Bir retinol serumu kullanmaya başlayacaksan, öncelikle ilk haftada sadece 2 gece uygulayabilirsin. Sonraki haftada gün aşırı uygulayıp, herhangi bir reaksiyonla karşılaşmadığın sürece her gün kullanabilirsin.
Ürünü başlangıç aşamasında haftada 2 ila 3 kez özellikle de gece bakım rutinlerinde kullandıktan sonra, ilerleyen haftalarda sıklığını artırarak her gün kullanmaya başlayabilirsin.
Retinolü ne kadar süreyle kullanmalı? Retinol içeren ürünlerin etkinliği 3 ay içerisinde daha belirgindir. Kolajen üretimini desteklemesi ve ince kırışıklıkların giderilmesi için 6-12 ay gibi daha uzun süreler de kullanılabilmektedir.
Retinol, ciltteki hyalüronik asit üretimini arttırır. Fakat retinolün ürettiği nemin kaybolmaması için mutlaka iyi bir nemlendirici ile birlikte kullanıp nemin buharlaşmasını engellemeniz gerekir. Yani retinollü ürün/serum üzerine mutlaka cildinize uygun bir nemlendirici kullanmalısınız.
Fakat retinol aktif bir içerik olduğu için başka asit içeriklerle birlikte kullanılmaması öneriliyor. Retinolün cildi tahriş etme ve kurutma gibi etkileri olabileceği için glikolik asit, C vitamini, salisilik asit gibi AHA ve BHA asitleriyle kullanılmaması gerekiyor.
İlgili 37 soru bulundu
Bir retinol serumu kullanmaya başlayacaksan, öncelikle ilk haftada sadece 2 gece uygulayabilirsin. Sonraki haftada gün aşırı uygulayıp, herhangi bir reaksiyonla karşılaşmadığın sürece her gün kullanabilirsin.
Hepsi, gece seçtiğiniz A vitamini serumundan ve gündüz C vitamini serumundan önce uygulanmalıdır. Retinolün yaşlanma karşıtı faydalarını gözlerinize uzattığınızdan emin olun.
Peki retinol göz çevresine uygulanabilir mi? Cevap evet! Bu hassas bölgeye uygun olarak formülize edilmiş bakım ürünleriyle retinolden göz çevresi için de faydalanmak mümkün.
Açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza ediniz. Retinol içerikleri tek başına kullanıldığında kızarıklığa neden olabilir. Formül içerisinde kullanılan E Vitamini cilt bariyerini güçlendirip, cildin nemini artırarak kızarıklığı önlemeye yardımcı olur.
Güneş lekelerini geçirmeye yardımcı olur. Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olunmasını sağlar. Cilt lekeleri ve aknelerin azalması yolunda destekleyicidir.
Ciltte yeni hücrelerin oluşumuna destek olarak cilt tabakasını kalınlaştırır. Bu etkisi ile daha dolgun ve daha sıkı bir cilde kavuşmasına yardımcı olur. İnce çizgi görünümünü azaltarak cildin elastikiyetini arttırır. Cildin tolere edebilmesi için retinol kullanımını yavaş yavaş arttırmak ve cildi alıştırmak gerekir.
Çoğu içerikle uyum sağlayan hyalüronik asit; retinol, AHA/BHA asitleri ve vitaminlerle birlikte uygulanabiliyor. Hatta retinol ve AHA/BHA gibi soyucu asitler cildin nem kaybetmesine sebep olduğu için, hyalüronik asidin bu içeriklerle kombinlenerek cildin rahatlatılması özellikle tavsiye ediliyor.
Genel olarak, retinol özellikle geceleri tavsiye edilirken, C vitamini en iyi sabah kullanılır. Sabah ilk iş C vitamini serumunuzu temiz, kuru cilde uygulayın, ardından cilt tipinize uygun bir yüz nemlendiricisi ve SPF - 30 veya daha yüksek bir güneş kremi kullanın.
Retinolü niasinamid ve hyaluronik asit ile kullanabilirsiniz. Retinol, kuruluk ve tahrişe neden olma eğilimindedir, minik pullanma olabilir hyaluronik asit ve niasinamid cildi nemlendirir ve cildinizin koruyucu bir bariyer görevi görmesine yardım eder. Retinolü AHA'lar, BHA'lar veya C Vitamini ile üst üste kullanmayın.
Retinol nasıl kullanılır? Tüm yüz ve boyun için 4-5 damla retinol, temizlenip kurulanmış cilde parmaklarla direkt uygulanabilir ya da günlük cilt bakım kremi içerisine karıştırılarak da kullanılabilir. Gözlerle temastan kaçınılmalıdır. Başka asit içerikli ürünlerle birlikte kullanılmamalıdır.
Besinlerde 2 tip A vitamini bulunur. Bunlardan ilki önceden oluşturulmuş (premade) A vitaminidir. Aynı zamanda retinol adıyla da bilinir ve aktif bir A vitamini tipidir. Et, balık, kümes hayvanları, tam yağlı süt ve süt ürünleri gibi hayvansal gıdalarda bulunur.
Retinol, A vitaminin değişik özelliklere sahip olan çeşitlerinden biridir. Farklı cilt bakım ürünlerinin içeriklerinde yer alabilen bu özel bileşen, tek başına da cilt bakımı için tercih edilebilir.
İki farklı asit ürünü aynı rutinde üst üste uygulanmamalı. (AHA, BHA, PHA, C Vitamini, retinol vb..) C vitaminini, niacinamid ya da niacin içerikleri ile üst üste kullanırken dikkatli olunmalı. Eğer cildiniz kızararak tepki verirse bu içerikleri dönüşümlü olarak kullanılmalı.
Bazı durumlarda her ne kadar güneş kremi sürsen de bazı içerikler UV ışınlarına karşı cildi hassaslaştırabiliyor. Aynı şekilde UV ışınlarına duyarlılığa neden olduğu bilinen retinolu kullanırken de güneş korumasını yanından eksik etmemelisin.
Vita-a Serum & Onarıcı & Besleyici Retinol Serum Nasıl Kullanılır: Gece rutinlerinizde cildinize 1-2 damla Rejuvenating Retinol Serum uygulayabilirsiniz. Gündüzleri güneş kremi ile cildinizi korumaya özen gösteriniz. Uyarılar: Sadece harici kullanım içindir.
Cilt için neredeyse her derdin devası olan retinol yani A vitamini, cildi yenileyip güzelleştirir. Hücre yenilenmesi ve onarımı konusundaki işlevselliğinin yanı sıra, gözeneklerin daha sıkı, cildin daha pürüzsüz olmasını da sağlar. Uygulama için en ideal zaman bahar ve kış ayları
Saf Retinol Nedir ? Saf Retinol burada bilimsel olarak anti-aging etkisi kanıtlanmış bir etken maddedir, ne yapıyor keratinosit dediğimiz bu epidermisteki derinin üst tabakasındaki hücrelerin yenilenme hızını artırıyor, transepidermal dediğimiz bu derinin üst tabakasındaki su kaybını azaltıyor.
EVET Retinol ve C vitamini birlikte kullanılabilir!
Hyaluronik asit içeren serum ile sen de daha genç, dolgun ve pürüzsüz görünen bir cilde sahip olabilirsin. Retinol ise cildi yenileme özelliği ile cilt görünümünü geceden geceye yeniler. Retinol serumları ile kırışıklık görünümünü azaltabilir ve cilt görünümünü pürüzsüzleştirebilirsin. 00:00 Serumlar Ne İşe Yarar?
C vitamini serumu cilde ince tabaka halinde sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez uygulanması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri