Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Raporun günlük ücreti ne kadar?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Raporun günlük ücreti ne kadar?

RAPOR PARASI 2024 NE KADAR OLDU? Hastalık halinde geçici iş göremezlik ödeneği bilinen adıyla rapor parası, 2023 yılında için ayakta tedavide günlük 223.5 TL, yatarak tedavide de 298,10 TL olarak ödeniyor. Ocak zammıyla günlük en az yatarak tedavide 333,38, ayakta tedavide 444,50 lira ödenecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

1 günlük rapor ücreti ne kadar?

- Yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı, - Ayaktan tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisidir. Buna göre; Asgari ücretlilerin alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 144,5 liradan 223.5 TL'ye, yatarak tedavide de 108,42 liralık tutar 167.68 TL'ye yükseldi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

3 günlük raporun kaç günü ödenir?

İlk raporda 3 gün ikinci raporda 1 gün ücreti SGK tarafından karşılanır. Toplamda 4 günün ücretini SGK ödemez. Alınan rapora Kontrol şartı konulmuş ise bu durumda işçi yeniden rapor alması durumunda ilk rapor ve ikinci rapor için 2 gün kesinti yapılır ve kalan günler için rapor parası ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

1 günlük rapor parası ne kadar 2024?

Ocak 2023'den Ocak 2024'e kadar toplam asgari brüt ücret 140.535 TL yapar. 360 prim gününü doldurması durumunda günlük brüt kazancı 390,37 TL'dir. Buradan 1 günlük iş kazası rapor ücreti ayakta tedavi için 260,24 TL, yatarak tedavi için 195,18 TL'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hesapkurdu.com

1 günlük rapor parasını kim öder?

Yasal olarak işverenin ilk iki gün için ödeme yapması zorunluluğu bulunmuyor. Ancak toplu iş sözleşmesi ile kazanılmış böyle bir hak varsa ya da işyeri uygulaması gereği iki gün için kesinti yapılmıyorsa rapor sürenizin ilk iki günü için işyerinizden ödeme almanız da mümkün.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyefinans.com.tr

Rapor Parası Hesaplama (Örnekle Anlatım) İş Göremezlik Ödeneği

İlgili 22 soru bulundu

Soru cevap kısmı

5 gün rapor alan işçi ne kadar para alır?

Ayakta tedavi durumunda bu ödenek günlük brüt ücretin 3'te 2'si kadar olur. Bu durumda asgari ücretle çalışan birinin iş göremezlik raporu için alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 223.5 TL'dir. Yatarak tedavide ise 167.68 TL tutarındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

1 günlük rapor maaştan kesiliyor mu?

Kurum raporun ilk iki günü için ödeme yapmamaktadır. 5510 Sayılı Yasa 18. Madde 1.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eroglumuhasebe.com

Rapor parası hesaplama nasıl yapılır?

Toplam ödemeler toplam gün sayısına bölünür. Bu sayı -raporun ilk 2 günü ödeme yapılmayacağı için- raporlu olunan gün sayısının 2 eksiği ile çarpılır. Tedavi şeklinin ayakta veya yatarak olmasına göre hesap tamamlanır. Belirtmek gerekir ki ayakta tedavilerde ⅔, yatarak tedavilerde ise ½ oranında ödeme alınmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuveytturk.com.tr

3 günlük rapor parası verilir mi?

İki Günlük Hastalık Raporunda Ödeme Yapılır mı? 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası'na göre hastalık halinde rapor parası için yapılan ödeme 3. günde başlamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: genel-is.org.tr

3 gün rapor parası nasıl alınır?

​ SGK rapor parasını alabilmek için öncelikle işveren tarafından verilen raporun sisteme işlenmesi gerekmektedir. Raporun sisteme işlenmesinden sonra, en fazla on beş gün içinde ödeme alabilirsiniz. Ödeme almak için ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu'na bizzat başvuru yapmanız gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isgturkiye.com

3 günlük raporun 2 gününü kim öder?

İlk 2 günlük ücreti işverenin ödemesine dair bir yükümlülük mevzuatta belirtilmemiştir. Öte yandan iş kazası nedeniyle geçici iş göremezlik ödemesi alacak olan sigortalı kişiye Sosyal Güvenlik Kurumu, raporun ilk 2 gününü de kapsayacak şekilde ödeme yapmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Bir işçi en fazla kaç gün rapor alabilir?

Raporda kontrol muayenesi belirtilirse bu 10 gün sonunda hastalığın geçmemesi durumunda hekim, kontrol muayenesi yaparak çalışanın istirahatine devam etmesi için 10 gün daha rapor yazabilir. Böylece hastalık izni 20 güne kadar uzatılabilir. Ancak bir hekim, yılda en fazla 40 gün rapor yazabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

3 günlük rapor maaştan kesiliyor mu?

Kurum raporun ilk iki günü için ödeme yapmamaktadır. Bu nedenle, 3 günlük rapor alan bir çalışanın maaşından 2 günlük ücret kesintisi yapılır. İşveren, bu kesintiyi işçinin ücretinden yapar ve sonra SGK'ya öder. SGK, işçiye 3. günden itibaren iş göremezlik ödeneği öder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: orduyorum.com

Kaç güne kadar rapor parası kesilir?

Raporlu olunan sürenin 3. Gününden itibaren geçen günler işveren tarafından maaştan kesilir ve kesilen ücreti Sosyal Güvenlik Kurumu öder. Bu durumda 10 günlük rapor almış bir işçinin 3.,4.,5.,6.,7.,8.,9. ve 10. gündeki raporları için toplamda 8 günlük iş görmezlik rapor parası ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

30 gün raporlu ne kadar maaş alır?

28 gün raporlu ayakta hasta ise 1.831,20 TL ödemesidir. Yatan hasta ise 1.373,40 TL ödemesi yapılır. Ancak işçi bir iş kazası sonucu 30 günlük yatan hasta ise 1 ayın tamamı ödenir. Ayakta hasta ise 1.962 TL olarak ödemesi yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bordrox.com

3 günlük rapor parası nereye yatar?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK'ya tekrar iade edilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

2 günlük rapor onaylanır mı?

Hastalık durumunda 1 günlük veya 2 günlük istirahat raporları için rapor parası ödenmediğinden, 1-2 günlük hastalık raporları için çalışılmadığına dair bildirim yapılması gerekmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

1 ay içinde kaç gün rapor alabilir?

Çalışan hastalık durumunda iş yeri hekimine başvurabilir. İşe gelmesine engel bir durumun tespitinde iş yeri hekimi çalışana 2 gün istirahat verebilir. Aile hekimleri ise bir seferde en fazla 10 günlük rapor verebilirler. 10 günün sonunda ise tekrar doktora gidilerek değerlendirme yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

2 gün rapor alan işçinin ücretini kim öder?

İş kazası istisna olarak, 1 ya da 2 günlük rapor alan sigortalı çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumunca herhangi bir rapor parası ödemesi yapılmamaktadır. İş kazası nedeniyle rapor alan çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından her gün ödeme yapmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rasyoneldanismanlik.com

10 günlük raporda hafta sonu sayılır mı?

Yani, hafta içinde raporlu olunması halinde hafta tatili hakkı kaybedilmez. Bir haftalık süre içinde hekim raporuyla işe gelinmediği günler çalışılmış gibi sayılır ve o haftanın tamamı raporlu geçirilse dahi işçi hafta tatili hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

10 günlük iş göremezlik parası ne kadar?

Örneğin, rahatsızlandınız ve 10 günlük rapor aldınız. Rapor ücreti 8 günlük olarak ödeniyor, çünkü ilk iki gün hesaba katılmıyor. Asgari ücretli çalışansınız ve 10 günlük rapor aldınız; ayakta tedavi olduğunuzda alacağınız rapor ücreti 1.784 lira olacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortagazetesi.com

2 gün rapor aldım maaşım kesilir mi?

Dolayısıyla 5510 sayılı Kanunun 4/1-a bendi kapsamında sigortalı olup, 1 veya 2 gün istirahat raporu almış olan sigortalılara geçici iş göremezlik ödeneği verilmeyeceğinden, işverenleri tarafından çalışılmadığına dair bildirim yapılmasına da gerek bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gulbenkdanismanlik.com

Rapor parası nereden nasıl alınır?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK'ya tekrar iade edilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

İş yerine rapor verilmezse ne olur?

İşveren raporu bildirmezse 2 bin 502 lira ceza uygulanıyor

Dr. Orhan Ersun Civan, bildirimi yapmayan işverene uygulanacak cezayla ilgili şu bilgiyi verdi: "İşveren olarak geç bildirdiğinizde, aylık asgari ücretin onda biri, hiç bildirmediğiniz tespit edildiğinde ise asgari ücretin yarısı oranında ceza uygulanıyor."

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT