Alt kısmında bulunan aksesuarı bebeğin eğimli yatmasından dolayı yatak üzerinden kaymasını önler. 0-6 ay arası kullanıma uygundur. Ürünün içi yüksek kaliteli dansiteli süngerden oluşmaktadır. Ürün kumaş üst yüzeyi viskon, alt yüzeyi polyesterdir.
Reflü yatağı, üzerinde bulunan parçaları ve yapısıyla yan yatışı destekler. Bebeğinizin sırtüstü yatmasına olanak sağlamaz ve böylece oluşabilecek tehlikelerden korunmuş olur. Bebek reflüsü yemek borusu ve kasların gelişmesiyle ortadan kalkacağı için 0-6 ay arası kullanıma uygundur.
Reflü yatağı seçimi kadar reflü yatağı kullanımı ne zaman bırakılmalı hususu da çok önemlidir. Yemek borusu kasları bebeklerde 6.ayda gelişir. Reflü yatağı kullananlar 6.aydan sonra kullanmayı bırakabilir. Anne yanı reflü yatağı kullanıyorsanız da 6 aydan sonra kullanmayı bırakabilirsiniz.
Bebeklerde yemek borusu kasları 6 aydan sonra gelişir. Bu nedenle reflü yatağını 6 ay kullanmanız yeterli olabilir. Ancak kiraz çekirdeği ile bebek özellikle kış aylarında çok rahat edecektir. Daha uzun süre kullanmanızda sakınca yoktur.
Ortopedik yatak özelliği taşıyan reflü yatak, eğimli tasarımı sayesinde öncelikle reflü sorunu yaşayan bebekler için son derece etkili bir üründür. Baş bölgesinin yüksek ve eğimli olması sayesinde uyku esnasında mide asidinin yemek borusuna geçişi engellenir ve bu sayede reflü problemi en aza indirgenmiş olur.
İlgili 22 soru bulundu
Bebekleri yan yatarken, doğru uyku pozisyonunda tutmak için tasarlanmıştır. Bebeğin genişliğine göre cırt bantlar ile ayarlanabilir. Doğumdan itibaren 3 aya kadar kullanılabilir.
Reflü 4 ay civarında en yoğun şekilde görülürken, reflünün 12-18 ay arasında tamamen düzelmesi beklenir. 24 aylıktan büyük bebeklerde reflü belirtileri olması nadir bir durumdur ve altta yatan bir probleme bağlı olarak geçmeyebilir. Böyle bir durumda ailenin çocuk doktoruna başvurmasında yarar vardır.
Hangi Mağazada Var? e&e Anti-Kolik Bebek Reflü Yatağı, sağladığı pozisyon ile mide asitinin kaçışını engeller. Yan kısımlarında bulunan yastıklar bebeğin yan yatış pozisyonunu destekler. Karın bölgesinde gaz çıkarmayı kolaylaştıran masaj özelliği vardır.
Bebeğin Yatış Pozisyonunun Düzenlenmesi
Eskiden reflüsü olan bebeklerin yüzüstü pozisyonda yatması tavsiye edilirken günümüzde bu anlayış geçerliliğini yitirmiştir. Reflü sorunu yaşayan bebeklerin sırt üstü yatırılması faydalı olur.
BabyNest 0 - 9 ay Bebekler için uygundur.
Bebeklerde reflüye bağlı olarak oluşan kusma, beslendikten hemen ya da bir süre sonra ve genellikle ağızdan taşar tarzda olur. Bebeklerde emilen süt ya da mama peynirimsi görünümde ve ekşimsi bir kokudadır. Bebek ne kadar küçükse kusmaya bağlı olarak ortaya çıkabilecek sorunlar da o kadar tehlikelidir.
Nasıl Yıkanır? Yatağın çarşafı 40 derecede kolayca sökülüp yıkanabilir .
Reflü tedavisiz kalırsa bebeklerin kilo alımı bozulur. Gelişim ve kiloda gerilik en sık görülen durumdur. Reflü tedavi edilmezse yemek borusu deformiteleri, larenjit, solunum yolu enfeksiyonları, zatürree, kansızlık, sinüzit ve orta kulak iltihabı görülebilir.
Reflü problemi bulunan bebeklerde uyku
- Karyolasının başucunu yükseltmek, uyumasına yardımcı olabilir. Yatak altına defter, katlanmış havlu ya da yastak koyarak karyolayı yükseltebilirsin. - Bebeğine masaj yaparak sindirimine yardımcı olabilirsin.
Reflü tedavisinde en az 4-8 hafta ilaç kullanmak gerekir. Endoskopik uygulanan tedavi yöntemleri de vardır.
Hastalık hayat boyu sürer, genellikle zaman zaman ortaya çıkar. Genellikle basit hayat tarzı değişikleri ve ilaçlar ile kontrol altına alınabilmektedir. Uzun süreli hastalıkta yemek borusunun alt kısmında asidin oluşturduğu hasarın endoskopik olarak tetkik ve takip edilmesi önerilir.
12 aylık olup yürümeye başladığında da genellikle kaybolur. Görülme sebepleri nelerdir? Mide içeriğinin mide ile yemek borusunun arasındaki fizyolojik kapak dediğimiz yapıların gelişiminin yetersiz olmasına bağlı olarak yemek borusuna geçmesi görülme sebebidir.
Bebeklerde görülen ve genellikle bir yaşa kadar kendiliğinden geçen reflü bir hastalık değildir. Ancak belirtiler 1-2 yaşın ötesinde devam ediyorsa ya da genel sağlığı bozan bulgular ortaya çıkmışsa hastalık olarak kabul edilir.
Az miktarda, sık sık beslenmelidir. Her beslenmeden sonra gazı çıkarılmalıdır. Bebeklerin yalancı emzik kullanmaları da reflü tedavisinde faydalı olabilir. Emzik bebekte tükürük salgısını ve bağırsak hareketlerini artırarak reflü olasılığını azaltır.
Reflü yatağı olabilen, yan yatış yastığı olarak kullanılabilen, boğulmayı önleyici yastık, gaz sancısı için ise kiraz çekirdekli torbası bulunan çok fonksiyonlu yataktır. İçinde ise yüksek dansiteli sünger bulunur. Ayak kısmında bulunan yastık sayesinde bebeğin aşağı doğru kayması önlenir.
Doktorlar tarafından da tavsiye edilen yastık modelinin kullanımı ise oldukça kolay. Bebeğinizi açılı yastığın üzerine sırt üstü veya yüz üstü yatırmanız mümkün. Bebekler, reflü yastığı sayesinde daha rahat uyuduğundan gün içinde çok daha az rahatsızlık çekiyor.
Bebeklerde Reflü Nasıl Anlaşılır? Yenidoğan ve bebek reflüsünde anlık solunum durmaları gözlenebilir. Hırıltılı solunum, burun tıkanıklığı, huzursuzluk gözlenir. Beslenmeyi reddetme, beslenmede güçlük çekme olabilir.
Basitçe, yenilen yiyeceklerin ağıza gelmesi olarak özetlenebilecek reflü rahatsızlığı hayatın ilk üç ayında görülmeye başlar. Bebeklerin en az yarısında günde bir yediklerinin ağıza gelmesi şikayeti vardır. 4'üncü ayda bebeklerde reflü görülme sıklığı yüzde 60-70 ile en yüksek değere ulaşır.
Yutma güçlüğü, Ağız kokusu, Burun tıkanıklığı, Kulakta dolgunluk olarak sıralanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri