Rahmi temizleyen bitkiler konusunda özellikle bitki çaylar devreye giriyor. Papatya çayı, kekik çayı, rezene, anason, maydanoz kürü bu konuda rahim temizlediği bilinmektedir.
Rahim içi temizleme işlemi (dilatasyon & küretaj)
Dilatasyon & küretaj (D&C), rahim ağzı dokusunun (serviks) genişletilerek ince aletlerle (küret&kanül) rahim içindeki dokunun cerrahi olarak çıkarılma işlemine verilen isimdir.
Normal bir rahim, ters armut şeklindedir. Bu ters armut şeklinde herhangi bir değişiklik olması rahmin fonksiyonlarını etkiler.
Prof. Dr. Gürgan, Nadas yönteminde, rahim içi zarında bulunan özel gömülgenlik destekleme hücrelerini arttıran ve uyaran bir sıvının rahim içine verildiğini belirterek, "Rahim içi detoks faktörü olarak adlandırılabilen sıvının, bağışıklık hücreleri üzerinden, rahim zarını kalınlaştırması sağlanıyor.
Karın ağrısı ve kramp: Alt karın bölgesinde ağrı ve kramp, uterin enfeksiyonun en yaygın semptomlarıdır. Bu ağrılar, adet dönemi sırasındaki ağrılara benzerlik gösterebilir. Vajinal akıntı: Uterin enfeksiyon, vajinal akıntıya neden olabilir. Akıntı; genellikle yoğun, kalın ve renksizdir.
İlgili 37 soru bulundu
Vajinal akıntı; adet döngüsü sırasında gelişebilen renksiz, kokusuz veya koyu kıvamda akıntıdan farklı olarak balık kokusu ya da kötü koku içeren, yeşil, sarı, gri ya da beyaz renkli, yoğun akıntı izlenmesi. Vajinal kaşıntı veya hassasiyet.
Rahim iltihabının tedavi edilmediği durumlarda bazı komplikasyonlar oluşabilir. Oluşabilecek komplikasyonlar şunlardır; Üreme organlarının zarar görmesi sonucu kısırlık oluşabilir. Halk arasında dış gebelik olarak bilinen ektopik gebelik riski artabilir.
Adet döneminde kadın üreme organlarından rahmin iç duvarını kaplayan ince doku atılmakta olup, bu doku mikropların çok sevdiği bir ortam özelliğini taşımaktadır. Bu nedenle ayakta ya da başkaları tarafından kullanılmayan temiz bir taburede oturarak yıkanma önerilir.
Tam Kürtaj: Rahim içi dokusunun kürtaj ile tamamen temizlenmesini amaçlayan bir yöntemdir. Kürtaj yöntemi ile rahim duvarı kalınlaşmasında kesin tanı konulabilir. Ayrıca bu yöntem ile rahim içi tamamen temizlendiğinden hastanın yaşadığı kanama tamamen kesilebilir.
Polipi, miyomu, aşırı kanaması, rahim içi yapışıklığı, rahim içinde perde olanlar, spiralleri rahim içinde kaybolanlar ve rahminde doğuştan anomali bulunanlar bu işlem için uygun hastalardır.
Belirtileri arasında, fazla kanamalar, uzun veya daha sık adet görmeler, adet dışı kanamalar, karın krampları, kansızlık, karın bölgesinde ve ilişki sırasında ağrılar, idrar yapmada zorluk ya da sık idrara çıkma, kabızlık gibi birçok nedeni olabilir.
Yağlı süt, yağlı yoğurt, kaymak, peynir ve özellikle kefir rahim sağlığını koruyan ve özellikle kemikleri güçlendirdiği için anne olmak isteyen her kadın için tavsiye edilmektedir. Kalsiyum bilindiği gibi yeşil olan sebzelerde de bulunmaktadır. Kalsiyumu sebzelerden de alabilirsiniz.
Deve dikeni, ısırgan otu, hayıt otu, kırmızı ahududu ve karahindiba köküyle yapılan çaylar üreme sistemi ve rahim için yararlıdır.
Vajinal duş, yapılacak en büyük hatadır!
Dış genital bölge, sonrasında kurulamak şartıyla su ile yıkanabilir. Ama vajina içinin su ile yıkanması, hele ki sabun veya jel kullanılması florayı tamamıyla alt üst edecektir.
- Bol yoğurt tüketmek, - Vajinal bölgeyi suyla seyreltilmiş üzüm sirkesiyle temizlemek, - Kekik ve adaçayının banyo suyuna eklenmesi olarak sıralanabilir. Ancak bu yöntemlerin bir hekime danışılması da bireyin sağlığı açısından önemli olacaktır.
Çoğunlukla ilaçla tedavi edilebilen bir rahatsızlık olan rahim duvarı kalınlaşması, hormonal dengenin sağlanmasıyla iyileştirilebilir. İlaçla tedavi yöntemleri arasında krem, oral tablet, vajinal krem, enjeksiyon ya da rahim içi araç gibi seçenekler yer alır.
Rahim, 8-9 cm büyüklüğünde kas dokusundan zengin ve armut şeklinde bir organdır. Rahmin içi ise üçgen şeklinde bir boşluktan oluşur. Bu boşluğun iç kısmını döşeyen tabakaya 'endometrium' denir. Bu tabaka her adet kanaması ile yenilenir.
Antibiyotik tedavisi rahim iltihabının tedavisinde en etkin yollardan biridir. Antibiyotik alan hastalar kontrol altında tutulurlar. Antibiyotik tedavisi çoğunlukla 14 günlük bir süreçtir. Tedaviye geç başlanması, hastalığın daha zor tedavi edilmesine yol açacaktır.
Adet döneminde ciğer gibi parça gelmesi neden olur? Adet döneminde ciğer gibi parça gelmesi fazla kanama ve fazla kanda pıhtılaşma olduğunu ortaya koyar. Adet dönemi içindeki kadının içinde yer alan kanın boşaltılamadığı anlarda pıhtılaşma şikayetleri ortaya çıkarabilir.
Adet kanamasında kanın tamamı her zaman vücuttan dışarı atılamaz. Bu durumda kanda pıhtılaşma olur ve adet döneminde ciğer gibi parça gelmesi durumu yaşanabilir. Daha sonraki dönemlerde pıhtı halinde kan vücuttan yine kanama yoluyla atılır. Pıhtı haline gelen kanın rengi kırmızı veya koyu tonlara çalabilir.
Bununla birlikte adet döneminde ilişkiye girmenin sonucunda kanamada bir kesilme durumu söz konusu değildir.
Vajinal enfeksiyon (vajinit), en temelde vajinanın iç kısmını tamamıyla kaplayan mukoza dokusunun iltihaplanmasıdır. Bu iltihaplanma bakteri, mantar ya da diğer mikroorganizmalar nedeniyle gerçekleşebilir. Diğer yandan kullanılan hijyen ürünleri, giysiler gibi faktörler de vajinite sebep olabilir.
Basit Mantar Enfeksiyonu Tedavisi
Maya enfeksiyonları sıklıkla vajinal yoldan kullanılan kremler, merhemler veya fitiller (klotrimazol veya mikonazol ile) tedavi edilirler. Bunlar 1 ila 7 gün arasında sürebilir. Ayrıca flukonazol gibi bir ağızdan ilaç da kullanılabilir.
Rahim ağrısı kasık bölgesi, alt karın bölgesi ve göbeğin alt kısmında görülebilmektedir. Bazı durumlarda sırt ya da kalça bölgesinde de görülebilmektedir. Rahim ağrısının farklı pek çok sebebi olabilmektedir. Bu nedenle ağrının nedeninin araştırılması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri