Ürününüzün wi-fi desteği var ise, fişini çıkarıp taktıktan sonra ilk 1 dakika içerisinde Mode, Dondurucu Ayar ve Soğutucu Ayar butonlarına aynı anda 5 saniye basılı tutunuz. Wifi desteği yok ise, fişini çıkarıp taktıktan sonra ilk 1 dakika içerisinde Mode ve Dondurucu Ayar butonlarına 5 saniye basılı tutunuz.
Dondurucunun buzunun çözülmesi:
Buzdolabını kapatın. Dondurucunun içindeki gıda ürünlerini çıkartın, birkaç kat kağıd ile sarın ve soğuk bir yerde saklayın. Kapıyı açık bırakın, tahliye tapasını çıkartın ve suyu bir tepside toplayın. Buzu hızlıca gidermek için uygun bir kazıyıcı kullanın.
Bilgi. Kurulumu tamamlanan derin dondurucu dik bir konumda ve elektriğe bağlanmadan 4 saat bekletilmelidir. 4 saat sonra derin dondurucunuzun fişini takabilirsiniz. Ancak yiyecekleri yerleştirmeden önce 12 saat daha beklemeniz gerekir.
Beko buzdolabının dijital ekranında genellikle bir reset butonu bulunur. Bu buton genellikle birkaç saniye boyunca basılı tutularak buzdolabınız resetlenir. Reset butonu genellikle buzdolabının içinde veya arkasında bulunur.
Filtreyi temizlemeye başlamadan önce elektriği kestiğinizden emin olun. Klimanın üst kısmındaki filtreyi çıkarın. Yalnızca ılık su veya el süpürgesi ile temizleyin. Filtre tamamen kuruyana kadar bekleyin, daha sonra yerine takabilirsiniz.
İlgili 28 soru bulundu
Karlanma ve buzlanmayı eritmek ve genel temizlik için:
Ürünün fişini çekip, kapısını açık bırakarak buzun erimesini bekleyin. Bir bez yardımıyla kuruladıktan sonra ürünü fişe takıp istediğiniz dereceye kadar soğutup tekrar yiyeceklerinizi koyabilirsiniz.
Derin dondurucu su akıtması halinde öncelikle su tahliye tıpasını kontrol etmeniz gerekir. Bu tıpa ürünün iç kısımda bulunur. Fişi çekip yiyecekleri çıkarıp ürünün içindeki buzları erittiyseniz ve bu tıpa gevşemişse dışarı su akıtır.
Reset butonu genellikle buzdolabının içinde veya arkasında bulunur. Bu butonu bulmak için kullanım kılavuzunu kontrol edebilirsiniz. Reset butonunu bulduktan sonra, biraz basılı tutun. Bu işlem sırasında buzdolabının fişi prizde olmamalıdır.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Buzdolabının buzluk kısmının -18, normal kısmının +4 derece olabileceğini söylemiştik. İdeal buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun asıl yanıtı budur. Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır.
Derin Dondurucu Arızaları
Sigortalar ve dondurucunun bağlı olduğu fiş kontrol edilir. Derin dondurucu çalışıyor ama soğutmuyor ise kapak veya kapak filtresi yıpranmıştır. Bunun yanında gaz kaçağı da olabilir. Bu durumdaPendik Derin Dondurucu Tamir Servisi Çözüm Teknik' i çağrılmalıdır.
Kullanıcıların derin dondurucuyu temizlemeden ve boşaltmadan kullanmalarından dolayı koku ortaya çıkıyor. Koku sorunu yaşanmaması için mutlaka derin dondurucuların dinlendirilmesi gerekiyor.
Ürünün sürekli çalışması yaklaşık 2 gün (48 saat) sürer. Bu süre zarfında yan duvarlarda aşırı ısınma olacaktır. Gaz boruları bu kısımlardan geçtiği için el değmeyecek kadar ısınacak, bu da normal bir durumdur. Endişelenecek bir durum değildir.
Karlanma ve buzlanma bir parmak kalınlığından fazla ise, fişi çekerek eritebilirsiniz. Fişi çektikten sonra içini boşaltın. Kapakları açık bırakıp kar ve buz eridikten sonra kuru bezle silerek tamamen kurumasını sağlayın. Bekleme süresini kısaltmak için kesici ya da delici aletle karı-buzu temizlemeye çalışmayın.
Cihazınızın normal saklama sıcaklığı -18 °C (0 °F) olmalıdır.
Uzmanlar tarafından sunulan önerilere bakıldığında derin dondurucunun -18 derecede çalıştırılması öneriliyor. Derin dondurucu ile birlikte gönderilen kullanım talimatına göre belirttiğimiz derece farklılaşabiliyor.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Eğer buzmatik buz yapmıyorsa öncelikli olarak buzdolabınızın ekranında yer alan üst üste duran iki tane buz simgesine bakın. Bu simgenin üzerinde çizgi varsa, özellik aktif değil demektir. Hızlı soğutma tuşuna 3 saniye basarak buzmatik özelliğini aktif hale getirebilirsiniz.
Dondurucuların çalışma konumunda kar ve buz oluşması normaldir. Kapı açıldığında, nemli hava cihazın içine girmesinden bu buz oluşumuna neden olur. Dondurucunuzun doğru bir şekilde kurulması ve kullanılması, enerji tasarrufuna ve çevrenin korunmasına yardımcı olacaktır.
Defrost yöntemlerinden elektrikle kar eritme en sık rastlanan yöntemdir ve bu, buharlaştırıcının soğutucu akışkan borularından bazılarının iki başını açık bırakmak ve bunların içine yalıtımlı boru tipi elektrik rezistanslı ısıtıcılar yerleştirmek suretiyle sağlanır.
Eğer sorununuzun kaynağı buzdolabı üstü soğutmuyor ise kapak contasının yıpranması, fan motoru arızalanmış olabilir. Hava kanallarının tıkanması ve buzdolabının doğru şekilde yerleştirilmemesi gibi nedenler de sorununuzun kaynağı olabilir. Bu gibi durumlarda kapak contasını kontrol edebilir veya değiştirebilirsiniz.
Dijital ekranın donması veya yanlış bilgi göstermesi durumlarında resetlemek sorunu çözebilir. Sıcaklık Problemleri: Buzdolabının iç sıcaklığının istenen seviyede olmadığını veya istikrarlı bir şekilde soğutmadığını fark ederseniz, resetlemeyi deneyebilirsiniz.
Sandık tipi derin dondurucunuzun dibinde su tahliye deliği bulunur. Tahliye deliğinin üzerinde tıpa vardır. Tahliye deliğini tıpası tam takılı değilse veya ürünün dış yüzeyinde bulunan tahliye kapağı kapalı değilse derin dondurucunuz su akıtabilir.
Mevsim değişikliği dönemlerinde veya derin dondurucunuz çok sıcak ve nemli bir ortamda bulunuyorsa dış yüzeyinde terleme oluşabilir. Bu durum normaldir. Derin dondurucunuzu temiz ve kuru bir bezle silin.
Su tahliye tapası, derin dondurucunuzda fazla suyun biriktiği bölümdür. Makinenizi kısa süre önce fişten çektiyseniz, oluşan karlanma ve buzlanma eriyerek bu bölümde birikir. Su tahliye tapası gevşemişse alt kısımdan su akıtabilir. Bu durumda tapayı kontrol edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri