Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Rapor bittikten kaç gün sonra işten çıkarılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Rapor bittikten kaç gün sonra işten çıkarılır?

Buna göre işçinin raporlu olduğu süre, ihbar süresi + 6 haftayı geçiyorsa raporlu işçinin işten çıkarılması söz konusu olacaktır. Feshin haklı nedene dayanması için raporun kesintisiz olması ve ihbar süresini altı hafta aşması zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anilakalin.av.tr

Kaç gün rapor alınca işten çıkarılır?

40 Günden Fazla Rapor Alan İşçi

4857 sayılı İş Kanunu'na göre işçinin alacağı rapor süresi ihbar süresini geçmesi halinde işveren iş sözleşmesini haklı nedenle fesh edebilmektedir. Sürekli ve uzun süreli rapor alan işçinin işin işleyişini ve düzenini bozması haklı nedenle feshe sebep olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cozumavukatlik.org

Raporun bittiği güne çıkış yapılır mı?

İşçinin işten çıkarılabilmesi işyerindeki çalışma süresi ve sağlık raporundaki süre ile ilgilidir(2). Hasta işçinin işten çıkarılabilmesi için işçinin ihbar süresine altı hafta eklenir (Burada altı hafta + ihbar süresi formülü uygulanır). Bu süre dolduktan sonra işveren isterse işçiyi işten çıkarabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: demirkiransmmm.com

Rapor bittikten sonra istifa edilir mi?

Örneğin işçi yıllık ücretli izinli ya da istirahat raporlu iken süreli fesih bildiriminde bulunulabilir ancak fesih bildirim süreleri yıllık ücretli iznin ya da istirahat raporunun bitiminden itibaren işlemeye başlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: legal.com.tr

Raporlu iken işten çikarilan işçiler neler yapmalı?

Rapor Alan İşçinin İşten Çıkarılması Durumunda Kıdem Tazminatı Alması Rapor alan işçinin işten çıkarılması durumunda kıdem tazminatı alma hakkı vardır. Bunun için işçinin bir iş davası avukatı ile görüşmesi faydalı olur. Bu görüşme sonucunda avukat tarafından kıdem tazminatı hesaplaması yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avfatihozdemir.com

Uzun Süre Rapor Alan İşçi İşten Çıkarılırsa Ne Olur?

İlgili 27 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Raporlu işçi ne zaman işten çıkarılabilir mi?

İşçinin kesintisiz ve uzun süre devam eden rapor hali, işverene haklı fesih imkanı sunmaktadır. Ancak bunun için işçinin raporlu olduğu süre, ihbar süresini 6 hafta aşmak zorundadır. Eğer böyle bir durum söz konusu ise işveren, işçiyi tazminat ödemeksizin işten çıkarma hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anilakalin.av.tr

İşveren hastalanan veya rapor alan işçiyi işten çıkarabilir mi?

İş kazası raporu alan ve işe gidemeyen işçi işveren tarafından işten çıkarılamamaktadır. İş Kanunu'nu gereğince bu işlemi gerçekleştiremez. Ancak böyle bir durum gerçekleşir ve işveren işçiyi çıkarması durumunda işçi ihbar tazminatı ve kıdem tazminatı ödemeye zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Sık sık rapor alan işçi tazminat alabilir mi?

İşçinin iş sözleşmesinin 'sık sık rapor alması' nedeniyle feshi, işveren açısından geçerli nedenle fesih sebebi oluşturduğu için bu sebebe dayanılarak yapılan fesih işleminde işçi kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulticaretgazetesi.com

İşveren işçiyi ne zaman işten çıkarabilir?

İşveren işçiyi işten çıkarmak istediğinde, işçiye önceden durumu bildirmelidir. İşverenin, işçinin hizmet süresi 6 aydan az ise 2 hafta, 6 ay-1,5 yıl arasında ise 4 hafta, 1,5 yıl-3 yıl arasında ise 6 hafta ve 3 yıldan fazla ise 8 hafta önce, işçiyi işten çıkaracağını işçiye bildirmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csgb.gov.tr

Hangi raporla tazminat alınır?

İşçinin kıdem tazminatı alabilmesi için sağlık nedenleriyle iş akdini feshettiğini ispatlaması gerekir. İşçi, sağlık nedenleriyle iş akdini feshettiğini ispatlayabilmek için tam teşekküllü devlet hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden sağlık raporu almalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatortakligi.com

Özel sektörde rapor süresi kaç gün?

Sosyal Güvenlik Kurumunun genelgesine göre 1 Ocak-31 Aralık zaman dilimini kapsayan bir yıl içerisinde işçiler, toplam 40 gün rapor alabilir. İlk etapta iş yeri hekiminden 2 gün istirahat raporu alan çalışanlar, doktor muayenesi sonrasında tek seferde 10 gün rapor alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Raporluyken savunma istenir mi?

İlk görüş, Danıştay 12.Dairesi'nin daha önce verdiği bir karar. Danıştay bu kararda bir öğretmenin raporlu iken müfettişler tarafından savunması istenmesine rağmen vermemesini yasalara aykırı buldu. Danıştay, söz konusu kişinin savunmayı yazılı ya da vekil aracılığı ile yapabileceğini belirtti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: paramedya.com.tr

İş göremezlik raporu ile tazminat alınır mı?

İşçi geçici iş göremezlik durumunda, tazminat talep etme hakkına sahip olur. Bu hakka sahip olan işçinin yerine getirmesi gereken yükümlülükler: Tazminat almak isteyen işçinin, bu tazminatı hak ettiğine dair tıbbi rapor sunması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altinkayasancakli.com

Rapor almak işten atılma sebebi mi?

Sık sık rapor alarak işe devam edememek, 4857 sayılı İş Kanunu'nun 18/1 maddesi uyarınca işçinin yetersizliğinden kaynaklanan geçerli sebebi oluşturmaktadır. Hastalığın gelecekte de devam edeceği endişesi sık sık rapor alma sebebiyle fesihlerde büyük önem taşır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bariserdem.com

Rapor alan işçi çalışırsa ne olur?

Raporlu işçinin çalıştırılması işçinin sağlık ve güvenliği de tehlikeye atabileceği için işverenin raporlu işçiyi çalışmaya zorlaması İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'na da aykırıdır. Öte yandan raporlu işçiyi çalıştıran ancak bu durumu SGK'ya bildirmeyen işverene ayrıca idari para cezası da kesilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

Raporlu işçi çalıştırmanın cezası nedir?

2.502 TL cezası var

Böyle bir durum tespit edildiğinde, işverene idari para cezası da uygulanıyor. Buna göre, kişinin raporluyken çalıştığını SGK'ya bildirmeyen işverene, bu bildirimi yapmaması nedeniyle brüt asgari ücretin yarısı tutarında idari para cezası kesiliyor. Bu tutar da 2022 yılı için 2 bin 502 TL.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uzmanpara.milliyet.com.tr

İşten çıkış en geç ne zaman yapılır?

İşten çıkış işleminin yasal süresi, çalışanın işten ayrıldığı tarihten itibaren en geç 10 gün içerisinde gerçekleşmesi gerekir. Eğer bu süre içinde bildirge verilmezse, işveren yasal yaptırımlarla karşılaşabilir. İşten çıkış kodları, çalışanın işten ayrılma sebebini belirten önemli unsurlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elogo.com.tr

İşten çıkarken imza atılır mı?

İşten Çıkış Belgesini Haklarınızı Saklı Tutarak Teslim Alın!

İmzaladığınız fesih bildirimi sadece fesih ihtarnamelerinde bulunması gereken kayıtlardan oluşuyor ise, yazıyı imza ve tarih karşılığından teslim/tebliğ almanız bir sorun yaratmayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ocalhukuk.com

Iş çıkışı yapıldığını nasıl anlarız?

İşçi işten çıkış belgesini internetten görebilmek için, ya e-devlet üzerinden sorgulama yapmalıdır ya da tercih ettiği herhangi bir SGK şubesine şahsen giderek, konu hakkında bilgi edinmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: takvim.com.tr

İşçi 1 yıl içinde en fazla kaç gün rapor alabilir?

Raporda kontrol muayenesi belirtilirse bu 10 gün sonunda hastalığın geçmemesi durumunda hekim, kontrol muayenesi yaparak çalışanın istirahatine devam etmesi için 10 gün daha rapor yazabilir. Böylece hastalık izni 20 güne kadar uzatılabilir. Ancak bir hekim, yılda en fazla 40 gün rapor yazabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

Arka arkaya rapor alınabilir mi?

Birbirinden Bağımsız veya Aynı Hekimden Arka Arkaya Rapor Alınması Halinde Rapor Parası Nasıl Ödenir? İşçinin almış olduğu raporda hekim tarafından Kontrol veya Çalışır olarak rapor durumu belirtilir. Tek hekim bir seferde 10 günden fazla rapor veremez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

1 ayda 2 kere rapor alınır mı?

Kontrol raporunun ardından ya işe dönebileceği ya da tekrar en fazla 10 günlük rapor kullanabileceği yönünde karar çıkabilir. Bu durumda aile hekimleri en fazla 20 günlük rapor verebilir. Aile hekimleri dışındaki sağlık kuruluşlarındaki bir doktora muayene olunmuş ise yine tek seferde 10 günlük rapor verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Sağlık nedeniyle işten ayrılma nasıl olur?

Cevap: Bir çalışanın işinden sağlık nedeniyle kıdem tazminatını alarak ayrılabilmesi için iş kanunu 24/1. madde kapsamında iş sözleşmesini haklı nedenle sona erdirmesi gerekiyor. Bunun için yapmakta olduğu işin sağlığı ve yaşayışı için risk teşkil etmesi ve bu durumun heyet raporu ile saptanması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

Hastalık nedeniyle işten ayrılma nedir?

Sağlık sebebiyle fesih hakkı kendi hasta olmadığı ve sağlığı ortam dolayısıyla veya ortamdaki diğer kişilerin hastalıkları dolayısıyla tehlikede olduğu sürece işçiye aittir. İşçinin mevcut hastalığının olumsuz etkilenmesi de bu sebeple bir fesih hakkı verecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: calisanrehberi.isteasistan.com

Sağlık nedeniyle işten ayrılan tazminat alır mı?

Sağlık sebepleri nedeniyle çalışanın iş akdini fesheden işveren çalışanın iş akdini derhal feshedebildiğinden, ihbar tazminatı ödeme yükümlülüğü olmamakla birlikte çalışanın hizmet süresinin bir yılı aşmasına bağlı olarak kıdem tazminatı ödeme yükümlülüğü vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hrdergi.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT