Bu kapsamda engelli vatandaşlar kendi ikamet illerinde yer alan Sağlık Müdürlüklerine giderek, temin ettikleri engelli sağlık kurulu rapor yenileme dilekçesini doldurmalı ve teslim etmelidirler. Aynı anda, gerekli evrakların da teslimi yapılır. İşlem ardından müdürlükçe inceleme yapılarak, onay verilir.
Engelli sağlık raporu yenileme işlemleri başvuruları kişilerin bulundukları şehirde yer alan İl Sağlık Müdürlükleridir. Buna göre bu işlemi yapmak isteyen kişiler mevcut yaşadıkları yerde olan il sağlık müdürlüklerine giderek başvuru işlemlerini buradan kolaylıkla tamamlayabilirler.
Süresiz engelli raporuna sahip kişinin hastalığında ciddi bir derecede olumlu bir gelişme yaşanırsa süresiz engelli raporunu yenilemek için tekrardan heyete gidilmesi gerekir.
Engelli sağlık raporu süresi bitince ne olur? Süreli raporlar süresi sonunda yenilenmesi gereklidir. Fakat kişi rapor yenileme işlemi yapmaması durumunda kendisine verilen haklardan faydalanamaz. Aynı zamanda süresinde yenilenmeyen engelli raporu geçerliliğini kaybeder.
Raporu alabilmek için öncelikle raporu vermeye yetkisi olan bir sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Özel hastaneler, devlet hastaneleri, aile sağlığı merkezleri, poliklinikler, özel tıp merkezleri, özel sağlık kurumları gibi yerlere ilgili raporu almak için başvuruda bulunulabilir.
İlgili 40 soru bulundu
Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu sağlık kurulu raporu için 200 TL üniversite fiyatı ise 300 TL olarak belirlenmiştir. Genel itibariyle ortak sağlık ve güvenlik birimi işyeri hekimi tarafından verilen raporlar için ücret ödenmez.
Sağlık raporu almak isteyen kişilerin ana sayfada bulunan e-hizmetler bölümüne giriş yapması gerekir. e-Devlet sistemine girdikten sonra sağlık raporunun alınması için sağlık hizmetleri bölümüne giriş yapılması gerekir.
Bakan Koca, "Raporunu henüz yenileme imkanı bulamayan, güçlük yaşaması muhtemel vatandaşlarımız olduğundan mağduriyet yaşanmaması amacı ile süreli sağlık raporlarının geçerlilik süreleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar yeniden uzatılmıştır. Raporlar, bu tarihten sonra kademeli olarak yenilenecek." bilgisini paylaştı.
Çalışanın rapor hakkı 1 Ocak ile 31 Aralık tarihleri arasını kapsar. Yani bir çalışan bu süre içerisinde tek bir hekim imzası ile en fazla 40 gün rapor alabilir. 1 Ocak tarihinden itibaren bu 40 günlük rapor hakkı tekrar başlar. Önceki yıldan 40 güne tamamlanmamış olan rapor hakları yeni yıla devretmez.
Başta uzman doktorlar olmak üzere diğer doktorların da tek seferde yazabileceği rapor süresi 10 günü aşamaz. Bu süre doktorun gerekli görmesi durumunda kontroller ile uzatılabilir.
– Sigortalılara tek hekim raporu ile bir defada en çok 10 gün istirahat verilebilir. İstirahat sonrasında kontrol muayenesi raporda belirtilmiş ise toplam süre 20 günü geçmemek kaydı ile istirahat uzatılabilir. 20 günü aşan istirahat raporlarının sağlık kurulunca verilmesi gerekir.
Yürürlüğe giren her bir yönetmelik, kendi yürürlük tarihinden önce alınmış raporların süresi içinde geçerli olduğunu yazmaktadır. Dolayısıyla kazanılmış haklar bakımından “sürekli” ibareli raporların yeni yönetmeliklere göre yenilenmesi zorunluluğu yoktur ve kurumlarca da rapor yenilenmesi istenemez.
(4) Yeni bir engel durumunun ortaya çıkması veya mevcut engellilik durumunda bir değişiklik meydana gelmesi hâlinde, bireyin talebi ve ilgili branş hekiminin sağlık kuruluna sevki uygun görmesi üzerine süre aranmaksızın engellilik durumu yeniden değerlendirilir ve yeni rapor düzenlenir.
Mobil uygulama, Web ve Alo182 Randevu hattından istediğiniz hekime anında randevu alabilirsiniz.
Adım adım gidelim. Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği'nin 39. maddesine göre, özel hastanelerden alınan raporlar geçerlidir. 2014 yılında yönetmelikte yapılan değişiklikle özel hastanenin SGK ile anlaşmalı olması şartı da kaldırılmıştır.
Rapor üstüne rapor alınır mı? Evet, usulüne uygun olduğu müddetçe hem de defalarca alınır. Yalnız, alınan her yeni raporun önceki raporu sona erdirdiği unutulmamalıdır. Eğer çalışan, rapor bitmeden rapor aldığında; tüm rapor sürelerini toplayarak toplam istirahat süresini hesaplarsa yanlış yapacaktır.
Bu kapsamda engelli vatandaşlar kendi ikamet illerinde yer alan Sağlık Müdürlüklerine giderek, temin ettikleri engelli sağlık kurulu rapor yenileme dilekçesini doldurmalı ve teslim etmelidirler. Aynı anda, gerekli evrakların da teslimi yapılır. İşlem ardından müdürlükçe inceleme yapılarak, onay verilir.
Ancak o yerde sağlık kurulu bulunan SGK ile sözleşmeli bir sağlık hizmet sunucusu bulunmaması ve hastanın tıbbi sebeplerle sağlık kurulu bulunan SGK ile sözleşmeli sağlık hizmet sunucusuna nakline imkan bulunmaması halinde tek hekimler en çok 10 gün daha hastalık raporu düzenleyebilir.
Mesai günü memuriyet mahalli dışından yani il dışından alınan hastalık raporlarının geçersiz olduğu ancak mevzuat gereği yalnızca geçici görev ve kanunî izinlerin kullanılması durumu ile acil vakalar durumunda il dışından rapor alınabileceği belirtilmekte ise de bu kural birçok memur tarafından bilinmemektedir.
Ek olarak tek hekim yılda en fazla 40 gün rapor yazabiliyor. Tek bir hekimin, bir işçiye yıl içerisinde verdiği iş göremezlik raporu 40 günü aşmışsa, SGK 40 günü aşan rapor için işçiye iş göremezlik ödeneği ödenmesi için heyet raporu isteyebiliyor.
Konuya ilişkin duyuru aşağıdadır. Geçerlilik süresi 01.01.2020 tarihinden sonra sona ermiş ve henüz yenilenmemiş süreli tüm sağlık raporlarının geçerlilik süresi SON KEZ 31.12.2023 tarihinde kadar uzatılmıştır.
SÜRELİ SAĞLIK RAPORLARI 30 Haziran 2023'e kadar geçerli sayılmaya devam edecek. Bilindiği gibi bu uygulama, salgınla mücadele kapsamında başlatılmıştı. Belirtilen tarihe kadar, raporlu ilaçlar eczanelerden aynı şekilde temin edilebilecek.
Sürücü belgesi almak ya da yenilemek isteyen kişilerin sağlık raporu almadan önce e-Devlet üzerinden kişisel sağlık bilgi formu alması şart. Sonrasında ilgili kurumlardan sağlık raporu alıp işlemlere devam edebilirler.
En kolay sağlık raporu nasıl alınır? Bu raporu almanın en pratik yollarından biri, kayıtlı olunan aile hekimine başvurmaktır. Bu amaçla Aile Sağlığı Merkezinize gidip durumunuzu bildirebilirsiniz.
Sağlık ocaklarının muayene etme, ilaç yazma gibi yetkileri olduğu gibi hastaya rapor yazma hakkı da vardır. Aile hekimleri hastalık durumuna göre kişilere rapor yazabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri