ET-H201MS Asma Klozet Mat Siyah Klozetin iç bölgesinin temizliği yumuşak bir fırça kullanılarak çamaşır suyu ile temizliği yapılabilir. Klozetin dış bölgesi içinse hafif nemli yumuşak bir bez ve sıvı sabun ile temizliğinin yapılması gereklidir. Klozeti temizledikten sonra yumuşak kuru bir bez ile kurulayınız.
Bir bardak sirkeyi klozetinizde leke oluşmaya başlayan noktalara gelecek şekilde dökün. Ardından 10 dakika bekleyin ve üzerine bir bardak karbonat tozu ve bir bardak daha sirke ekleyin. Klozetin kapağını kapatarak bu iki ürünün 15 dakika boyunca iyice köpürmesini bekleyin.
Hiç su kalmayana kadar küçük bir kap yardımıyla klozetin alt kısmındaki suyu boşaltmalısınız. Sonra sertleşmiş lekelerin olduğu her yeri kaplayacak şekilde klozete beyaz sirkeyi dökün. Sonra ovalamadan önce sirkeyi lekeli kısmın içine işlemesi için birkaç saat bekletin.
Doğal bir yöntem olarak karbonat ve sirke tuvalet taşı temizliğinde yeterli olacaktır. Karbonatı tuvalet taşına döktükten sonra sirkeli suyu üzerine boşaltıp durulama işlemini gerçekleştirin. Aynı şekilde limon suyu ve karbonat karışımını da sararmaya karşı etkili bir yöntem olarak kullanabilirsiniz.
Kireçten kurtulmak için de en kolay yol bir kireç çözücüyle temizliktir. Marketlerde birçok farklı markanın ürettiği kireç çözücüyü bulmanız mümkündür. Kireç çözücüyü lavabonuza sıkıp 10 dakika bekledikten sonra durulayıp kuru bir bezle sildiğinizde kireç lekelerinden kurtulabilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
1 çay bardağı beyaz veya normal sirke (mümkünse evde hazırlanan) içine bir kaç damla limon suyu damlatılarak, mikrofiber bez ile yüzeye hafif baskı kuvvetiyle uygulanır. Lekenin çıkarılması ardından her ihtimale karşı hızlıca yüzeyin durulaması yapılır.
Belli aralıklarla kireç sökücü sprey kullanabilirsiniz. Evyenin yüzeyine sprey kireç çözücüyü püskürtüp bir müddet bekledikten sonra, normal bir bez veya sünger ile dairesel hareketlerle temizleyip bol su ile durulayıp kurulayınız.
PORÇÖZ. Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Klozetin içine çamaşır suyu dökerek 5 dakika bekleyin ardından sert kıllara sahip bir fırça ile klozetin iç kısmını iyice fırçalayın. Bu işlemden sonra klozeti durulayın. Mineralli temizleyiciler ile klozetin içini yeniden fırçalayın. Güçlü bir kireç çözücü ile kireç kalıntılarını temizleyin.
Tuz ruhu tuvalet açmada kullanıldığında, tıkanıklığa sebep olan cisme zarar vererek açılmasını sağlar. Tuz ruhu tuvalet tıkanıklığına sebep olan cisme zarar verirken pimaş borusuna da zarar verir. Tuz ruhu, lavabo açıcının aksine pimaş borusunun kısa sürede delinmesine sebep olabilir.
Klozet içi temizliğinde tuvalet fırçası, çamaşır suyu, kireç önleyici ve yüzey temizleyici gibi malzemelerden yardım alabilirsiniz. Bunun yanı sıra klozet kapağı temizliğinde ise sünger, bez ve sıvı temizleyicileri kullanabilirsiniz.
Çünkü tuz ruhu su ile temas edince kimyasal tepkime süresi kısa sürer. Tuvaletin içindeki suyu mümkün olduğu kadar boşaltmalısınız. Tıkalı tuvalette tuz ruhu kullanmak için suyu boşalttıktan sonra tuz ruhunu tuvalete dökünüz. 20 dakika bekledikten sonra tuvalete su dökünüz.
Özellikle de fayans aralarında oluşan siyah leke ve sararmalar, diş macunu ile giderilebilir. Kullanılmış, eski bir diş macununu, temizlemek istediğiniz derzlere sıkın ve 15 dakika kadar zeminde kalmasını sağlayın. 15 dakika sonra eski bir diş fırçası ile bu boşlukları fırçalayın.
Karbonat ile musluk kireci temizliğinde, fırça ve karbonata ihtiyacınız oluyor. Uygulama adımlarını tarif etmek gerekirse, ilk aşamada fırça üzerine karbon dökülüyor. Musluğun fırça ile ovalanmasının ardından soğuk su ile durulanması gerekiyor.
1/4 fincan Boraks'ı klozete dökün ve klozet fırçasıyla çevirin. 1 bardak sirke ekleyin ve karışımın yaklaşık 20 dakika klozete oturmasına izin verin. Lekeleri çıkarmak için kaseyi tuvalet fırçasıyla ovarak bitirin. Durulamak için tuvaleti yıkayın.
Klozet kenarlarını temizlemek için ise çamaşır suyu ve kireç çözücü kullanabilirsiniz. Kireç çözücü yerine amonyak kullanmanız da mümkündür. Ancak tuvalet temizleme için maksimum hijyeni sağlamak çamaşır suyu kullanımıyla olmaktadır. Klozet temizleme esnasında kullandığınız ürünlerin tüm yüzeye yayılmasını sağlayın.
Tuvalet temizliğinizi, kimyasallarla temas etmeden de kolaylıkla yapabilirsiniz. 3 yemek kaşığı karbonat alın, tuvalet gideri ve tuvaletin etrafına dökün. Üzerine 1 su bardağı beyaz sirke gezdirin. Temiz bir süngerle ovalayın, ardından 5 dakika kadar bekleyip sıcak suyla iyice durulayın.
Tuvalet (dışkılama) sonrası makat bölgesinin su ile temizlenmesi ve tahriş edilmeden kurutulması gerekir. Kurutma için tuvalet kağıdı tahriş etmeden kullanılmalıdır. Makat bölgesi temizliği sonrası bu bölge ıslak bırakılmamalıdır. Nemli ortamlarda mikroplar ve mantar kolay ürer.
Kâsenin içini boyamayın veya astarlamayın, aksi takdirde suyun çıktığı yerlerden delikler tıkayabilirsiniz. Astar iyice kuruduktan sonra, klozetinize astarı püskürtdüğünüz gibi cihaz-epoksi sprey boya ile püskürtün. Asla astarlanmamış bir kabın veya soyulmuş boyayı boyamayın.
Çamaşır suyu, banyo aletlerinin rengini soldurabilir, parlaklığı giderebilir, aşındırabilir ve çizebilir. Uzmanlar, klozet kapaklarının plastikten yapıldıkları için ağarmaya karşı özellikle hassas olduklarını açıkladı.
Çabuk kurtulmak için tuvaleti temizledikten sonra 2-4 bardak kaynar su dökmek yeterlidir. Etkili ve uzun süreli bir etki için tuvalete her gün sıcak su dökün.
Temizlik bezinizin üzerine az bir miktar elma sirkesi ya da limon dökerek kireçlenmiş bölgeyi ovalayarak silmeye başlayın. Sirke ya da limon hangisini kullanırsanız kullanın bu ürünlerin asit içeriyor olması nedeniyle kireçli bölgeler kolaylıkla temizlenecektir.
Limon içerdiği asit sayesinde musluklarda biriken kireç gibi tortuların temizlenmesinde etkilidir. Kullanılmış bir limon ile muslukları ovalamak hem ekonomik hem de pratik bir musluk temizleme yöntemidir. Bu işlemden sonra musluğu soğuk su ile durulamayı unutmayın.
Temizlenmeleri de oldukça basittir. Sabunlu bir bez ya da fırça ile dairesel hareketlerle ovalamak, genelde işinizi görecektir. Temizlikten sonra kalmış olabilecek sabun artıklarını iyice durulayarak temizlemeyi unutmayınız.
Ilık su ile nemlendirdiğiniz bir bez ile önce mutfak tezgahını temizleyin. Daha sonra su içerisine bir miktar karbonat atarak karıştırın ve tezgah üzerine dökün. Yumuşak ovalama tekniği ile birkaç dakika tezgahın her tarafını sildikten sonra karbonatın etkisini göstermesi için yaklaşık on dakika kadar bekleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri