Reflor Nedir? Reflor, antibiyotik kullanımı ya da bakteriyel veya mikrobik sebeplerle ortaya çıkan ishallerin önlenmesinde kullanılan bir ilaçtır. Çocuklarda rotavirüse bağlı olarak görülen diyarelerin tedavisinde de tercih edilmektedir. Saccharomyces boulardii isimli bir maya, bu ilaçın etken maddesidir.
REFLOR'un etkin maddesi olan Saccharomyces boulardii, biyolojik kaynaklı bir ishal kesicidir (antidiyareik). tedavisinde kullanılır. Eğer; • REFLOR'ün içerdiği maddelerden herhangi birine alerjiniz (aşırı duyarlılığınız) varsa, • Santral venöz kateteriniz varsa kullanmayınız.
Pediyatrik popülasyon: Çocuklarda günde 1 kapsül kullanılır. Farmasötik formu nedeniyle kapsül, 6 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalı, toz içeren saşe formu kullanılmalıdır.
Reflor dozları ve kullanılacak doz hesapları; Antibiyotik kullanımı sebebiyle gelişen ishal rahatsızlığında yetişkinlerin en fazla 2 hafta süre boyunca günlük 1000 mg'yi geçmeyecek şekilde yani 2-4 kez kullanması öneriliyor.
Reflor 250 Mg, bağırsak florasını düzenlemek ve sindirim sistemini desteklemek isteyenler tarafından kullanılır. Ayrıca, antibiyotik tedavisi sonrasında bağırsak sağlığını geri kazanmak için de tercih edilir. Antibiyotik tedavisi sonrasında bağırsak florasını desteklemek için kullanılır.
İlgili 38 soru bulundu
REFLOR nedir ve ne için kullanılır? kesicidir (antidiYareik). neden olduğu hastalığın tekrarının önlenmesinde. Seyahata bağlı turist ishalinin önlenmesi ve tedavisinde kullanılır.
Yetişkinler Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde günde 1 veya 2 saşe Çocuklar Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde günde 1 saşe kullanılır. Uygulama Şekli: Oral yolla kullanılır. Maflor Saşe içeriği bir miktar sıvı içinde karıştırılarak içilir.
Reflor gibi probiyotikler de ishalin hızlı geçmesi için faydalı olabilir. Şikayetler 3-4 günden fazla sürerse kan testine bakılıp antibiyotik başlamak gerekebilir. Uzun süren bulantı-kusma ve ishal durumlarında ise endoskopi ve kolonoskopi yapılmalıdır.
Reflor ilacinin etken maddesi Saccharomyces boulardii adında bir probiyotik maya olur. Bu maya bağırsaktaki proteinlerin etkinliğini azaltarak sindirim problemlerinin giderilmesinde yardımcı olur.
Evde yoğurt yapımında eczanelerde satılan prebiyotikler yerine reflor bebekler ishal ya da kabız olduğunda verilen bir şase koyabilirsiniz.
REFLOR 250 MG LIYOFILIZE TOZ ICEREN 20 SASE, BİOCODEX İLAÇ SANAYİ İTHALAT İHRACAT VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ firması tarafından üretilen, bir kutu içerisinde 20 adet 250 MG saccharomyces boulardi etkin maddesi barındıran bir ilaçtır. REFLOR , piyasada 241.60 ₺ satış fiyatıyla bulunabilir ve Reçetesiz ile satılır.
Saşe muhtevası bir bardak su veya şekerli su içinde karıştırılarak içilir. Reflor Saşe'nin karıştırıldığı mayiler sıcak olmamalı ve alkol içermemelidir. antibiyotik ile birlikte kullanılıyorsa, antibiyotik ile aynı zamanda alınabilir.
İshali ne keser? Muz, pirinç, elma püresi, beyaz ekmekten tost, haşlanmış patates, kraker, pişmiş havuç, papatya ve yeşil çay gibi bitki çayları ve pirinç suyu gibi yumuşak, nişastalı, düşük lifli yiyecekler dışkıyı katılaştırıp, ishalden kurtulmanıza yardımcı olur.
Daha ağır vakalarda reçetesiz satılan loperamid ve bizmut subsalisilat gibi ishal önleyici ya da anti-diyare ilaçları sulu bağırsak hareketlerinin sayısını azaltabilir ve ciddi semptomları kontrol etmeye yardımcı olabilir.
*ishal tedavisinde kullanılabilen ve bağırsakların düzene girmesini sağlayan doğal mikroorganizmalardır. *Rawflor saşe probiyotik mikroorganizma içerir.
Enterogermina, Bacillus clausii suşları içerir. Bu spor oluşturan bakteri türü mide asidinden etkilenmeden bağırsağa ulaşır ve kolonize olur. Antibiyotiklerden etkilenmediği için antibiyotik tedavisiyle aynı anda kullanılabilir.
prospektüs: enfeksiyözve non-spesifik ishallerin tedavisinde ve antibiyotik tedavisinebağlı ishal gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarının önlenmesive tedavisinde endikedir. bir antibiyotik ile birlikte kullanılıyorsa,antibiyotikle aynı zamanda alınabilir. duyarlı kişilerde kullanılmamalıdır.
Dengesizlik yaşandığı durumlarda kötü bakterin yoğunluğundan söz edilebilir. Kötü beslenme, hastalıklar ve antibiyotik kullanımı bu duruma sebep olur. Fermente gıdalarda bulunan probiyotikler, vücuda alınarak sindirimin düzenlenmesi hedeflenir. Bunun yanında ishali önleyerek şiddetinin azalmasında etkili olur.
fötusa etkileri olup olmadığı veya üreme kapasitesini etkileyip etkilemediği bilinmemektedir. REFLOR gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır. Klinik olarak bugüne kadar malformatif veya ftıtotoksik etki bildirilmemiştir. emziren kadınlarda REFLOR fayda/risk orarunln ağırlığına göre kullanılmalıdır.
MAFLOR PLUS bağırsak florasında bulunan bakterilerin sayısını artırır ve zararlı bakterilerin sayılarının azalmasına yardımcı olarak ishal oluşumunu engeller.
Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir. Etkin maddesi Saccharomyces boulardii olan reflor ilacı probiyotik özelliği olan bir çeşit maya içeriyor.
Kullanım Şekli
Tercihen yemek zamanından sonra yetişkinlerde günde 2 kapsüldür. Bol su ile birlikte alınmalıdır.
Kuru karanfil, ani oluşan ishale karşı muhteşem bir karşı etki gösterir. İshali bıçak gibi keser. Eğer ishal olduysanız, hiç çekinmeden karanfil kürünü birkaç gün uygulayabilirsiniz. *İshale bağlı karın sancılarını, bağırsak hareketliliğini kısa zamanda (uyguladıktan birkaç saat sonra) ortadan kaldırır.
Ev yapımı yoğurt ve ayran, demli çay, patates haşlaması, patates püresi, muz ve havuç, kefir, pirinç çorbası tüketebilirsiniz. Şiddetli ishal yağıyorsanız sıvı ve elektrolit kaybını evde önlemek adına oral rehidrasyon sıvısı (ORS) hazırlayabilirsiniz.
Peki su gibi ishal neden olur? Su gibi ishal genellikle bakteriyel veya viral bir enfeksiyon sonucu ortaya çıkar. Kullanılan bazı ilaçlar özellikle antibiyotikler de bu duruma neden olabilir. Daha nadiren sindirim sistemi bozuklukları veya belirli gıda intoleransları su gibi ishale yol açabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri