Rakamlar 0'dan başlar ve 9'a kadar devam eder. Ek olarak bu rakamların her birine sayı adı da verilir. Yani her rakam bir sayıdır fakat her sayı bir rakam değildir. Örneğin 11 sayısı rakam değildir.
Rakam ile sayının arasındaki fark, birçok kişi tarafından merak ediliyor. 0'dan 9'a kadar tek basamaklı sayılara rakam denir. Sayılar ise 10'dan başlar ve sonsuza kadar gider.
Doğal sayı sisteminde 2'den önce yer alır ve 0'dan sonra gelir. İlk sayma sayısıdır. 1.
Rakam sayıları yazılı olarak göstermeye yarayan sembol iken rakam kümesi de belirli kural çerçevesini oluşturarak meydana gelmiş kümedir. Rakam kümesine örnek vermek gerekirse, (0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9) onluk sayma sisteminin elemanlarını oluşturan bir rakam kümesidir.
Sayma sayıları 1'den başlayarak sonsuza kadar giden sayılar kümesi olarak ifade edilebilmektedir.
İlgili 31 soru bulundu
Rakamlar 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 olurken sayılar ise tüm sayıları kapsamaktadır. Buna ek olarak doğal sayılar 0'dan başlar ve +sonsuza kadar devam eder. Rakamlar dediğimiz gibi toplamda 10 tanedir ve 0 da dahil 9'a kadar olan sayılar rakam olarak geçmektedir.
Kaynaklar. Günümüze kadar isimlendirilmiş en büyük sayılar "Googolplexianth" (1'in yanında yüz tane 0) ve Graham sayılarıdır. Ancak "en büyük sayı" diyebileceğimiz bir sayı yoktur. Günümüzde sayıların bir sonu olduğunu belirtmek mümkün değildir.
Yani, her rakam bir sayıdır, fakat her sayı bir rakam değildir. Örneğin, 23 bir sayıdır ve 2 ve 3 rakamlarıyla yazılır. {-1,-2,-3,-4,-5,-6,-7,-8,-9} Bunlar negatif sayılardır. Rakam değildir.
DOĞAL SAYILAR
Doğal sayılar sıfırdan başlayarak sonsuza kadar devam eden sayılar kümesidir. Sayma sayılarına 0 (sıfır) sayısını katarsak doğal sayılar oluşur.
0 sayısı pozitif ve negatif olmayan bir sayıdır. "0" Roma rakamlarında gösterilemeyen tek rakamdır. Birçok skalada sıfır başlangıç ya da nötr bölgeyi temsil eder.
Matematikte sayılar farklı kümeler içerisinde katagorize edilmiştir: Doğal Sayılar, Tam Sayılar,Rasyonel Sayılar,İrrasyonel Sayılar,Reel Sayılar,Karmaşık Sayılar.
Rakamlar sayı sembolleridir. Her rakam bir miktarı, yani verilmek istenilen nesnenin ne kadar olduğunu belirtir. Çocuk rakamları her yerde görür. Rakamları anlamadan ve kullanmadan önce ne oldukları hakkında az da olsa bir fikir edinir.
Rakam, sayıları göstermek için kullanılan -sıfırdan dokuza kadar olan- işaretlerdir. Sayı ise rakamların tek başına veya bir çokluk belirtecek şekilde bir araya getirilmesi ile oluşturulan ifadedir. Her rakam aynı zamanda bir sayıdır.
Sayılar rakamlar ve başka semboller ("-","/", "e", karekök sembolü, pi sembolü...) kullanılarak bildirilir. Örneğin "3" rakamdır, Türk alfabesiyle "üç" olarak ifade edilen sayıyı belirtmek için kullanılır. "Elli dört" bir sayıdır "5" ve "4" rakamları kullanılarak onluk sayma sisteminde "54" olarak ifade edilir.
Rakam: Sayıları yazmak için kullandığımız işaretlere rakam denir. Bu rakamlar sıfırdan başlar ve dokuza kadar devam eder. Böylece görmüş olduğunuz gibi doğal sayılar Toplamda 10 tanedir. Aynı zamanda en büyük doğal sayı ise dokuz olarak öne çıkıyor.
Sayı sistemlerine göre çift/tek sayılar
0, 2, 4, 6 ya da 8 ise o sayı çift sayıdır; 1, 3, 5, 7 ya da 9 ise o sayı tek sayıdır.
Bu doğrultuda en küçük doğal sayının, '0' sayılar olduğunu söylemek mümkün. Yani doğal sayılar içerisinde 0 rakamı da yer almaktadır.
Negatif sayı, matematikte sıfırdan küçük olan gerçek sayılardır. Negatif sayılar karşıtlıkları temsil eder.
31 (otuz bir), bir asal sayıdır.. Doğal sayı sisteminde 32'den önce yer alır ve 30'dan sonra gelir.
Sayılar içerisinde hem pozitif hem de tam sayı olan sayılar, doğal sayı olarak tabir edilir. Bu sayılar pozitif olarak ilerlediği takdirde sıfırdan sonsuza kadar gidebilir. 8 basamaklı doğal sayıların en büyüğü ise 99.999.999'dur.
4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıların bölüklerini ve basamaklarını; basamaklarındaki rakamların basamak değerlerini belirtir. Bir sayısı en küçük sayma sayısıdır ama en küçük doğal sayı değildir. Sıfır sayısı en küçük doğal sayıdır.
Chuquet, adları milyon, bilyon, trilyon, katrilyon ve devam ederek düzenledi.
Googolplex'de 1'in yanında 10 üzeri 100 adet sıfır var. Bir başka deyişle 1'in yanında 1 Googol sıfır! Sayının büyüklüğünü ifade etmek için şöyle bir ölçek kullanalım. Gözlemlenebilir evrendeki parçacık sayısının 10 üzeri 77 ila 10 üzeri 82 arasında olduğu düşünülüyor.
En büyük sayı yoktur. En büyük sayı diye tahayyül ettiğiniz sayıya daima 1 ekleyebilir ve böylece en büyük dediğiniz sayıdan daha büyük bir sayı elde edersiniz. Dolayısıyla en büyük sayı yoktur.
Dünyanın En Büyük Sayısı Nedir? Dünyanın en büyük sayısı olarak bilinen sayısı Googolplexianth olarak karşımıza çıkmaktadır. Googol'da sayının 10 üzeri 100 olup Googolplex'te ise bu sayı 10 üzeri Googol olarak varlık göstermektedir. Bu durumda 10 üzeri Googol ise 10 üzeri 10 üzeri 100 olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri