Refüj (Ayırıcı) Başı Ek Levhaları: Yoldaki veya yol kenarındaki bir engelin önüne yerleştirilir. (ör: köprü ayakları) Engelin sağından- solundan geçilmesi gerektiğini bildirmek için kullanılır. Sağdan Gidiniz veya Soldan Gidiniz levhaları ile birlikte kullanılır.
Dönüş Adası Ek Levhası T-35, Dönüş adalarında yavaşlama şeridi bulunan kesimlerde, fiziksel buruna çarpma olasılığını düşürmek amacıyla, her iki yönden gidiniz levhası ile birlikte kullanılır. Dönüş Adası Ek Levhası T-35 bir tehlike uyarı işaretidir.
Tehlike uyarı işareti, yolda bir sürücü tarafından kolaylıkla fark edilmeyebilecek bir tehlike olduğunu belirten bir trafik işaretidir. Genel olarak beyaz arka plan ve kalın kırmızı kenarlı bir eşkenar üçgen şeklindedir.
Onarım Yaklaşım Levhaları: Kaplamanın sürücülerin rahatça göremeyecekleri şekilddaraldığı kesimlerin ve çalışma mahallerinde yol üzerindeki yada yolun hemen yanındaki engellerin işaretlenmesi amacıyla kullanılır.
Sola Tehlikeli Viraj Levhası T-1b: İleride sola dönemeçli bir yol kesimine yaklaşıldığını bildirir. Hız azaltılır, diğer işaretlerle konulmuş olan geçme yasağı, hız kısıtlaması, duraklama ve park etme yasağına uyulur. Sola Tehlikeli Viraj Levhası T-1b bir tehlike uyarı işaretidir.
İlgili 33 soru bulundu
Girişi Olmayan Yol İşareti: Bisiklet, motorlu bisiklet (mopet) ve el arabaları dışındaki araçların bu yola girmelerinin yasaklanmış olduğunu belirtir. Araç sürücülerinin bu yola girmemeleri gerekir.
Dönel Kavşak Levhası T-24: İleride bir dönel kavşak olduğunu bildirir. Hız azaltılmalı, ilk geçiş hakkı dönel kavşak içindeki araç sürücülerine verilmelidir. Dönel Kavşak Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır. Omega direğe uygun olarak delikleri açılmıştır.
(T-15) YOLDA ÇALIŞMA: Bu işaret levhası, ilerideki yol kesiminde yol çalışmasının olduğunu, kaplama üzerinde kir ve/veya çamur nedeniyle yol yüzeyinin kaygan olabileceğini belirtir.
Tehlike uyarı işaretleri ve anlamları
Üçgen şeklinde trafik işaretlerini gördüğünüzde bunun bir tehlike işareti olduğunu anlamalısınız. Tehlike türü hakkında sürücü önceden bu levhalar vasıtasıyla uyarılır. Bu işaretleri gören sürücülerin daha dikkatli olmaları ve hızlıysalar hızlarını azaltmaları gerekir.
İlk bakışta hiçbir anlam ifade etmeyen, içi boş kırmızı bir ters üçgen olan ve aslında yol ver anlamına gelen levha ise belki de en farklı şekle sahip olan trafik levhası.
Şekillerine göre uyarı levhaları üçe ayrılır: Üçgen: Acil durum cihazları ve güvenli olmayan eylemler için kullanılır. Kareler ve dikdörtgenler: Genel bilgileri ve acil durum bilgileri göstermek için kullanılır. Daireler: Zorunlu veya önerilen uyarıları belirtir.
Refüj (Ayırıcı) Başı Ek Levhaları: Yoldaki veya yol kenarındaki bir engelin önüne yerleştirilir. (ör: köprü ayakları) Engelin sağından- solundan geçilmesi gerektiğini bildirmek için kullanılır. Sağdan Gidiniz veya Soldan Gidiniz levhaları ile birlikte kullanılır.
Kasisli Yol Levhası T-7: Yol üzerinde, taşıtların daha önceki yol şartlarına göre normal hızlarını düşürmedikleri takdirde, taşıtları tehlikeye düşürebilecek hendek, kasis, çukur ve benzeri üst yapı bozuklukları bulunduğunu uyarmak için kullanılır.
Açılan Köprü Levhası T-5: İlerde bulunan köprünün zaman zaman deniz trafiğine açıldığını bildirir. Hız azaltılır, gerekirse durulur. Açılan Köprü Levhası T-5 bir tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı üçgen içerisinde siyah simge şeklindedir.
Trafik levhaları tehlike uyarı işaretleri yol üzerinde karşılaşabileceğiniz ve bulunmakta olan tehlikelerden sizleri haberdar ediyor. Dikdörtgen, yuvarlak ve kare olan levhalar ise bilgi veren levhalar olarak adlandırılabilir. Kare levhalar sürücüyü yol üzerindeki durumlar için bilgilendirir.
En son olarak yuvarlak boş levha ne anlama gelir sorusunu yanıtlayalım. Yuvarlak boş levha, taşıtlar için trafiğe kapalı yol anlamına gelir. Yani yolun iki yönlü de trafiğe kapalı olduğunu bildirir.
Kırmızı renkte çerçevelenmiş bu yuvarlak levhalar, içerisinde kullanılan simgenin o yolu kullanamayacağını söylüyor. Bu simge; bir yaya, traktör, otobüs, bisiklet veya kamyon olabilir.
Kasisli Yol Tabelası Levhası T-7: Yol üzerinde, taşıtların daha önceki yol şartlarına göre normal hızlarını düşürmedikleri takdirde, taşıtları tehlikeye düşürebilecek hendek, kasis, çukur ve benzeri üst yapı bozuklukları bulunduğunu uyarmak için kullanılır.
Kontrol kesim levhası, bulunulan koordinat hakkında bilgi vermektedir. Anılan levhanın sunduğu koordinat enlem-boylam bilgisi ile değil, karayolunun adı, karayolunun bölümü (kesim numarası) ve kaçıncı kilometresinde olduğunu bildirmektedir.
Anayol; trafiğe açık olan yolların birleştiği ve ilk geçiş hakkının olduğu yoldur. Fakat ana yol her daim trafiğin en yoğun olduğu yol değildir. Bazen yan yollarda ve bağlantı yollarında ana yoldan daha fazla trafik olabilir. Tali yollar; ana yollara açılan ve trafiğin daha az yoğun olduğu yollardır.
Kontrolsüz kavşaklar; birleşimdeki her yolun aynı özelikte olduğu, herhangi bir trafik işaret ve levhalarının bulunmadığı kavşaklardır. Bu kavşaklarda geçiş üstünlüğü her zaman karıştırılmakta olup, sürücülerin tedirgin olduğu kavşaklardır. Kontrolsüz kavşaklarda geçiş üstünlüğü düz giden araçlardadır.
Google Haritalar'ın asistanı sizden belirli bir çıkışa girmenizi isterse, yapmanız gereken tek şey sağ tarafınızdan saymaya başlamak. Bu durumda, size en yakın olan dönüş 1. çıkış oluyor. Sonrakilerse sırasıyla 2., 3. ve 4. olarak devam ediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri