Fotoğraf ve video silme. Önemli: Google Fotoğraflar'a mobil cihazlarda yedeklediğiniz fotoğraf ve videolar, Google Fotoğraflar uygulamasından silindiğinde cihazınızdan da silinir. Yedeklenen fotoğraf ve videoları cihazınızdan değil, yalnızca Google Fotoğraflar'dan nasıl kaldıracağınızı öğrenin.
Telefon ve drive eğer senkronize biçimde birbirine bağlantılı ise yani çektiğin fotoğraflar otomatik olarak drive atılıyorsa şayet evet silinir. Ama böyle bir durum yoksa silinmez. Sen yine de garantilemek için internetini kapatıp öyle sil.
Son Silinenler albümünüzü kontrol etme
Fotoğrafınızı veya videonuzu yanlışlıkla sildiyseniz Son Silinenler albümünde bulabilirsiniz. Fotoğraflar > Albümler'e gidin ve Diğer bölümünde Son Silinenler'e dokunun.
Google Fotoğraflar uygulamasını açın > Kitaplık'a dokunun. 2. Çöp Kutusu'nu seçin > Seç'e dokunun. 3. Geri yüklemek istediğiniz fotoğrafları işaretleyin > Geri Yükle'ye dokunun.
Tamamen sunucuya yedekliyor telefonunda yer kaplamaz.
İlgili 27 soru bulundu
Cep telefonlarında en fazla depolama alanı kullanan içerikler şüphesiz fotoğraf, oyun, mesajlaşma ve sosyal medya uygulamalarıdır. Özelikle fotoğraf ve mesajlaşma uygulamalarının gereksiz içeriklerinin belli aralıklarla silinmesi, yer sıkıntısı yaşanmasını da önleyecektir.
Bu işlemi gerçekleştirmek için Ayarlar > Yedekleme ve Sıfırla > Fabrika Ayarlarına Sıfırla bölümüne gidip Her Şeyi Sil ya da Telefonu Sıfırla seçeneğini kullanmak yeterli.
Android telefondan silinen fotoğrafları geri getirme
Telefonunuzda Google Fotoğraflar'ı açın. Kitaplık menüsüne gidin. Sağ üst köşedeki Çöp Kutusu simgesine dokunun. Geri getirmek istediğiniz fotoğraf ve videolara uzun dokunun.
Telefonunuzda Google Fotoğraflar'ı açın. Kitaplık menüsüne gidin. Sağ üst köşedeki Çöp Kutusu simgesine dokunun. Geri getirmek istediğiniz fotoğraf ve videolara uzun dokunun.
Google Yedekleme
Google hesabınızı kullanarak bir yedekleme dosyası oluşturduysanız veya yedeklemenizi Google'a bağladıysanız, fotoğraflar da dahil olmak üzere Android telefonunuzda kaybolan veya silinen tüm verileri her zaman kurtarabilirsiniz.
Android 11 veya sonraki bir sürümün yüklü olduğu cihazınızda bulunan bir öğeyi yedeklemeden silerseniz söz konusu öğe 30 gün boyunca çöp kutunuzda kalır. Sildiğinizi düşündüğünüz bir fotoğraf veya videoyu Google Fotoğraflar'da görürseniz bu öğe, çıkarılabilir bir bellek kartında yer alıyor olabilir.
Bir dosyayı çöp kutusundan sildiğimiz zaman, bu dosyanın bulunduğuna dair veri, disk indeksinden çıkarılıyor ve bu bölge kullanılabilir alan olarak işaretleniyor. Yani, aslında bir dosyayı sildiğimizde, dosyanın verisi silinmiyor; dosyanın bulunduğuna dair bilgi siliniyor.
Windows Geri Dönüşüm Kutusuna atılarak silinen dosyalar, Geri Dönüşüm Kutusu klasöründe “Geri Yükle”ye sağ tıklayıp onaylayarak hemen geri getirilebilir. Geri dönüşüm kutusundan geri yüklenen dosyalar, orijinal klasöründe içeriği, tarih ve saat vb. ile aynen tekrar görünecektir.
1. Adım: Hesabınızı silmenin ne anlama geldiğini öğrenin. Söz konusu hesaptaki tüm veri ve içerikleri (e-postalar, dosyalar, takvimler ve fotoğraflar gibi) kaybedersiniz. Söz konusu hesapla oturum açtığınız Google hizmetlerini (Gmail, Drive, Takvim veya Play gibi) kullanamazsınız.
telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürdüğünğzde Google Fotoğraflar'a yedeklenmiş olan medyalarınız silinmez.
Bekleyen ödeme veya kota sorunları olmayan etkin bir Google One üyeliğiniz varsa da etkin kabul edilirsiniz. Google Fotoğraflar'da 2 yıl veya daha uzun süre boyunca herhangi bir etkinlik gerçekleştirmezseniz içeriklerinizin tamamı Google Fotoğraflar'dan silinebilir.
Evet, maalesef bugünkü teknolojinin gerçeği bu. Akıllı telefonunuzla veya tabletinizle çektiğiniz fotoğraflar, sadece sizin cihazınızda durmuyor. Otomatik olarak başka yerlerde depolanıyor. Fotoğraflar, rutin bir işlem olarak bulut adı verilen, dev dijital arşivlerde saklanıyor.
Apple'ın iCloud platformu, fotoğraflar ve videolar için iPhone'da varsayılan yedekleme servisidir. Diğer taraftan, eğer iPhone'daki herhangi bir fotoğrafı silerseniz, iCloud'dan da kaldırılır.
Eğer cihazınızda hafıza kartı kullanıyorsanız muhtemelen fotoğraf ve videolarınız ile indirdiğiniz dosyalarınız bu kartta depolanıyor ve fabrika ayarlarına alınırken silinmemiş olabilir. Silinse dahi Hafıza Kartından Veri Kurtarmak mümkündür.
Başka bir telefonda aynı açık olan gmailden görünür mü Merhaba, Google Hesabınız o diğer cihazda açık ise ve Google Fotoğraflar uygulaması o cihazda yüklü ise yedeklenen fotoğraflarınızı görüntülüyebilirler.
Google Drive dosyalarınızı silmek için çöp kutusuna taşıyın. Çöp kutusundaki dosyalar 30 gün sonra otomatik olarak silinir. 30 günlük süre dolmadan önce çöp kutunuzdaki dosyaları geri yükleyebilirsiniz. Çöp kutunuzu boşaltmak için ilgili dosyaları kalıcı olarak da silebilirsiniz.
Google Fotoğraflar ile yedeklediğiniz fotoğraflarınızı https://photos.google.com adresinden bulabilirsiniz.
Uygulamalarınızın önbelleğini temizleyerek yer açın
Ayarlar > Uygulamalar'a gidin ve ardından her uygulamanın ne kadar depolama alanı kullandığını görebilirsiniz. Önbelleği temizleyerek Android Telefonunuzda veya tabletinizde bu depolama alanının bir kısmını temizleyebilirsiniz.
ÖN BELLEĞİ DÜZENLİ OLARAK TEMİZLEYİN
Son ipucu, telefonumuzda daha fazla hafızaya sahip olmak için önbelleği düzenli olarak temizlemektir. Basitçe söylemek gerekirse, önbellek, uygulamalar kapatıldıktan sonra silinmeyen depolamadır. Ara sıra önbelleği boşaltmazsak, cep telefonunun hafızası dolar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri