Reklamverenler Derneği 1992 yılında, "Türkiye'de reklamın önemini, etkinliğini, verimliliğini, bilincini anlatmak ve artırmak; reklamla ilgili tüm süreçlerde reklamverenlerin haklarını korumak" amacıyla kurulan dernek.
Reklam Özdenetim Kurulu (“RÖK”) ise 1994 yayılında, reklamların tüketiciye ve topluma dönük sorumluluğu çerçevesinde reklamların yasal, ahlaki, dürüst ve doğru olmasını sağlamayı amaçlayan, Reklamverenler Derneği ve Reklamcılar Derneği üyeleri tarafından kurulmuştur.
(3) Kurul, gerekli gördüğü takdirde özel uzmanlık gerektiren hususlarla ilgili olarak ihtisas sahibi üniversite, kamu kurum ve kuruluşları veya özel hukuk tüzel kişileri ile gerçek kişilerin görüşüne başvurabilir.
Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği üyeleri ile medya temsilcilerinin, dürüst olmayan reklamlara karşı oluşturdukları Reklam Özdenetim Kurulu (RÖK), 1994 yılından beri Uluslararası Reklam Uygulama Esasları'na aykırı bulduğu reklamların düzeltilmesini ya da yayınlanmamasını reklamverenlerinden rica etmektedir.
Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Reklam Kurulu da, reklamların idari denetimini yapmaya yetkili mercilerden birisidir.
İlgili 22 soru bulundu
Reklam Müdürü; elindeki bir ürün ya da hizmetin pazarlama alanında öne çıkarılması için reklam bütçesini belirleyen, reklamını yapan, ürün ya da hizmetleri hedef kitle ile buluşturan kişiye verilen mesleki unvandır.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan Reklam Kurulu, "4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun"a dayanarak faaliyet yürütür ve bu kanunun 17. maddesi uyarınca oluşturulmuştur.
Reklam Kurulu'na yapılacak başvurular, yazılı şekilde ya da e-devlet üzerinden elektronik olarak yapılabilmektedir. Yapılacak başvuruda, şikâyete konu olan reklamın yayınlandığı tarih, mecra, reklam veren firma gibi bilgilere yer verilmesi talep edilir.
Kamu ve özel sektör kurumlarının halkla ilişkiler, kurumsal iletişim, reklam, pazarlama iletişimi departmanlarında, halkla ilişkiler şirketlerinde ve reklam ajanslarında halkla ilişkiler ve reklam uzmanı olarak kariyer yapabilirler.
Reklam ajansı, müşterileri için, reklam oluşturma, planlama ve yönetimine odaklanan ve bazen promosyonun farklı türleriyle de ilgilenen, hizmet bazlı bir işletmedir. Reklam ajansı müşterisinden bağımsızdır ve müşterisinin ürün ve hizmetlerinin satışını dışarıdan bir bakış açısıyla ele alır.
Reklamverenlere örnek olarak, Türk Telekom, Garanti Bankası, Eti Gıda, Hayat Kimya, Koç Holding ve benzerleri gibi kuruluşlar verilebilir. Bu tür kuruluşlar ya kendi şirketlerini ya da ürettikleri bir marka ya da hizmeti konu alan reklamlar sipariş ederler. Reklamcılığın ikinci tarafı reklam ajansıdır.
kanun uyarınca Reklam Kurulu'nun yasal düzenlemeleri ihlal eden reklamları düzeltme veya durdurma cezası ya da idari para cezası verme yetkisi bulunmaktadır. getirilmemesine, tuzak reklamlara ve ispat külfetinin yerine getirilmemesine ilişkin Reklam Kurulu kararları irdelenmektedir.
reklam veren [advertiser] Reklamın verilmesi için ödemeyi yapan kişi ya da kurum.
Kurumsal reklam, ürün veya hizmetleri üreten işletmelere yönelik tanıtım içeriklerinin hazırlandığı ve kuruma yönelik olumlu bir imaj yaratmanın hedeflendiği reklam türüdür. Dolayısıyla amaç kurumun imaj ve kurumsal kimliğini güçlendirmektir.
Reklam yazarı olmak için teorik bilgi alınmalıdır. Üniversitelerin önlisans ya da lisans eğitimi veren fakültelerinde bulunan Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Reklamcılık bölümlerinden mezun olmak gerekir.
Reklam Danışmanı Ne Demek? Reklam Danışmanı; piyasada yer alan kurum, firma ya da kuruluşların, kendi varlıklarını duyurmak veya ürün ve hizmetleri ile ilgili pazar payını büyütmek amacıyla bilinirliğini artırmak için şirketlere yardımcı olan kişidir. Farklılık yaratan ve dikkat çekebilen reklam önerileri verir.
Fiyat Etiketi ve Fiyat Listeleri
Tüketicilere sunulan hizmetlerin tarife ve fiyatlarını gösteren listelerin de aynı şekilde düzenlenmesi gerekmektedir. Söz konusu yasal yükümlülüklerin ihlali halinde, her bir işlem başına, 615 TL idari para cezası uygulanacaktır.
İkna Edici Ürün Reklamcılığı: Piyasada mevcut olan ürünün pazar payını artırmak için kullanılan reklam türüdür. Tüketiciyi ürünün rakiplerinden daha iyi olduğuna ikna etmek amacıyla yapılır.
Belediye, bunlardan çevreye ve Kent estetiğine olumsuz etkisi bulunmayanlara izin vererek kayıt ve tescil işlemlerinden sonra İLAN ve Reklam vergisi mükellefiyeti tesis ederek izin verebilir.
Agentia Anlam olarak bilgi ve istihbarat toplayan kişi demektir. Günümüz modern dillerine Fransızca Agence kelimesinden girmiştir. Özetlersek ajans: Bilgi, haber veya istihbarat toplayan kurum anlamına gelir. Türkçe'deki kullanımı ise “ajans” şeklindedir.
Reklam Ajansı Departmanları Nelerdir? Reklam Ajansında pek çok farklı departman bulunmaktadır. Müşteri İlişkileri, Stratejik Planlama, Muhasebe, Medya, Basılı İşler, İdari İşler, Mali İşler, Bilgi İşlem vb. pek çok departman sayılabilir.
Öncelikle facebook.com üzerinden Facebook Business Manager hesabınıza giriş yapın. Sağ üst kısımdan İşletme Ayarları kısmına tıklayın. Sol menüden ''Hesaplar > Reklam Hesapları'' kısmını seçin. Reklam hesapları kısmında ''Ekle'' düğmesine tıklayıp ''yeni bir reklam hesabı oluşturun'' sekmesine tıklayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri