Rahim alma operasyonundan sonra en sık karşılaşılan sıkıntılar vajinal akıntı ve kanamalar ve cerrahi kesi yerinde oluşan ağrı ön planda olmak üzere rahatsız hislerdir. Vajinal akıntı ve kanama, adet dönemlerinde olan kanama kadar çok değildir. İyileşmenin olduğu 6 hafta kadar sürebilir.
Rahim alınma ameliyatında sonra hastalarda akıntı tarzı belirtiler beklenmemektedir. Ancak ameliyat sonrası akıntı vajinal enfeksiyon gelişmesi durumunda yaşanabilir. Ameliyata bağlı bir durum değildir. Ameliyat akıntıya sebep olmaz.
Yani rahmin alınmasıyla adet görmeme ve çocuk doğuramama dışında fonksiyonel olarak değişen hiçbir şey yok. Eğer kadın ailesini, çocuk sayısını tamamladığını düşünüyorsa rahimle ilgili ameliyat sırasında rahmin tamamen alınması mantıklı seçenek olacaktır.
Kadın cinsel organı vajina ve rahim birbirine bağlı yapılar olsa da aslında iki ayrı yapıdır. Bu durumda rahmin alınması cinselliği etkilememektedir.
Rahim alınma ameliyatının ardından hasta hamile kalamaz ve adet görememektedir. Yumurtalıkları korunan yalnızca rahmi alınan hastalarda adet kanaması görülmez ve menopozun getirdiği sıcak basmaları ve ani terlemeler olmaz. Rahim ile beraber yumurtalıklar da alınırsa menopoz belirtilerini ortaya çıkar.
İlgili 40 soru bulundu
Vazektomi sonrası üretilen spermler nereye gidiyor? Vazektomi sonrası testislerde üretilen spermler, semen sıvısı içine katılmaz ve sperm kanallarından ilerlemez yani testislerde kalır.
Rahim alındıktan sonra adet görülmesi mümkün değildir.
Rahmin ameliyat ile alınması (histerektomi), genel olarak cinsel sorunlara neden olmaz. Hatta tam tersine rahim ameliyatları sonrasında cinsel performansta artış bildirilmiştir.
Ameliyattan sonra mutlaka hekimin belirttiği aralıklarla kontrol tedbirlerine uyulmalıdır. Cinsel ilişkiye 1.5 ay ara verilmelidir.
Rahmin alınması ameliyatı vajinal yoldan veya karından açık veya kapalı ameliyat ile yapılabilir. Vajinal rahim alınması işlemi bu konuda deneyimli cerrahlar tarafından yapıldığında oldukça kolay tolere edilen bir cerrahidir.
Rahim alınması ameliyatının riskleri arasında enfeksiyon, kanama, anestezi reaksiyonları, idrar kaçırma, vajinal kuruluk ve cinsel işlev bozuklukları yer alır. Enfeksiyon, ameliyat sonrası dikişlerde veya vücudun diğer bölgelerinde oluşabilir. Kanama, ameliyat sırasında veya sonrasında oluşabilecek bir komplikasyondur.
Rahim alma ameliyatı kaç günde iyileşir? Ameliyatın açık ya da kapalı olmasına göre değişmekle beraber, rahim alma ameliyatının nekahat dönemi ortalama 4-6 hafta sürer.
Miyomlar iyi huylu tümörler oldukları için miyom ameliyatında rahmin alınması gerekli değildir. Özellikle genç, çocuğu olmayan veya gelecekte çocuk sahibi olmak isteyen kadınlarda miyom ameliyatları çok önemlidir.
Korse karın germe ameliyatında en etkili şeydir ve korsenin ameliyattan sonraki ilk 3 hafta takılması gerekliliği karnın düzlüğünü etkileyecek ve fazla bir koruma alanı oluşturacak olmasındandır.
Evet. Rahim ve rahim ağzı alındıktan sonra da vajinadaki bir takım problemlerden dolayı kanama gelişebilir. Bazı ameliyatlarda rahim ağzı bırakılarak rahim çıkarılır. Bu durumda rahim ağzından da kaynaklanan kanamalar görülebilir.
Normalde ortalama 6 hafta içinde eriyen bu dikişlerin bazen erime süresi uzayabilir, erime sürecinde hafif kahverengi-pembe bir akıntı ortaya çıkabilir.
Rahim alma operasyonu sonrasında 30-45 gün sonra ancak yeniden cinsel ilişkiye girilebilir.
Çok sayıda doğum yapmak ya da zor ve müdahaleli doğumlar menapoz sonrası idrar kesesini asan kasların (pelvik taban kaslarının) gevşemesiyle veya rahim alınmasından (histerektomi) sonra mesanedeki sarkma sonucu idrarı depolama ve yapmayla ilgili sorunlar başlamaktadır.
Kesi oldukça küçük olduğu için hastanın iyileşme süresi de oldukça kısadır. Operasyon yaklaşık olarak 1-1,5 saatte tamamlanır. 6 saat sonra ayağa kalkabillr ve yemek yemeye başlayabilir. Hasta 1 günde yani ertesi gün evine dönebilir. Ameliyattan sonra hastanın ağrı duyması, açık ameliyata göre çok daha azdır.
"Kadınlarda cinsel isteği ve gücü arttıran yiyecekler; muz, zencefil, çilek, bal, avokado, havyar, istiridye, vanilya, kırmızı biber, kuşkonmaz, yumurta gibi besinlerdir. Bu besinler; kadınlarda cinsel isteği ve libidoyu arttıran besinlerdir.
Çıkarılır çünkü rahim dokusunun lenf sıvısının tahliyesi kasık lenf düğümlerine yani lenf havuzlarına olur. Buradaki lenf havuzları ameliyat sırasında çıkarılınca, artık bacaktan gelen lenf sıvısı dökülecek bir havuz bulamaz ve bacakta birikir. Bu nedenle bacakta şişlik ve lenfödem oluşur.
Östrojen, bunlardan bir tanesidir. Östrojen, haplar, yamalar, spreyler ve jeller dahil olmak üzere birçok formda mevcuttur. Vajinal kremlerde ve yavaş salınan bir fitil veya halkada daha küçük östrojen dozları bulunur. Doktorunuz, her formun risklerini ve faydalarını anlamanıza yardımcı olabilir.
Rahim şekil bozukluklarının en sık tipleri çift rahim, yarım rahim, rahimde perde, T şeklinde rahim, Y şeklinde rahimdir. Rahim şekil bozukluğu olan kadınların yaklaşık olarak %60'ında kısırlık veya gebelik döneminde düşük, erken doğum gibi problemler yaşanmadığı için çoğu kadında bu problem fark edilmemektedir.
Özellikle, jinekolojik laparoskopi uygulamalarında adet döngüsünün bitiminde veya öncesinde başlamak tercih edilir. Rahim alma ameliyatı ise adetliyken yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri