Bitkiye ait meyve ve yaprak özütleri ile en yüksek etkinin prostat kanseri hücreleri üzerinde olduğu görülmüştür. Bu deneysel çalışma, bu bitkiye ait özütlerin, yaygın görülen kanserli hücreler üzerindeki in vitro sitotoksik etkisinin detaylı olarak ele alındığı Türkiye'deki ilk araştırmadır.
Yüksek lif içeriği sayesinde bağırsakların çalışmasını düzenleyerek kabızlık gibi problemleri ortadan kaldırır. Yemeklerden sonra meydana gelen hazımsızlık ve şişkinlik gibi rahatsızlıkları da önler. Yüksek potasyum içeriği nedeniyle kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır.
Yapılan uluslararası akademik çalışmalarda; “Hint İnciri çiçeğinde yüksek oranda mineraller içermektedir. Alternatif tıpta böbrek taşı ve prostat tedavisinde kullanılmaktadır.
Bunun dışında dikenli incirin bir zararı bilinmiyor ama kesinlikle kontrollü ve aşırıya kaçmadan yemek gerekiyor. Günde 1 tane yendiğinde faydalarından zaten yararlanabiliyorsunuz ancak 5 taneden fazla yenmesi kesinlikle tavsiye edilmiyor.
Afrodizyak etkisi olan dikenli incir bu özelliği sayesinde bazı bölgelerde cinsel gücü arttıran ilaç olarak kullanılıyor. Düzenli olarak tüketildiğinde özel hayatınız üzerinde olumlu etkilerini göreceksiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Dikenli incirin zararlarını incelediğimizde; şayet 2 veya 3 taneden gazla tüketilmesi durumunda sindirilemeyen çekirdekler bağırsakları tıkayabilmektedir. Aynı zamanda gerekenden fazla tüketildiğinde karın ağrısı gibi sorunlar da kendini gösterebilmektedir.
Yüksek orandaki lif içeriği sayesinde mideye olumlu etkileri vardır. Yapılan çalışmalarla ülser, reflü, gastrit gibi mide rahatsızlıklarına iyi geldiği görülmüştür. 17) Cilt hastalıklarına iyi gelir. İncirin de barındırmış olduğu antioksidanların cilt sağlığında olumlu etkileri bulunur.
Hint inciri (Opuntia ficus-indica), kaktüsgiller (Cactaceae) familyasında sınıflanan Opuntia cinsinin tipik türüdür. Türkçede bu kaktüs türü için frenk inciri, frenk yemişi, dikenli incir ya da halk ağzında kaynanadili adları da kullanılır.
Dikenuçlarını Güzelce temizledikten sonra 2 cm boyunda kıyarız. Sonra ocakta sapları biraz yumuşayıncaya kadar haşlanır, haşlanan diken uçları süzdürülür ve bol soğuk suyun içinde yarım saat bekletilir. Sonra tekrar süzgeçe alınır ve poşetlere koyulup dondurucuda ki yerini alır.
Belirtilen bölgelerde yetişen meyvenin günde en fazla 2-3 adet ve çekirdekleri çıkarılarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Araştırma, biyolojik ve tıbbi aktivite çalışmaları ile derinleştirildiğinde, ülkemiz ve dünyadaki tamamlayıcı tıp ile aromatik bitki çeşitliliğinin sürdürülmesine katkı sağlayacaktır.
Yağlı kırmızı et, işlenmiş etler, yağlı süt gibi doymuş yağ oranı yüksek protein kaynakları genel sağlık gibi prostat sağlığını da olumsuz yönde etkileyebilir. Prostat hastalarının bu konuda etin veya kıymanın yağsız kısmı, yarım yağlı sütler, yine aynı şekilde çok yağlı olmayan peynirleri tüketmesi gerekiyor.
BPH da en sık uygulanan ameliyat TURP işlemidir (Transüretral prostat rezeksiyonu). Bu işlemde, üretradan (idrar kanalı) ince bir boruyla girilerek prostata ulaşılır ve kanalı daraltan prostatın orta kısmı tıraşlanarak dışarı alınır. TURP ameliyatını takiben hasta birkaç gün hastanede kaldıktan sonra evine gidebilir.
Cildin dışı incedir, ancak altında da çıkan kalın bir tabaka vardır. Tüm kabuğunu soyun. Dikenli incirin içerisini dilimleyerek yiyebilirsiniz. Dikenli incir, ısıramayacağınız küçük, sert tohumlara sahiptir, ancak isterseniz yutmak güvenlidir.
Elma, muz, üzüm gibi meyvelerden 2 kat daha fazla antioksidan aktiviteye sahip olan dikenli incir; yüksek şeker oranı (%12-17) ve düşük asitliği (%0.03-0.12) ile de diğer meyvelerden ayrılır. Bulundurduğu bileşenler sayesinde hem ilaç hem de gıda sektöründe ilgi çekmektedir.
içeriğinde bol miktarda C vitamini barındıran kaktüs meyvesi, antioksidan özelliğindedir. Cildin daha sağlıklı görünmesini sağlayan kaktüs meyvesi, göz altı şişliklerine de iyi gelir. Afrodizyak etkisi vardır. Bağırsak fonksiyonlarını düzenleyerek kabızlığa ve hazımsızlığa iyi gelir.
Kaktüs meyvesi içeriğinde bol miktarda C vitamini barındırır. Bu özelliği sayesinde güçlü bir antioksidandır. Vücudun savunma sistemini güçlendirerek hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Nezle, grip, soğuk algınlığı ve boğaz enfeksiyonu gibi kış hastalıklarının kolay atlatılmasına yardımcı olur.
İncir Kurusu Tarifi Nasıl Yapılır? İncirleri yıkayıp elimizle üzerlerine basarak yassılaştırın. Daha sonra büyükçe bir tepsiye dizip güneş gören bir yerde 5 gün kadar arada ters-düz yaparak kurutun. 5 günün sonunda un ile incirleri ovalayıp buzdolabında saklayın. Afiyet olsun.
Dikenli incirin dikiminden itibaren 3. Yıldan itibaren meyve alımı başlar. 8 yılda tam verime ulaşır. Ağacın meyve verme ömrü ise 20 yıl ve üzeridir. Ülkemizde meyve hasadı Temmuz ayında başlar, Ağustos, Eylül, Ekim ayında devam eder.
Dikenli incirin orijini Amerika kıtasıdır. Günümüzde bu kıtanın haricinde Akdeniz Ülkelerinde de yaygın olarak yetiştirilmektedir. Cumhuriyeti, İspanya ve Yunanistan'dır.
İncir kültürü Anadolu'da insanlık tarihi kadar eski devrelere dayanan kültür meyveleri içinde, en eski gelişme tarihine sahip meyvelerden biridir. İncirin anavatanı Türkiye olup, buradan Suriye, Filistin ve daha sonra da Ortadoğu üzerinden Çin ve Hindistan'a yayılmıştır.
-Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumun çimlenme süresi 15-20 gündür. -Tohumların çimlenmesi için uygun olan toprak sıcaklığı 13-24 derecedir. -Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir.
Akşam uyumadan önce incirleri yiyin ve üzerine su için. NE İŞE YARIYOR? Zeytinyağlı kuru incir kabızlık sorununu ortadan kaldırıyor. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirerek öksürüğe ve soğuk algınlığına çok iyi geliyor.
Kuru incir, lif oranı oldukça düşük bir atıştırmalık olduğundan sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasına yardımcı olarak kabızlığa iyi gelmektedir. Özellikle sabahları aç karnına ılık su ile birlikte tüketilen kuru incir gün boyu tokluk hissi vererek kontrolsüz yemek yemenin önüne geçmektedir.
Yüksek lif oranı sayesinde kabızlığı önler. Bu nedenle zayıflama diyetlerinin de vazgeçilmez unsurlarından biridir. İncirler akşamdan suya konur, sabahleyin aç karnına yenilir. Kuru incir bağırsakların faaliyetini arttırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri