Sublimasyon ile yalnızca polyester içeren beyaz renk ürünlere baskı yapılabilirken, DTF baskı sisteminde ise pamuk, ipek, suni ipek, polyester ürünler başta olmak üzere dilediğiniz kumaşa baskı yapabilirsiniz. Yani dilediğiniz tekstile renk ayırt etmeksizin baskınızı kolayca yapabilirsiniz.
Cevap şöyledir: Her t-shirt'e baskı olur ama her t-shirt'e sublimasyon baskı olmaz! Sublimasyon baskı için koşul t-shirt kumaşının yeteri kadar polyester içermesi ve beyaz renkte olmasıdır. Sublimasyon baskıya uygun süblimasyon tişört modellerini inceleyebilirsiniz.
Serigrafi baskı: Dayanıklılığı çok yüksek, her türlü kumaşa uygulanabilen bir baskı çeşididir. En çok tercih edilen ve müşteri memnuniyeti çok yüksek olan bir baskı tekniğidir.
Artık koyu renkli ve hatta siyah tişörtler üzerine baskı yapmak çok kolay. İster kişiye özel, ister promosyon baskı işlerinizi Subli-T pamuklu koyu zemin tişört transfer baskı kağıdıyla saniyeler içerisinde bitirebileceksiniz.
Bu yöntemlerden biri kumaşa elle müdahale etmektir. Ele alınan tişört avuç içinde yuvarlak olacak şekilde buruşturulur. Sonrasında eski haline getirilir. Eğer kumaş kaliteli ise buruşma yapmaz ve dayanıklı bir yapıda yine eski halini alır.
İlgili 44 soru bulundu
Doğru yıkama sıcaklığı, doğru ütü sıcaklığı ve sık kullanılan baskılı tişörtleri elde yıkama alışkanlığı, baskılı tişörtünüzün ömrünü uzatabilecek önlemlerdir.
Baskı esnasında transfer kağıdı üzerinde bulunan süblimasyon mürekkep ısı presinde uygulanan ısı ve basınç altında sıvı hale geçmeden buharlaşarak baskı yapılan tişörtün yüzeyindeki polyester ipliğe yapışarak boyanmasını sağlar ve böylece süblimasyon transfer baskı gerçekleşir.
Makinenizi baskılı tişörtünüzün etiketinde yazan yıkama talimatına uygun sıcaklığa getirin. Etiket üzerinde yıkama talimatı bulunmuyorsa 30 derecede ya da soğuk yıkama programında tişörtünüzü yıkayabilirsiniz. Deterjan tercihinizde beyazlar için ve renkliler için kullanılan ayrı deterjanları tercih edin.
Siyah Tişörtün Altına Ne Giyilir? Bu soruyu cevaplayacak olursak siyah tişört kombinlerinin altına, yırtık açık mavi jean ve koyu gri ayakkabıları tercih ederek tarz bir görünüme kavuşabilirsiniz.
Bizim basmış olduğumuz ürünlerin yıkanınca çıkma gibi bir olasılığı yoktur! Önerdiğimiz yıkama sıcaklığı 30 derecedir çünkü 60 derecenin üzerinde yıkanan ürünlerde kumaş deformasyonları dahi oluşabilir ve bu da baskıya etki eder.
Baskıyı kumaşa transfer etmek için özel filmler kullanan DTF baskı teknolojisi, uzun süreli dayanıklılık sağlayan bir ısı transfer işlemidir. Dijital baskıda birçok avantaj sağlayan bu teknolojiyi kullanmadan önce bazı kriterler göz önünde bulundurulmalıdır.
baskı yapabileceğiniz DTF Baskı sisteminde kesme ve ayıklama faaliyetleri ile vakit kaybetmezsiniz. Baskılarınız esnek ve kaliteli olur. Yıkamaya karşı dayanıklıdır.
Dijital baskı adıyla bilinen DTG baskı, kumaşa işleyen profesyonel bir tekstil baskı yöntemidir. Tam adıyla Direct To Garment teknolojisi, su bazlı pigment boyaların endüstriyel yazıcılar aracılığıyla direkt olarak kumaşa uygulanmasını ifade eder.
Klasik tasarımların dışına çıkan oversize t-shirt erkek, kadın üretimleri farklı tarz katmayı başarır. Geniş ve bol kalıba sahip düz ya da renkli seçenekler yanı sıra desenli ya da baskılı çeşitleri de bulunur.
Dayanıklı ve sağlıklı olan penye kumaş türü ile baskısı yapılan tişörtlerin kullanım süresi de diğer kumaş türlerine göre daha uzun olmaktadır. Tişört baskı uygulamalarında sıklıkla tercih edilen bir diğer kumaş türü de likralı penyedir. Pamuklu penye kumaşına göre daha ağır ve daha yoğundur.
Tişörtler: Her kullanımdan sonra. Çoraplar: Her kullanımdan sonra. İç çamaşırları: Her kullanımdan sonra. Sutyenler: 2-3 kullanımdan sonra elde yıkama.
Ter ve kire bağlı olarak beyaz tişörtlerin koltuk altı çabucak sararır. Yepyeni tişörtler dahi özellikle terlemeden kaynaklı olarak sarı sarı lekelerin oluşmasına neden olur. Sararan beyaz tişörtlere çok fazla kimyasal uygulanması halinde ise tişörtlerin kararmasına neden olur.
- Tüm yıkamalarda 30°'den kısa yıkamada yıkayın.
Süblimasyon baskı tekniği son derece kaliteli ve kullanışlı bir baskı tekniğidir. Birçok kullanıcı, kişiye özel ürün ve hediyelik malzemeleri üreteceği zaman süblimasyon baskı tekniği yöntemine başvurur.
Baskı yapacağınız sublimasyon baskıya uygun ürün
Pekii, akıllarda bir soru daha var muhtemelen 'Her ürüne sublimasyon yapılabilir mi? / Hangi ürünlere sublimasyon baskı yapılabilir?' Maalesef her ürüne sublimasyon baskı yapamazsınız. Baskı yapacağınız ürünün polyester içerikli olmalıdır.
Plastisol gibi solvent bazlı boyalar kumaşı değil, kumaşın üzerinde ek bir tabaka olarak desen oluştururken, su bazlı boyalar direkt kumaşı boyadığı için çatlama veya sökülmeler yaşanmaz, yıkama sonucu sadece kumaşınızın pamuklanması oranında rengi açılır.
Emprime baskılarda degrade adı verilen renk geçişleri ve çeşitli resim baskıları yapmak mümkün değildir. Emprime baskı türünde yalnızca standart renkler basılabilir. Moda trendlerine bağlı olarak emprime kumaşlardan oluşan tekstil ürünlerinin çeşitleri her geçen gün artış gösterir.
Önce transferi bir bıçakla kazıyarak ya da saç kurutucuyla ısı uygulayarak dökülmeye teşvik etmen lazım. Yapıştırıcı kalıntısını çıkar. Transfer baskı çıktıktan sonra geriye biraz yapıştırıcı kaldığını fark edebilirsin. Bunu ispirtoyla ya da Akfix gibi bir etiket sökücüyle çıkarmayı deneyebilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri