Rahim filmi fiyatları hakkında devlet hastanelerinin herhangi bir ücret talep etmediği bilinmektedir. Aslında bu konuda da hastalar var olan sağlık primlerinden devlet hastanelerinde aldıkları bu hizmeti ödemektedir. Özel hastanelerde ise rahim filmi çekilmesi hastaneden hastaneye değişiklik göstermektedir.
Genellikle hastane ortamında yapıldığı gibi bir devlet hastanesinde de yapılabilir. Özel sağlık sigortası olmayan ya da özel bir hastanede işlem ücretini karşılayamayanlar için devlet hastanesinde işlem yaptırılabilir.
Radyoloji uzmanı tarafından incelenen ve raporlanan rahim filmi çekimi sonuçlarının çıkması bazı durumlarda zaman alabilir. Bu raporlar kadın doğum uzmanı tarafından incelenmekte ve son değerlendirmeleri yapılmaktadır. Özel ve devlet hastanesindeki yoğunluğa göre bu raporlar hastalar tarafından teslim alınır.
HSG çekimi fiyatı uygulamanın yapılacağı hastaneye göre değişiklik gösterir. Devlet hastanelerinde küçük bir ücret ödenirken, özel hastanelerde 300 TL ile 1000 TL arasında değişebilen bir ücret ödenebilmektedir. Standart bir fiyat uygulaması olmamakla birlikte her hastanede farklılık gösterebilmektedir.
HSG (Ilaclı Rahim Filmi) cektirmek icin nasıl randevu alabilirim? Hastanemizde HSG (Rahim Filmi) çekimi; başvuran hastaların yoğunluğu ve filmin sizin için uygun zamanda çekilmesi gerekliliği nedeniyle randevu sistemi ile yapılmaktadır.
İlgili 15 soru bulundu
HSG (Histerosalfingografi) yani halk arasında bilinen adıyla ilaçlı rahim filmidir. Bu film sayesinde rahim boşluğu ve tüpler hakkında bilgi edinmeyi amaçlarız. Bu film özellikle adet bittikten sonra 1-3 gün içinde çekilir.
Rahim Filmi Çekilmeden Önce Yapılması Gerekenler
Hsg öncesi yapılması gereken herhangi özel bir hazırlık bulunmaz. Bazı durumlarda jinekolog rahim filmi öncesi antibiyotik veya basit ağrı kesicilerin kullanılmasını önerebilir. Bununla birlikte Hsg filmi çekiminden birkaç gün önce cinsel ilişkiye ara verilmesi gerekir.
Çünkü rahim filmi ilaçlar ile çekilen ve özellikle işlem sonrasında, işlem sırasında olmasa da ağrı ve sızı yapan bir işlemdir. Dolayısıyla da kadın doğum uzmanları en az iki gün olmakla birlikte rahim ağrısının tamamen geçene kadar cinsel ilişkiye kesinlikle girilmemesini tavsiye etmektedir.
Rahim filminden sonra hamile kalmak daha kolay olmaktadır.
Yapılan incelemeler film çekimi sonrası gebelik şansının arttığını göstermektedir. Çekilen filmin sonucunda nereye etki olduğu ve neye katkı sağladığı tam olarak bilinmese de hamilelik için gerekli olan zemini hazırladığı düşünülmektedir.
HSG filmi, rahim filmi demektir. Bu filim herkes tarafından çekilemez ve mutlaka bir kadın doğum uzmanının muayene etmesi sonucunda çektirilmesi gerekiyorsa rahim filmi bunu hastaya belirtir. Rahim filmi normal röntgen odasında bir kadın doğum uzmanı ve radyoloji teknisyeni tarafından çekilir.
Kullandığımız yeni teknoloji ve yeni teknikler sayesinde HSG çekimi genellikle 2 dakika kadar sürer. Bazı anatomik varyasyonların, anomalilerin varlığında veya tüp açma gibi ek işlemlerin gerekli olduğu durumlarda inceleme süresi 3-5 dakika daha uzayabilir.
Nov 2022·Dr. Cevat BAYRAK - HSG Filmi (Rahim Filmi)
HSG çekiminden sonra 4 ay boyunca gebe kalma şansı artmaktadır.
Rahim Filmi Çekilmeden Önce Yapılması Gerekenler
Rahim filmi çekilmeden önce herhangi bir şey yapmak gerekmez. Bazı durumlarda doktor, Hsg öncesi basit ağrı kesiciler kullanılmasını önerebilir. Ancak çoğu durumda buna gerek kalmaz. Hsg öncesi birkaç gün cinsel ilişkiden uzak kalınması önerilir.
HSG'yi (Rahim Filmini) mensturasyon başlangıcından itibaren 4 gün içinde çektirebilirsiniz. Mensturasyon bittiği gün, MHRS üzerinden arayarak HSG (Rahim Filmi) randevunuzu alabilirsiniz.
Rahim filmi çekilmesi ağrılı bir işlem midir? Kadınlar arasında genellikle rahim filminin çok ağrılı olduğuna dair yaygın bir kanı vardır. Ancak kibar ve dikkatli bir uygulamayla yapıldığında aslında HSG karında biraz batma ve gerilmehissi yaratan ve dayanılacak kadar az ağrı veren bir işlemdir.
Bunun yanı sıra her sağlık kurumu farklı yöntemler ile rahim filmi çekilmektedir. Bu nedenle her kurumda C kollu röntgen cihazı bulunmaması işlemin çok ağrılı gerçekleştirilmesine neden olmaktadır. Bu nedenle de anestezi uygulamasına ihtiyaç duyulmaktadır.
Rahim filmi sonucu, film çekildikten birkaç saat sonra çıkmaktadır. Ancak rahim filmi raporunun verilmesi aynı gün içinde olabileceği gibi bir sonraki gün de verilebilmektedir.
Filminizi yüksek teknoloji kullanarak yeni yöntemle çekeceğiz. Bu nedenle HSG çekimi sonrasında yapmanız veya yapmamanız gereken hiçbir şey yoktur. HSG çekiminden sonra işinize dönebilir, sosyal programınıza devam edebilirsiniz. Araba kullanabilirsiniz.
Tek seferde hamile kalma olasılığı %3-5 kadardır. Bu nedenle ilk ve tek sefer denemede hamile kalınmamasına şaşırılmamalıdır. Önemli olan yumurta çatlamasının olduğu günler başta olmak üzere düzenli cinsel birlikteliktir. Sperm hücreleri rahim içinde 48 saat kadar canlı kalabilir.
Tüm bu işlem sırasında çoğunlukla âdet sancısına benzer bir ağrı hissedilir ve işlem yaklaşık olarak 5-10 dakika kadar sürer. Görüntüleme işlemi sırasında çekilen film sayesinde rahim içinde ve fallop tüplerinde herhangi bir problem olup olmadığı kolay ve hızlı bir şekilde anlaşılır.
Rahim filmi çekimi yapılacağı zaman gebelik olasılığı bulunmaması gerekmektedir. Hamilelik şüphesi varsa rahim filmi çekimi yapılmamalıdır. Son 10 gün içerisinde cinsel ilişkiye girildiyse kanda gebelik testinin negatif çıkması gebelik olmadığını göstermez. İdrarda gebelik testi için bu süre en az 15 gündür.
1 Sene olan bu bekleme süresi 35 yaşından sonra ve daha ileri yaşlarda 4-6 aydır. HSG istenmesinin tek amacı kısırlık araştırması değildir.
Böylece rahim filmi çekimi sonrasında duş alınabilmekte ve cinsel ilişki yasağı bulunmamaktadır.
Adet gecikmesi veya adet düzensizliği HSG sonrasında karşılaşılan problemlerden biri değildir.
Normalde aç gelinmesine gerek yoktur ancak sedasyon yani uyutularak çekinmek isteyen hastalarda 6 saat açlık aranır. Genelde lokal anestezi ile çekilmektedir. Gelmeden önce çoğu zaman ağrı kesici 2 saat öncesinde alınmasıda yeterli olup, lokal anestezi ile çekilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri