Retinol'ün dört hafta kadar kısa bir sürede sonuç verdiği biliniyor, ancak ortalama olarak cilt dokusunda ve tonunda gözle görülür değişiklikleri fark etmek yaklaşık on iki hafta sürüyor.
Ürünü başlangıç aşamasında haftada 2 ila 3 kez özellikle de gece bakım rutinlerinde kullandıktan sonra, ilerleyen haftalarda sıklığını artırarak her gün kullanmaya başlayabilirsin. Böylece cildinin retinolü daha kontrollü bir şekilde tolere etmesini sağlayabilirsin.
Bir retinol serumu kullanmaya başlayacaksan, öncelikle ilk haftada sadece 2 gece uygulayabilirsin. Sonraki haftada gün aşırı uygulayıp, herhangi bir reaksiyonla karşılaşmadığın sürece her gün kullanabilirsin.
Epidermal yenilenme süreci konusunda oldukça önemli bir role sahip olan retinol, vücutta oluşabilecek olan A vitamini eksikliğinin giderilmesi konusunda oldukça işlevseldir. Bu eksiklik nedeniyle sorun yaşayanlar takviye olarak bu içeriğe sahip ürünleri uzman gözetiminde kullanabilir.
Retinolü ne kadar süreyle kullanmalı? Retinol içeren ürünlerin etkinliği 3 ay içerisinde daha belirgindir. Kolajen üretimini desteklemesi ve ince kırışıklıkların giderilmesi için 6-12 ay gibi daha uzun süreler de kullanılabilmektedir.
İlgili 29 soru bulundu
Retinol, ciltteki hyalüronik asit üretimini arttırır. Fakat retinolün ürettiği nemin kaybolmaması için mutlaka iyi bir nemlendirici ile birlikte kullanıp nemin buharlaşmasını engellemeniz gerekir. Yani retinollü ürün/serum üzerine mutlaka cildinize uygun bir nemlendirici kullanmalısınız.
Retinolün cildi tahriş etme ve kurutma gibi etkileri olabileceği için glikolik asit, C vitamini, salisilik asit gibi AHA ve BHA asitleriyle kullanılmaması gerekiyor.
Retinol serumu cildin daha sağlıklı görünmesine yardımcı olabilir ve ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü iyileştirerek su tutma yeteneğini artırabilir. retinol serumu cildin dokusunu pürüzsüzleştirmeye, gözeneklerin ve pigmentasyonun görünümünü azaltmaya ve cilt tonunu aydınlatmaya yardımcı olur.
Retinol Ciltte leke Yapar mı? Işığa karşı dayanıklılığı bulunmamaktadır. Bu yüzden güneş kremi ile birlikte kullanılmalıdır. Cildi inceltir, bu yüzden cilt daha hassas hale gelir.
Güneş lekelerini geçirmeye yardımcı olur. Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olunmasını sağlar. Cilt lekeleri ve aknelerin azalması yolunda destekleyicidir.
Bence başlangıç için iki yönden çok ideal. Birincisi yüzde 0.1 oranda saf retinol içeriyor, bu başlangıç için oldukça ideal. İkincisi yavaş salınım teknolojisi ile ürünü geliştirmişler. Bu demek oluyor ki anında değil kademeli olarak ciltte retinol salınımı gerçekleştiriyor.
Neutrogena Retinol Boost Yaşlanma Karşıtı Göz Kremi Kullanımı: Günlük olarak göz altı bölgesine üç nokta hâlinde uygulayın, göz kontürü çevresine nazikçe uygulayın. Kullanım sıklığını cildinizin hassasiyetine göre ayarlayın.
Retinol güneş ışığına oldukça duyarlı bir bileşendir, bu sebeple gündüz saatlerinde kullanımı önerilmez. Akşam saatlerinde kullanılsa dahi, ertesi gün güneş kremi kullanılması gerekir. Aksi durumda retinol güneş ışığı ile tepkimeye girerek ciltte leke oluşumuna sebep olabilir.
Çağla Şıkel, her Youtube programında üstüne bastırarak C vitaminin cilt için inanılmaz faydalarından bahseder. C vitamini ağız yoluyla alındığı gibi serumlu takviyelerde mevcuttur. Bunlarla yapılacak bakım rutinleri cildi daha genç tutar.
Yaz aylarında retinol kullanılır mı? Evet, yazın retinol kullanabilirsin ancak koruyucu önlemler almak unutmamalısın. SPF 30 veya daha yüksek, geniş spektrumlu, suya dayanıklı bir güneş koruyucusunu yanından ayırma.
Vita-a Serum & Onarıcı & Besleyici Retinol Serum Nasıl Kullanılır: Gece rutinlerinizde cildinize 1-2 damla Rejuvenating Retinol Serum uygulayabilirsiniz. Gündüzleri güneş kremi ile cildinizi korumaya özen gösteriniz. Uyarılar: Sadece harici kullanım içindir.
Retinolün, yan etkiler arasında kuruluk, gerginlik, soyulma ve kızarıklık olabilir- özellikle de ilk başladığınızda cildinize retinolü yavaş yavaş tanıtmadıysanız. Bu yan etkiler genellikle iki ile dört hafta sonra kaybolur.
Açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza ediniz. Retinol içerikleri tek başına kullanıldığında kızarıklığa neden olabilir. Formül içerisinde kullanılan E Vitamini cilt bariyerini güçlendirip, cildin nemini artırarak kızarıklığı önlemeye yardımcı olur.
Cilt bakım rutinine Retinol dahil edildiğinde birçok cilt sorununu gözle görülür şekilde azaldığı kanıtlanmıştır. Retinol rutindeki diğer bileşenlerle birlikte çalışarak cildin görünümünü normalleştirmeye yardımcı olmaya başlar. Retinol cilde lekesiz ve daha sıkı bir görünüm kazandırır.
Ciltte doğal bir peeling etkisi yaratan bu içerik, cildinizi hücre seviyesinde yenileyerek daha pürüzsüz ve yumuşak bir cilde sahip olmanızı sağlıyor. Anti-aging özelliklerinin yanı sıra akne bakımı için kullanılan retinol, derin temizleme özelliği ile tıkanan gözenekleri açarak, siyah nokta ve akne üretimini önlüyor.
Retinol kullanırken dikkat edilmesi gerekenler
Işık hassasiyetini arttırdıkları ve UV ışık ile etkinlikleri azaldığı için bu ürünler gece kullanılmalıdır.
Hepsi, gece seçtiğiniz A vitamini serumundan ve gündüz C vitamini serumundan önce uygulanmalıdır. Retinolün yaşlanma karşıtı faydalarını gözlerinize uzattığınızdan emin olun.
Retinol, A vitaminin değişik özelliklere sahip olan çeşitlerinden biridir. Farklı cilt bakım ürünlerinin içeriklerinde yer alabilen bu özel bileşen, tek başına da cilt bakımı için tercih edilebilir.
Bir araya getirildiğinde, C vitamini retinolün stabilitesini arttırarak etkinliğini güçlendirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri