Kolonyanın içerisinde bir miktar tuz konulduğunda, içeriğindeki alkol sıfırlanır.
tuz alkolde çözünmez ya da alkolle herhangi bir reaksiyon vermez.
Ürün, karboksimetillenmiş oksietillenmiş lauril alkolün sulu bir sodyum tuz çözeltisidir. Açık sarı ila kahverengimsi kırmızı bir sıvı formundadır.
İçine etil alkolden daha ucuz olduğu için metil alkol suyu koyulan kolonyalar, içildiği takdirde görme yetisinin kaybedilmesine (körlüğe) neden olur. Aşırı tüketimi de öldürmektedir.
Kolonyanın güzel kokusu, insanlar üzerinde sakinleştirici bir etki yaratmaktadır. Böylece sinirli veya üzgün kişiler, kısa süre içerisinde kötü hislerinden arınarak normale dönmektedir. Lavanta kolonyası güçlü sakinleştirici özelliğe sahiptir. Bu tarz durumlarda lavanta kolonyası en iyi seçimlerden biri olacaktır.
İlgili 41 soru bulundu
Bunun sebebi metil alkolün ucuz olmasındandır. Kaçak içkilerde kullanılan bu alkoldür. Bu durum ise insan sağlığını hiçe saymaktır. Kolonyada kullanımı yasak olan metil alkol ağız yoluyla içilerek, buharının solunmasıyla, veya deriden emilerek vücuda alındığında zehirlenme durumu oluşmaktadır.
Tuz, bitter tatları algılamamızı azaltır.
Biraların tamamı acılıklarıyla öne çıkmaz ama neticede hemen hemen her birada şerbetçiotundan gelen az da olsa bir acılık hissedilir. Biz buraya bir tuz tüketimi eşleştirdiğimizde ise, çok daha 'pürüzsüz' bir bira içeriz.
Sodyum ve Magnezyumu da kıyaslamamız gerekir. Yine ortalama bir birada (330ml) 15mg sodyum bulunur.
İspirto, kolonya vb. sıvılarla, temizlik amacıyla üretilen alkollü maddelerin içilmesi haram olmakla birlikte (Buhârî, Edep, 80; Müslim, Eşribe, 73), temizlikte kullanılmaları caizdir.
Kolonya, Osmanlı İmparatorluğu döneminden beri Türk toplumunda yaygın olarak kullanılmaktadır. Kökenleri Fransa'ya dayanan bu geleneksel ürün, Osmanlı İmparatoru III. Selim döneminde Fransız koku ustası Jean-Marie Farina tarafından tanıtılmıştır.
Kolonya (Arnavutça: Kolonja), Arnavutluk'un Fier iline bağlı Loşna belediyesinde bulunan bir köy ve idari birimdir. Nüfusu 2011 yılı itibarı ile 5,728'dir.
Kolonya, asıl adını dünyada ilk kez üretildiği Almanya'nın Köln şehrinden alıyor. Kelime anlamı ise Fransızca'da Köln suyu anlamına gelen 'Eau de cologne'.
Kolonyaların üzerinde bulunan 60°, 70° ve 80° gibi ifadeler kolonyaların kalitesini anlamada bizlere yardımcı olmaktadır. Çünkü bu ibareler, kolonya içerisinde ne kadar alkol bulunduğunu bizlere göstermektedir. 80° olan kolonyalar, diğerlerine nazaran daha kaliteli olmaktadır.
Özellikleri: Hijyenik bir cilt sağlar. Dışarıdan gelebilecek tehditlerden ve diğer faktörlerden cildin korunmasını sağlar. Alkol içermeyen özel formülü sayesinde hassas ciltlerde ve bebeklerde de rahatlıkla kullanılabilir.
Ancak içeriğinde kullanılan etil alkol, kolonyanın parfüm gibi kozmetik ürünlerden ayrışmasını sağlamaktadır. Ayrıca, kolonya içeriğinde kullanılan alkolün kolayca buharlaşması kullanan kişinin ferahlamasını ve serinlemesini sağlamaktadır.
İlk Bira Yapımı
Dünyanın ilk birası (kui olarak bilinen) Antik Çin halkı tarafından MÖ 7000 yılı civarında yapılmıştır. Gelgelelim Batıda, şu anda bira mayalama olarak bilinen işlem, Mezopotamya'da günümüzde İran'da bulunan Godin Tepe yerleşiminde MÖ 3500-3100 yılları arasında başlamıştı.
Bilinen en eski alkollü içeceğin bira olduğunu biliyor muydunuz?
Alkol karaciğer üzerinde üzerinde toksik etkiye sahiptir. Karaciğer hücreleri alkol nedeniyle hasar görür ve yapısal değişikliklere uğrar. Alkole bağlı karaciğer hastalıkları en basit olarak karaciğer yağlanması, sonra alkole bağlı hepatit ve sonuçta siroza kadar giden bir tablo oluşturur.
Bu bira üretim merkezinin şanı da diğer bira türlerinin aksine, Gose türünün özellikle tuzlu su kullanılarak üretilmesinden gelmektedir. Kaynağı da büyük ihtimalle taaa eskiden beri tariflerinde kullandıkları Gose nehrinin mineral bakımından oldukça zengin ve aynı zamanda tuzlu sularıdır.
İçilen şişe biraların ağzına sıkıştırılan limon ya da lime parçası biraya sineklerin girmesini engelliyormuş. Bir başka efsane de limonun şişenin ağzını temizlediği yönünde.
Bira, diüretik yani idrar sökücü etkiye sahiptir. Bira kullanımının idrara çıkma sıklığını ve miktarını artırıyor olması, biranın böbrek taşı düşürmeyi kolaylaştırdığı yanlış yorumuna sebep olabilmektedir. Burada idrara çıkmayı kolaylaştıra faktör sıvı tüketiminin fazla olmasıdır.
Kolonyaların sakinleştirici yönlerinin olduğu bilinmektedir ve sinirli, üzgün veya kızgın olunduğunda kolonya sürmek ya da hafifçe koklamak iyi gelecektir. Türk kültüründe oldukça yaygın olan kolonyanın bir diğer faydası da özellikle baygınlık geçiren kişiler üstünde ayıltıcı bir etkisinin olmasıdır.
Kolonya, bozulan bir üründür. Ancak bozulduğunda diğer ürünler gibi bir etki göstermez. Yani olduğundan daha kötü kokma veya çevreye zarar verme gibi durumlara neden olmaz. Kolonyanın bozulmasının temelinde, içerisindeki etil alkolün uçması vardır.
Kolonya, içerisinde bulunan alkol nedeniyle ferahlık sağlar. Özellikle sıcak yaz günlerinde, ferahlamak için insanlar kolonya kullanır. Bu noktada kolonya yüze sürülür mü sorusu aklına takılmış olabilir. Göz ve çevresi ile temas ettirilmediği sürece, yüze kolonya sürmenin bir zararı olmadığını söyleyebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri