Fotoğraflarda uzun görünmek için poz verme sırasında yüzünüzü hafifçe öne uzatmalısınız. Böylece yüzünüz daha ince görünür ve gıdınız ortaya çıkmaz. Fotoğraflar da modeller gibi uzun çıkmak için yüz hatlarınızı belirginleştirin. Bunu uygulayacağınız makyaj ile yapabilirsiniz.
Eğer toplu bir yüzünüz varsa saçlarınızı yüzünüzün iki yanından sarkıtabilirsiniz. Böylece yüzünüz daha ince gözükecektir. Kısa saç modelleri yüzünüzü daha belirginleştirecek ve daha toplu gösterecektir. Ten renginiz ve makyaj tercihleriniz de fotoğraflarda daha ince gözükmenize yardımcı olabilir.
Boydan fotoğraf çekilmek istiyorsanız, fotoğraf çekecek kişinin aşağıdan çekmesini isteyin. Aşağıdan çekilen boy fotoğrafları, daha uzun gözükmenizi sağlar. Yüzünüzün açısı tamamen kameraya karşı olmasın. Kafanızı çok az sola ya da sağa çevirerek açı verin.
İlgili 43 soru bulundu
Eğer oturarak poz veriyorsan sandalyenin arkasına doğru yaslanma. Bacak bacak üzerine attıktan sonra vücudunu dik bir şekilde öne doğru eğ. Hatta kameranın tam karşısında durmak yerine, kameraya doğru hafif yan dönebilirsin. Böylelikle fotoğrafta üst bedenin ve hatların çok daha belirgin şekilde görünür.
İyi bir özçekim için kamera kesinlikle düz açıda yüzün tam karşısında durmamalıdır. Bunun yerine biraz aşağıda ya da yukarıda konumlanmış hafif eğimli bir kamera daha güzel bir açı sunar. Son olarak selfie çekiminde kolu fazlaca uzatmak devasa kol boyunuz varmış gibi görünmenize neden olabilir.
İçe doğru bükülmemiş omuz başları ve hafifçe bükülen el bilekleri. Eğer elbisenizin cebi varsa şanslısınız! Çünkü elleri ceplerde tutmak daima güzel görünür. Yalnız dikkat, elleriniz ceplerinizin en derinliklerine kadar gitmesin.
Fotoğraflarda ise, özellikle ayar yapılmazsa, genellikle tersine çevrilmemiş bir kare görürüz. İşte bunlardan birine daha sık bakıyorsak, yüzümüzle ilgili küçük asimetrilerin sağ tarafta mı, yoksa sol tarafta mı olduğunu da zamanla kanıksarız. Bu nedenle aynadaki veya fotoğraftaki kendimizi beğenmeyiz.
Aynaya baktığımızda gördüğümüz şey aslında kendi görüntümüzün aynısı değil, yansımamız. Aynada görülen yansıma, görüntümüzün ters çevrilmiş hali. Her gün aynaya baktığımız için bu çevrilmiş görüntüye alışırız. Yani bu görüntü biz değiliz yalnızca göz alışkanlığı olduğu için yadırgamıyoruz!
Bu nedenle biyometrik fotoğrafla ilgili herhangi bir kıyafet yönetmeliği yoktur. Biyometrik fotoğraf çekilirken giyilmesi gereken herhangi bir renk koşulu bulunmaz.
Poz verirken gözlerinizi kamera lensinin biraz üzerine odaklayın.Başınızı hafifçe öne çıkarıp, çeneninizi aşağı indirin. Dilinizi dişlerinizin hemen arkasına yerleştirip gülümseyin. Bu hareket ifadenizi rahatlatacaktır. Omuzlarınızı vücudunuza hizalayın ancak kendinizi kasmayın.
Aşırı gülümsemek garip, rahatsız görünmenize sebep olur ve asla iyi görünmez. Kendinizi zorlamayın, yüzünüzü rahat bırakın ve hafifçe gülümseyin. Ağzınız hafifçe açılmalı, böylece alt dudağınız üst dişlerinizin eğrisiyle eşleşecektir. Sadece iyi şeyler düşünün, böylece mükemmel bir şekilde gülümsersiniz.
yıllar boyu çekilmiş bir tek kare fotoğrafında doğru dürüst çıkmamış olmak.
Özçekim arkasındaki motivasyonlarımız
Tıpkı 2014 yılında Adobo Chronicles web sitesinde yayınlanan 'Saplantılı bir şekilde selfie çekme anlamına gelen Selfitis, Amerikan Psikiyatri Birliği tarafından ruhsal bir bozukluk olarak sınıflandırıldı' haberini doğru kabul edenler gibi.
Olduğundan daha zayıf görünmek için bilinen yanlışlar arasında değerlendirilen bol giyinmek, vücut tipi iyi analiz edilmediğinde oldukça kilolu görünmeye sebep olabilir. Aynı şekilde benzer olarak aşırı dar kıyafetler giymek de aynı etkiyi yaratabilir.
Terracota allıkların, parlak pigmentli kremsi yapısı, şakakları daha belirgin kılacak ve yüzünüzü daha ince gösterecektir. Dolayısıyla, koyu pembe, kırmızımsı ve mat allıklar, hele de yanlış sürüldüklerinde toplu olan yüzü daha da kilolu gösterecektir.
Bol paça pantolonlar sizi olduğunuzdan daha kısa ve daha kilolu gösterebilir. Büyük bedenlerde vücut şeklinden dolayı kısa görünme sorunu da olur. Daha uzun ve daha ince görünmek için gene dar paça toparlayıcı tayt şeklinde olan modelleri denemelisiniz.
1.) Yüz ve vücut doğrudan kameraya bakmalıdır. Sırt ve ense dik olmalıdır. Gözler kamerayı görmelidir. Saç yada baş örtüsü gözleri kapatmamalı; hatta saç ya da baş örtüsünün olası gölgesi de yüze düşmemelidir.
Pozlama, fotoğraf makinenizin sensörüne ulaşan ve belirli bir süre içinde görsel veriler oluşturan ışığın miktarıdır. Bu süre, bir saniyenin çok kısa bir bölümünden saatlere kadar uzanabilir. Doğru pozlama bir dengeleme eylemidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri