlukla 14 günlük bir süreçtir. Tedaviye geç başlanması, hastalığın daha zor tedavi edilmesine yol açacaktır.
Servisitin olası nedenleri cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardır(bel soğukluğu, klamidya, trichomoniasis ve genital herpes). Çoğunlukla servisite neden olan bakteriyel ve viral enfeksiyonlar cinsel temas yoluyla bulaşır.
Hafif enfeksiyonlarda vajinaya fitil uygulaması, vulvaya krem uygulaması şeklinde tedavi önerilmekte, daha ağır enfeksiyonlarda veya fitil kullanamayanlarda ise tek dozlu ilaçlarla tedavi çoğu durumda başarılı olmaktadır.
İlgili 24 soru bulundu
Pek çok enfeksiyon rahatsızlığında olduğu üzere bireyin bağışıklık sistemi oldukça güçlüyse ve vajinal mantara sebep olan durum ortadan kalkmış ise, bu rahatsızlık kendi kendine geçebilmektedir.
Vajinal Mantar Nasıl Tedavi Edilir? Kısa süreli vajinal mantar tedavisi için, doktorun tavsiyesine göre üç ila yedi gün boyunca antifungal bir ilaç almak genellikle bir mantar enfeksiyonunu temizler. Antifungal ilaçlar kremler, merhemler, tabletler ve fitiller olarak mevcuttur.
Vajinal Mantar Kendiliğinden Geçer mi? Birçok enfeksiyon hastalığında olduğu gibi kişinin bağışıklık sistemi güçlü ise ve vajinal mantara neden olan neden ortadan kalkmışsa vajinal mantar kendiliğinden geçebilir.
Tedavi edilmezse pelvik inflamatuar hastalık (PID), kısırlık veya rahim ağzı kanseri riskinde artış gibi komplikasyonlara yol açabilir.
Tedavi vajinal akıntıya neden olan faktörlere göre değişiklik gösterir. Örneğin, akıntı maya enfeksiyonlarına bağlı ise genellikle krem veya jel formunda vajinaya uygulanan antifungal ilaçlar ile tedavi edilir. Bakteriyel vajinozis tedavisinde ağızdan antibiyotik verilir veya antibiyotikli kremlerle kullanılır.
Rahmi temizleyen bitkiler konusunda özellikle bitki çaylar devreye giriyor. Papatya çayı, kekik çayı, rezene, anason, maydanoz kürü bu konuda rahim temizlediği bilinmektedir. Geçmişte kadınlar arasında en yaygın olan soğan kürü ise rahimi temizlediği bilinen mucizevi bir kürdür.
Karın ağrısı ve kramp: Alt karın bölgesinde ağrı ve kramp, uterin enfeksiyonun en yaygın semptomlarıdır. Bu ağrılar, adet dönemi sırasındaki ağrılara benzerlik gösterebilir. Vajinal akıntı: Uterin enfeksiyon, vajinal akıntıya neden olabilir. Akıntı; genellikle yoğun, kalın ve renksizdir.
Enfeksiyon tedavisi, enfeksiyon türüne göre uygulanır. Ancak genellikle ilaçla tedavi; antibiyotik, antiviral ilaç, antifungaller, antiparazitik ile uygulanır. Antibiyotik tedavisi; bakteriyel enfeksiyon durumunda bakteri üremesini engellemek adına kullanılır.
- Bol yoğurt tüketmek, - Vajinal bölgeyi suyla seyreltilmiş üzüm sirkesiyle temizlemek, - Kekik ve adaçayının banyo suyuna eklenmesi olarak sıralanabilir. Ancak bu yöntemlerin bir hekime danışılması da bireyin sağlığı açısından önemli olacaktır.
Bu durumda kandidiyazis denilen, şiddetli kaşıntı, şişme, akıntı ve tahrişle seyreden vajinal mantar enfeksiyonu ortaya çıkar. Belirtiler genellikle ilaç tedavisi ile birkaç gün içinde hafifler. Daha ciddi enfeksiyonlarda ise şikâyetlerin azalması iki haftayı bulabilir.
Her HPV enfeksiyonu kansere neden olmaz. Ancak rahim ağzı kanserlerinin en büyük nedeni HPV enfeksiyonlarıdır.
Smear testi ile bazı enfeksiyonlar da saptanabilir.
Evet, vajinal enfeksiyon tedavi edilmediği takdirde vücuda yayılır ve ciddi sorunlara hatta ölümlere dahi yol açabilir.
Tedavi. Bakteriyel vajinozu tedavi etmede çeşitli farklı antibiyotikler kullanılabilir, ancak en sık kullanılan iki tane vardır: metronidazol ve klindamisin. Bunlar ağız yoluyla alınabilirler veya tablet, krem veya jel şeklinde vajinaya yerleştirilebilirler.
Elma sirkeli su ile vajina yıkama; yarım ila bir bardak arası elma sirkesi suyun içine dökülür ve 10-30 dk sirkeli suyun içinde oturulur. Vajinanın içine biraz doğal yoğurt sürebilirsiniz. Küvetteki suya ¼ bardak (çeyrek bardak) karbonat dökülür ve 10-40 dakika beklenir.
Bu, özellikle kasık ve genital bölgelerde kullanım için geçerlidir.
Rahim içi temizleme işlemi (dilatasyon & küretaj)
Dilatasyon & küretaj (D&C), rahim ağzı dokusunun (serviks) genişletilerek ince aletlerle (küret&kanül) rahim içindeki dokunun cerrahi olarak çıkarılma işlemine verilen isimdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri