Rahim alındıktan sonra da cinsel yaşantı aynen devam edebilir.
Toplumsal normlardan doğan endişelerden kaynaklı olarak rahmin alınması cinselliği etkiler migibi sorular sıklıkla akla gelmektedir. Kadın cinsel organı vajina ve rahim birbirine bağlı yapılar olsa da aslında iki ayrı yapıdır. Bu durumda rahmin alınması cinselliği etkilememektedir.
Hastalar taburcu olduktan sonra günde en 15-20 dakika yürümelidir. Bu metabolizmanın yavaşlamasının önüne geçerek iyileşme sürecini hızlandırır. Hastaların yeniden cinsel ilişkiye girebilmesi için 30 ila 45 gün geçmesi gerekir.
Rahim alınması zararlı mıdır? Rahim aldırma ameliyatından sonra “Rahim alınınca ne olur?”, “Rahim alınınca sonuçları ne oluyor?” gibi sorular gelmektedir. Rahmin alınması yaşanan bir sebebe bağlı olarak yapılmaktadır. Rahmin alınmasının bilinen bir yan etkisi yoktur.
Rahim alma operasyonundan sonra en sık karşılaşılan sıkıntılar vajinal akıntı ve kanamalar ve cerrahi kesi yerinde oluşan ağrı ön planda olmak üzere rahatsız hislerdir. Vajinal akıntı ve kanama, adet dönemlerinde olan kanama kadar çok değildir. İyileşmenin olduğu 6 hafta kadar sürebilir.
İlgili 23 soru bulundu
Rahmin alınması, cinsel ilişkinin engellenmesine yol açmamaktadır. Operasyonla alınan vajina olmadığı için cinsel hayat eskisi gibi devam edebilir. Ancak yaşanan stres ve psikolojik sorunlar sebebiyle; cinsel istekte azalma, vajinal kuruluk, ağrılı cinsel ilişki, orgazm olmama gibi sorunlar meydana gelebilir.
İster yumurtalıklarla birlikte isterse tek başına rahim alınmış olsun, bu ameliyatın cinsel yaşama olumsuz bir etkisi yoktur.
Rahim alınması cinselliği etkiler mi diye düşünüyorsanız, içiniz rahat olabilir. Her ne kadar endişe yaratan bir durum olsa da, rahim alınması sonrası cinsellik olumsuz etkilenmez. Rahmin alınmasına neden olan hastalıklar, aslında cinsel ilişkiyi ağrılı hale getirebilmektedir.
Rahim alınması ameliyatının riskleri arasında enfeksiyon, kanama, anestezi reaksiyonları, idrar kaçırma, vajinal kuruluk ve cinsel işlev bozuklukları yer alır. Enfeksiyon, ameliyat sonrası dikişlerde veya vücudun diğer bölgelerinde oluşabilir. Kanama, ameliyat sırasında veya sonrasında oluşabilecek bir komplikasyondur.
Rahim varken erkek vajinaya boşaldığında spermler vajinadan geçiyorlar sonra rahim ağzından geçip rahme gidiyorlar rahimdende yumurtalıklara gidiyorlar.
Avrasya Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum, Tüp Bebek ve Reprodüktif Endokrinoloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Koç, rahmi olmayan kadınlarda gebelik şansının şuan için mümkün olmadığını belirtiyor.
Kadında cinsellik
Libido kadında 35 yaşına kadar artar, 45 yaşına kadar sabit kalır ve çok ileri yaşlara kadar gücünü korumaya devam eder. Kadın sağlıklı olduğu sürece yine çok ileri yaşlara kadar orgazm olabilme kabiliyetini korur.
Doktora gittiğinizde öncelikli olarak cinsel isteksizliğin altında yatan psikolojik veya fiziksel nedenler ortaya konur. Uzman hekim uygun gördüğü takdirde ilaç tedavisine başvurulabilir. Eğer cinsel isteksizliğin altında yatan sorun fiziksel değil de psikolojikse bir terapistten destek alınır.
Ortalama 40 yaşlarında, kadınlarda yumurtalıklar, beyinden gelen uyarılara daha az cevap vermeye başlarlar. Peki Bu Dönemde Cinsel Hayatımız Ne Durumda Olacak? Cinsel istek menopozdan etkilenmez. Cinsellik kadında öğrenilebilen bir davranıştır.
Vajina uzunluğu ölçüm yerine göre değişir. Vajina girişinden rahim ağzının ucuna (serviks) kadar olan ölçüm ortalama 9.6 cm dir. Ancak ölçüm vajina girişinden rahim ağzının başlangıcına (forniks) doğru yapılırsa ortalama 12 cm dir.
Barsak hareketlerini dinlemek ve ilk gaz çıkışından sonra beslenme sulu gıdalar ağırlıklı olarak başlar. Barsak hareketleri ve hastanın genel durumu göz önüne alınarak diyet ayarlanır. Ameliyat sonrası enfeksiyondan korunmak için antibiyotik ve ağrı kesici kullanımı 1 hafta olmalıdır.
Öncelikle rahmin çocuk taşımak ve doğurmak dışında bilinen başka önemli bir görevi yok. Yani rahmin alınmasıyla adet görmeme ve çocuk doğuramama dışında fonksiyonel olarak değişen hiçbir şey yok.
Rahim alma ameliyatında hastanın rahmi ile yumurtalıkları birlikte alınırsa hasta menopoza girecektir. Rahim ameliyatı sırasında yalnızca rahim alınırsa ve yumurtalıklar bırakılırsa hastada menopoz oluşmaz. Sadece rahim alınması gerçekleşen ameliyatlarda ise hasta adet görememektedir.
Rahim alınması ameliyatı kaç saat sürer? Ameliyat sebebine göre ameliyat süresi değişkenlik göstermekle beraber ortalama 2-4 saat civarında sürer. Kanser nedeniyle yapılan operasyonlar daha uzun zaman alabilir.
Her ameliyatta olduğu gibi Kadın-Doğum ameliyatlarını da takiben ağrı ortaya çıkar. Ancak ağrının zaman içinde azalması gerekir ve genellikle ağrı kesiciler ile kontrol altındadır. Özellikle karın içinde yapılan ameliyatların sonrasında karında şişlik ve kramp tarzında ağrı olması sık karşılaşılan bir durumdur.
Rahim alma ameliyatı sonrasında genellikle kendiliğinden çözünen dikişler atılır ve atılan iç dikişler 6 hafta içerisinde kendiliğinden iyileşir. Bu nedenle hastaların herhangi bir dikiş aldırma prosedürü ile uğraşması gerekmez.
Histerektomi sonrası kadın adet göremez. Histerektomi sadece rahmin çıkarılmasıdır. Birlikte yumurtalıklar çıkarılmadığı takdirde adet görülmediği halde menopoza ait belirti ve komplikasyonlar oluşmaz.
Rahim alma operasyonu sonrasında 30-45 gün sonra ancak yeniden cinsel ilişkiye girilebilir.
Ameliyattan sonraki dönemde 1 hafta ani hareketlerden ve ağır kaldırmaktan kaçınılması gerekmektedir. 1 hafta sonra cinsel ilişkiye girilmesinde herhangi bir sakınca yoktur.
Miyomlar bulundukları yer itibariyle çeşitli semptomlar vererek kadın cinsel hayatını olumsuz etkiler. Rahim iç duvarına yakın miyomlar kanamalı geçen gün sayısını artırıp kadının temiz kaldığı gün sayısını azaltarak cinsel ilişki günlerini kısıtlanmasına neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri