Bunun için Ctrl + Shift + Esc tuşlarına basılır. Açılan görev yöneticisinde, performans > kaynak izleyici > bellek adımlarında kullanılan programlar görülecektir. İlgili programın üzerine sağ tuşla tıklayarak, sonlandırma işlemi yapabilir, RAM önbellek hafızası temizlenebilir.
Ayrıca “CTRL+ALT+DELETE” tuşlarına aynı anda basılarak kısa yoldan Görev yöneticisi açılabilir. Açılan pencereden hangi uygulamanın ne kadar RAM kullandığı görülmektedir. Buradan bilinen ve gerekli olmayan programlar seçilerek “Görevi Sonlandır” butonuna tıklanmalıdır.
Elektrik kesildiği durumda, reset atıldığında RAM bellek içeriği tamamen silinir. Bilgisayar çalışırken hafızada çalışan program listesi Ctrl+Alt+Del tuşlarına basıp görev yöneticisinden işlemler kısmından görüntülenebilir.
Bunun için Denetim Masası'ndan Sistem ve Güvenlik sayfasını, buradan Sistem sayfasını, ardından Gelişmiş Sistem Ayarları'nı açın. Buradan Performans Ayarları'nı açın ve Gelişmiş sekmesindeki Sanal Bellek Değiştir butonuna tıklayın. Buradan sanal bellek alanınızı olabilecek en yüksek seviyeye ayarlayabilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
RAM Belleklerinizi Düzenli Olarak Temizleyin
RAM belleklerinizi düzenli olarak temizlemek, bilgisayarınızın performansını artırmanın yanı sıra belleklerin ömrünü de uzatır. RAM bellekler, zamanla toz ve kir birikintileriyle kaplanabilir, bu da belleklerin sıcaklığını artırabilir ve performansını düşürebilir.
Eğer oyun oynarken ram kapasiteniz yetersiz kalırsa bilgisayarınızda bulunan sabit disk sanal bellek oluşturacaktır. Yalnız bu sabit diskin oluşturduğu sanal bellek genellikle RAM bellekleri kadar performanslı çalışamadığı için anlık FPS DROP dediğimiz anlık fps düşmeleri yaşanacaktır.
RAM Bellekler
Yine de RAM'ler arıza bakımından anakartlar gibi son derece dayanıklı parçalardan biridir. Arıza oranları %1 seviyelerinde olan bu parçaların ömürleri de en az 10 yıl sürebilir.
bu konu önemli bence çünkü çoğu pc sorunu ram den kaynaklanıyor... RAM kirlenmişse, slotundan çıkarır, hafif nemli (tercihen tiner ile ıslatılmış) yumuşak bir bezle nazikçe silerek temizlersin.
Ram belleği ne kadar arttırılırsa FPS değeri de o kadar artar. Online rekabetçi bilgisayar oyunlarında FPS değerinin yüksek olması son derece önemlidir. Bu değer düştüğü zaman oyunlarda kasma, donma gibi bir takım sorunlar ortaya çıkar.
Ram Arızası Nasıl Anlaşılır? Bilgisayarınızı açtığınız ilk dakika bilgisayarınız hızlı açılıyor fakat daha sonrasında bilgisayarınızda bir yavaşlama hissediyorsanız RAM den kaynaklanan bir arızadandır. Bilgisayarınızda hissettiğiniz performans düşüklüğü size bir arızanın varlığını gösteriyordur.
Yazılımsal bellek hataları, genellikle sistem yeniden başlatıldığında düzelmektedir. Sistem yeniden başlatıldığında ya da kapatılıp açıldığında hatalar devam ediyorsa, büyük ihtimalle donanımsal hatadır. Çözüm ise hatanın kaynağı olan RAM modülü ya da modüllerini yenileri ile değiştirmektir.
Bu nedenle RAM performansınızı artırmak istiyorsanız bir diğer şeçenek olan arka plandaki uygulamaları kapatmanız olacaktır. Bu sayede RAM hızınız artmasa bile daha hızlı bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirebileceksiniz. Çünkü bilgisayardaki RAM hızı arka planda çalışan uygulamalar sistemi yavaşlatacaktır.
Masaüstü ya da dizüstü bilgisayarlardaki RAM modülleri voltaj düzensizlikleri sebebiyle arıza verebilmektedir. Güç kaynağı, adaptör ya da anakart kaynaklı zayıflıklar RAM'in bozulmasına neden olabilmektedir. Uzun süre kullanımda da zamanla performans düşüklüğü ve bozulmalar meydana gelebilmektedir.
RAM gibi bileşenler, zamanla performans kaybetmeye başlayabiliyor ve bozulabiliyorlar. RAM'in bozulması veya bozulmak üzere olması, telefonunuzun veya monitörünüzün çizilmesine benzemiyor.
Başlat'a. tıklayın, Programları ve dosyaları ara kutusuna msconfig yazın ve ardından Programlar listesinde msconfig öğesine tıklayın. Sistem Yapılandırması penceresinde, Önyükleme sekmesinden Gelişmiş seçenekler'e tıklayın. Bellek üst sınırı onay kutusuna tıklayıp işaretini kaldırın ve Tamam'a tıklayın.
Hayır. RAM ve ekran kartının alttaki kontaklarını yumuşak silgi ile yavaşça silin.
Tabii ki RAM'deki veriler, sabit disk gibi depolama birimlerinde olduğu gibi kalıcı değildir. Gerektiği zaman gerekli olan verilen RAM üzerine yazılır ve gerektiğinde de silinir. Bunu sistem kendisi yapar.
RAM öyle kolay kolay yanmaz. Yüksek bir voltaj verirsen yanar ya da dandik bir PSU ile güç verirsen yanabilir.
Günlük kullanım için 4 GB RAM miktarı bile fazla olabilir. Ancak video düzenleme gibi daha ağır işlemler için bilgisayar almak isteyen kullanıcıların en az 8 GB RAM tercih etmeleri gerekmektedir. Bilgisayarı kullanım şeklinize göre RAM miktarını uzun vadede artırıp azaltabilirsiniz.
Bence 4 ila 6 yıl daha yetecektir.
32 GB RAM'e sahip olmamak, çoklu görev oturumları için mutlaka bir sorun olmayacaktır ve şüphesiz, takılma veya çökmelerden kaçınarak, nihai tüketim zirveleri için iyi bir bellek marjını garanti eder.
Orta seviyede 8GB standart olmalı. Bu da, iyi bir bilgisayarın 16GB RAM ile gelmesi gerektiğini gösteriyor. Bir dizüstü bilgisayar önümüzdeki yıllar için bir yatırımdır ve çok fazla RAM'e sahip olmamak, gerçekten yolda zarar vermeye başlayacaktır.
Günümüzde masaüstü bilgisayarlarda kullanılan anakartlar genel olarak en yüksek 32 GB RAM kapasitesini desteklemekteler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri