Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Retainer teli kaç yıl kullanılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Retainer teli kaç yıl kullanılır?

Bu tel dişlerin hareket etmesine engel olur. Genelde üç yıl kalması ve gerekli olmadıkça çıkartılmaması tavsiye edilir. *Essix Retainer: Tedavi sonu hastadan ölçü alınarak kişiye özel hazırlanan pasif şeffaf plaklardır. Özellikle tedavi sonu ilk bir yıl tavsiye edildiği şekilde kullanımı oldukça önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ortodontiktedavi.com.tr

Retainer kaç yıl takılır?

Essix retainer kullanan kişiler bu plağı 6 ay boyunca tam gün takmak zorundadırlar. 6 aylık süreçten sonra 1,5 yıl sadece geceleri takmak yeterli olacaktır. Hastaların bu aşamada toplam tedavi süreleri 2 yıl kadardır. Hareketli Retainer Teli: Hareketli retainer halk arasında damaklık olarak da bilinmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentevim.com

Retainer tel ömür boyu kalır mı?

Retainer teli ne zaman çıkarılır konusunda net bir süre vermek bu nedenle imkansızdır. Kalıcı ve ömür boyu sürece etkileşim almak istiyorsanız retainer teli kullanımını ömür boyu yürütmeniz gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drbursaortodontist.com

Retainer teli kalıcı mı?

Sabit retainer, dişlerinizin arkasına kadar uzanan bir tel parçası olup dolgu ışığıyla sertleştirilen kompozit bir malzeme ile dişlerinize kalıcı olarak yapıştırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: colgate.com

Retainer teli mi Plak mı?

Pekiştirme tedavisi olarakta bilinen retainer tedavisi eskiden diş telleri ile yapılıyordu. Yani diş telleri çıkartılmadan pasif olarak ağız içinde tutularak dişlerinizin yeni yerine alışması sağlanıyordu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alpdent.net

Teller Çıkarıldıktan Sonra Yaplan 'Pekiştirme Tedavisi' Ne Kadar Sürmektedir?

İlgili 27 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Retainer teli ile MR çekilir mi?

Tedavi sonrası içten tel takılan teller de MR çekimini olumsuz etkilemez, görüntüyü bozmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aysegulgenccan.com

Retainer varken dişler bozulur mu?

Özellikle diş teli tedavisi sonrası pekiştirme tedavisi uygulanmadığı taktirde dişlerde bozulmalar meydana gelebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elacabuk.com

Retainer teli Çürük Yapar Mı?

Retainer'lar dişlerde çürük veya diş taşı oluşumuna neden olmaz. Retainer takıldıktan sonra da ağız hijyenine dikkat edilmeli ve günde en az 2 kere dişler fırçalanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentadent.com.tr

Retainer teli neden kopar?

Retainer Teli Kopması ve Kırılması

Bazen hastalar istemeyerek de olsa sert besin tüketebiliyor. Bu da retainer telinin kırılması ve kopmasına neden oluyor. Retainer telinin kopması veya kırılması durumunda Ortodonti hekimi ile hızlı bir temas kurmanız gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drbursaortodontist.com

Retainer ağız kokusu yapar mı?

Hayır. Retainer'lar çürüğe ve diştaşı oluşumuna sebep olmaz. Ağız hijyeni iyi olan ve günde en az 2 kere diş fırçalayan kişilerde retainer'lar hiçbir sıkıntı çıkartmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drsahinoglu.com

Diş teli sonrası plak kaç ay kullanılır?

Diş hizalama işlemi başarısının ömür boyu sürmesini istiyorsanız, şeffaf diş plağı kullanımını düzenli yapmalısınız. Diş teli plak kullanım süresi, kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Ortodontik tedavilerden sonra ilk 6 ay oldukça önemlidir. Bu süre içerisinde şeffaf plaklarınızı bütün gün takmanız gerekebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: seffafplakdunyasi.com

Telden sonra dişlerim bozuldu ne yapmalıyım?

Diş telleri çıkarıldıktan sonra belli bir süre pasif tedavi dediğimiz ve pekiştirme apareyleri kullanılarak uygulanan tedavide dişlerdeki bozulma takip edilir. Eğer hasta, pekiştirme tedavisi randevularını aksatmazsa bu dönemdeki bozulmalar olsa dahi tekrar tel takmadan düzeltme sağlanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: disteli.com.tr

En arka dişlere tel takılır mı?

Görünmez diş teli olarak tanımlanan ve dişlerin arka yüzeylerine yapıştırılan braketlerin kullanıldığı lingual diş teli tedavisi, dileyen tüm hastalara uygulanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: disteli.com.tr

En arka dişlere neden tel takılmaz?

Bunun nedeni alt dişlerin geride konumlanmasıdır. Alt dişler geride olduğundan üst dişler göreceli olarak önde gözükür. Bu durumda alt dişlerin ve alt çenenin öne doğru alınacağı ortodontik tedaviler uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kutayortodonti.com

Aparey takılmazsa ne olur?

Pekiştirme apareyleri dişlerinizi yeni pozisyonlarında tutmaya çalışan küçük apareylerdir. Çünkü tedaviniz yeni bittiği zaman dişlerinizin etrafındaki kemik olgunlaşmamıştır ve pekiştirme apareyi takılmazsa hareket edebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drdadasli.com

Retainer teli varken diş ipi kullanılır mı?

Pekiştirme aygıtlarının temizliğinde diş ipi, diş duşu ve ağız gargarası kullanılabilir. Normal ağız bakımlarına ilave olarak sabit koruyucuların bulunduğu bölge günde en az en az bir defa diş ipi ile temizlenmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lingualortodonti.com

Diş teli varken diş neden çürür?

Ancak, diş teli takan kişilerin bazı temel önlemler alması önemlidir. Diş teli, yiyecek artıklarının ve plak adı verilen bakterilerin dişlerin etrafında birikmesine neden olabilir. Eğer bu artıklar ve bakteriler düzenli olarak temizlenmezse, diş çürükleri oluşabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: smilegroup.com.tr

2 kez tel takılır mı?

Kimileri de çocukken diş teli takmış olmalarına rağmen çapraşıklığın (çarpık, yamuk dişlerin) geri dönmesi (relaps) ve ilk ortodontik tedavideki yetersizlikler sebebiyle ikinci kez diş teli takmayı talep edebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ceylinyilmazortodonti.com

Retainer konuşmayı etkiler mi?

Bu soruyu yanıtlandıracak olursak; tel tedavisinin konuşmayı doğrudan etkilemediğini söyleyebiliriz. Yalnızca; tellerin takıldıktan sonraki 1 haftalık süreç adaptasyon süreci olacağı için konuşma esnasında çok ufak bozukluklar meydana gelebilir. 1 hafta sonrasında ise bu ufak bozukluklar tamamen kaybolmuş olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okandis.com

Retainer teli varken nelere dikkat edilmeli?

Retainer teli varken, ön dişlerle sert gıdaların ısırılması istenmez. Elma, armut, havuç gibi sert gıdaların ısırılmaması çok önemlidir. Bir diğer önemli husus da, dişlerin güzelce fırçalanmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gokcekilic.com.tr

Pekiştirme plağı diş düzeltir mi?

Bu dokuların yeni duruma alışması için biraz zamana ihtiyaç vardır. İşte bu alışma döneminde yapılan müdahalelere pekiştirme tedavisi, uygulanan apareylere ise pekiştirme apareyleri denilir. Pekiştirme tedavisi aktif bir tedavi değildir, tamamen pasiftir, yani dişlerinize bir kuvvet uygulanmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drortodontist.com.tr

Diş teli olan dişe dolgu yapılır mı?

Ancak oluşursa, mecbur kalındığında ortodontik tedavi sırasında da dolgu yaptırabilirsiniz. Ancak diş telleri varken dişe yapılacak dolguya şekil verebilmek oldukça zor olacağından, bazen dolguyu tamamlamak için bir braket çıkarılması dahi gerekebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentmaks.com.tr

Ağızda diş teli varken röntgen çekilir mi?

Birçok hasta ortodontik tedavinin başında sadece bir röntgene ihtiyaç duyacaktır. Bazı durumlarda, tedavinin tamamen başarılı olduğundan emin olmak için tedavinin sonunda ek bir röntgen istenebilir. Ancak çok karmaşık vakalarda tedavi süreci içerisinde sadece ihtiyaç duyulması halinde ek röntgen talep edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bahcesehirortodonti.com.tr

MR çekilirken üzerinde metal olursa ne olur?

Mr çekimi öncesi takı, mücevher, kemer, toka, metal fermuar, protez diş ve işitme cihazları gibi eşyalar çıkarılmalıdır. Hastanın metal içerikli eşyaları üzerinde bulundurması halinde çekim işlemi gerçekleşmez ve tekrarı yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kastipmerkezi.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT