Vajinal gaz olarak adlandırılan bu durumu, gaz çıkarmayla karıştırmamak gerekiyor. Vajinal gazın tek bir nedeni yok. Cinsel ilişki sırasında ortaya çıkan ve kadınlarda mahcubiyet yaratan vajinal gaz, çoğu kez normal kabul edilse de kimi zaman bazı tıbbi sorunların işareti olabiliyor.
Vajinal gaz vajina içinde sıkışmış olan havadan kaynaklanır. Vajinadan gaz çıkması ilişki sonrasında, egzersizler sırasında ya da kendiliğinden olabilir. Bu durum kadınlar arasında vajinadan ses gelmesi veya vajinadan hava çıkması olarak bilinir. Genellikle klinik bir önemi yoktur.
Vajinadan gaz kaçırma, kadınların vajina yoluyla gazın yanlışlıkla kaçması durumunu ifade eder. Bu, vajinal gaz sıkışması ve ardından beklenmedik anlarda gazın serbest kalması anlamına gelir. Bu durum, sosyal açıdan utandırıcı olabilir ve yaşam kalitesini etkileyebilir.
Vajina içine sıkışan hava, fiziksel hareketler sonrası dışarı çıkar. Böylece istenmeyen seslerin çıkmasına neden olur. Vajina girişindeki kasların genişlemesi de vajinadan ses gelmesine neden olan bir etmendir. Cinsel ilişki esnasında meydana gelebilir.
Vajinal relaksasyon sendromu; genellikle zor doğumlar, gebelik, sigara kullanımı, yaşlılık, menopoz, kolajen doku hastalıkları ve östrojen eksikliğine bağlı olarak vajinadaki kas ve bağ dokunun kaybı sonucunda ortaya çıkan vajinal genişlemedir.
İlgili 28 soru bulundu
Vajinal gazın en yaygın nedeni vajinada bollaşma ve pelvik kaslarında zayıflamadır. Bu sebeple vajinanın sıkılaştırılmasına yönelik ya da pelvik taban kaslarının güçlendirilmesine yönelik tedavilerle vajinal gaz probleminden kurtulmak mümkün olabilir.
Vajinal Enfeksiyon Belirtileri Nelerdir? Vajinal akıntı, vajinal kaşıntı veya hassasiyet, vajinada ağrı, cinsel birleşme esnasında ağrı, idrar yaparken yanma veya rahatsızlık hissi, vajina ve genital bölgede kızarıklık, şişlik bu belirtilerdendir.
Vajina genişliği konusunda net bir şey ifade etmek mümkün değildir. Ancak bu alanda objektif ölçümler yapılabilir. Bu objektif ölçümleri yapmaya yarayan en önemli araç ise Kegel cihazıdır. Bu cihaz sayesinde vajinanın kasılıp gevşemesine bağlı olarak genişliğin ne seviyede olduğu daha net bir şekilde belirlenir.
Vajina Kaç İlişkiden Sonra Genişler? İlişki sayısı ile vajina genişlemesi arasında ilişki yoktur.
Sperm veya Prezervatif Alerjisi
Prezervatiflerde, vajinal kayganlaştırıcılarda ve nemlendiricilerde bulunan kimyasallar vajinanın hassas cildini tahriş edebilir ve yanmaya neden olabilir. Bu, vücudun normal salgılarının pH'ındaki bir değişiklikten kaynaklanmaktadır.
Gaz sancısı çoğu kadında hafif bir rahatsızlık yaratsa da bazı kadınlarda karın, sırt ve göğüs bölgesine yayılan orta dereceli ya da şiddetli bir ağrıya neden olabilir. Kişiler ayrıca şişkinlik ve mide ya da bağırsak krampları hissedebilir.
Bu durumun altında yatan sebep ise, güçlü yaşanan orgazmın vajina etrafındaki ve rahim duvarındaki kasları şiddetli bir şekilde uyarması ve kasmasıdır. Erkeklerde ise, ağrılı orgazma ve cinsel ilişki sonrası ağrıya sebep olan çeşitli faktörler söz konusudur: Prostat İltihabı Testislerde meydana gelen iltihaplanmalar.
Cinsel ilişki esnasında vajina bölgesinde hissedilen yüzeyel ağrılar vajinit, vulvanın tahrişi ve egzaması, genital uçuk, menopoza bağlı esnekliğini yitirmiş atrofik vajina ve doğum dikişlerinin nedbelerinden kaynaklanabilir. Yüzeyel ağrılar daha çok yanma, kesilme, batma tarzında hissedilebilir.
Vajinal Bollaşma Ve His Kaybı Nedir? Doğum sonrası cinsel yaşantıyı olumsuz yönde etkileyen ve en sık karşılaşılan cinsel sorunlardan bir tanesi de vajinal bollaşma ve his kaybıdır. Vajinanın penisi tutamayacak kadar genişlemesi, uyarılma sorununa yol açabilmektedir.
Vajina nasıl genişler? Vajina kas ve bağ dokusundan oluşan tüp şeklinde bir organdır ve çevresinde kemik doku olmadığı için yaş ilerledikçe, doğum sayısı arttıkça, menopozda, sık cinsel ilişki durumunda, sık yapılan jinekolojik muayeneler sonrasında bu kas ve bağ dokularda gevşeme olur.
"Cinsel uyarılma ya da adet döneminde vajina içerisinde olan salgı bezleri çalışması sonucu vajinal ıslanma denilmektedir. Cinsel ilişki sırasında ya da adet sırasında vajina da fazla ıslanma olması durumunda hassasiyet meydana gelebilmektedir.
Normalde kadınlar haftada kaç kez ilişkiye girmek ister? Kadınlar haftada 3-4 kez seks yapabilir. Bu sayının üzerinde olan cinsel ilişki istekleri aşırı cinsel istek olarak nitelendirilir ve kontrol altına alınması gerekir.
Kadınlarda aşırı cinsel ilişkinin herhangi bir tehlikesi yoktur. Hatta karın ve popo kaslarının sertleşmesine ve daha iyi bir görüntüye ulaşmasına yardımcı olur. Ancak stres, istenmeyen hamilelik ve bazı hastalıklara da neden olabilir.
Vajinal ıslanma ya da vajinal lubrikasyon, ovülasyon döneminde veya cinsel uyarılma ve cinsel ilişki sırasında vajinal salgı bezlerinin çalışmasıyla vajinanın kaygan duruma gelmesidir. Vajinal kuruluk, ıslanmanın yetersiz olduğu durumdur ve bazen onu güçlendirmek için yapay kayganlaştırıcılar kullanılır.
Uzun süre seks yapmayan kadınların vajinaları diğerlerine kıyasla daha dar değildir. Vajinal kaslar oldukça elastik bir yapıdadır. Cinsel birleşmeden ve doğumdan sonra kasılır ve normal şekillerine yeniden dönerler.
Kızlık zarının sağlam olması bakirelik olarak bilinir yani bunun anlamı hiç ilişkiye girmemiş kız demektir. Her insan beraber olduğu kişinin daha önce biriyle olmasını istemez. Fakat bu pratikte pekte mümkün olamayabilmektedir. Çünkü her kadın erkek ilişkisi evlilikle sonuçlanmamaktadır.
Eğer sarkma çok fazlaysa dudak germe ameliyatı yapılır. Ama sarkma çok fazla değilse dış dudaklara dolgu yapmak yeterli olur. Bu sarkmaları tedavi etmek için herhangi bir ilaç tedavisi mevcut değildir.
Vajinanın ideal pH değeri 3,8 ile 5,0 arasındadır. Eğer pH değeri bu aralıkta tutulursa kaşıntı, akıntı, yanma ve kötü koku oluşumunun önüne geçilebilir. Bazı dönemlerde adet döngüsüne ve hormonlara bağlı olarak akıntı görülebilir, akıntı fizyolojik ya da patolojik olabilir.
Muayene sırasında vajina duvarının üzerinde kireç gibi görünen (peynir kesiği kıvamındaki) plaklar mantar enfeksiyonunu işaret eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri