Ama ne olursa olsun önemli olan ve anlaşılması gereken, bir incir yerken ağzınızda çıtırdadığını hissettiğiniz her bir parçacığın bir çiçeğe karşılık gelen bir tohum olduğudur. Dolayısıyla incirin üreyebilmesi için, bu tohumların toprağa ulaşması gerekir.
İncir çekirdeği yapısı itibari ile birçok hastalıkta ve güzellik çalışmalarında kullanılabilir. İncir çekirdeğinin faydaları genel olarak: İncir çekirdeği, vücut hücrelerinin yenilenmesinde çok önemli bir rol oynar. Vücudun direncini serbest radikallere karşı korur ve enerji verir.
İncir meyvesi içerisinde bulunan minik kum tanelerine benzeyen ve incirle tüketilebilen bir çekirdek türüdür. Diğer meyvelerin çekirdeklerinde olduğu gibi ayrılması gerekmemektedir.
İncir çekirdeği yağı incirin içerisinde bulunan çok sayıdaki çekirdekten elde edilmektedir. İncir çekirdeği yağı olgunlaşan incirlerin toplanması ve temizlenmesinin ardından hiçbir ısıl işlem uygulanmadan direk preslenme yolu ile elde edilmektedir.
İncir ağacı fidanının dikimi için en uygun zaman, uyku devresidir. İncir, kış mevsiminde yapraklarını dönek bir ağaçtır. Bu nedenle yapraksız olduğu döneme kış uykusu devresi denir. Bu dönemle, ilkbaharda şu yürümesi arasında kalan zaman dilimi, incir ağacı dikimi için idealdir.
İlgili 25 soru bulundu
Çekirdekten incir çimlendirme işlemi üzerine güzel bir video oldu. Sizler de kendi bahçenizde kolayca çekirdekten meyve çoğaltabilirsiniz. Oldukça basit bir işlem. Havai köklendirme ve çelikten köklendirmeye göre meyve vermesi uzun bir süreç.
Bazı meyvelerin çekirdeklerini dikerseniz o meyveyi üreten ağacın aynısını elde edersiniz. Örneğin badem, ceviz, incir, Malta eriği, Trabzon hurması gibi meyvelerin çekirdeklerini diker ve büyütürseniz o ağaç bu meyveleri geç de olsa verir. Ağaç yaprak, dal ve görünüş olarak “aşılı” olandan da farkı olmaz.
Şurada Paylaş! İncir meyvesinin içerisine giren dişi arı kendi yumurtalarını çiçeklerin içerisine bırakır. Bu yumurtalar ve polenler çiçek tanelerinin döllenmesini sağlar. Çiçekler yeterli sayıda tohum ürettikten sonra dişi arı incir meyvesinin içerisinde ölür ve incir içinde büyüyen yumrulara dönüşür.
Hatta bu tiplerde çekirdek sayısı 500-1300 adet arasında tespit edilmiştir.
Ev İçerisinde , Balkonda, Terasta Saksıda İncir Fidanı-Ağacı yetiştirebilirsiniz.Yeterki güneş alan bir yer olsun.Saksıda Yetiştirmek için kullanacak olduğunuz saksı asgari ,9 litrelik bir saksı olmalıdır.Saksıda içerisinde kullanacak olduğunuz maddenin %85 i toprak geriye kalanı ise torf olmalıdır.Ev içerisinden ...
Saraçoğlu incir çekirdeği yağı ile ilgili faydaları sıralarken; cilt sağlığına iyi geldiğinin, yüksek tansiyona karşı koruduğunun, bağışıklık sistemini güçlendirdiğinin, cinsel gücü artırdığının altını çizmiştir. İçindeki omega asitleri sayesinde incir çekirdeği yağı beyne faydası da bulunan bir şifa kaynağıdır.
İncir, çekirdeği en küçük meyvelerden biridir. Bu deyimde de incir çekirdeği küçük ve önemsiz manasında kullanılmıştır. Genellikle kişiler tarafından abartılan, bu nedenle tartışmaya ya da kavgaya dönüşen şeyler için "incir çekirdeğini doldurmamak" denir.
İncir ağacı, ılıman iklimlerde yetişen, dut ailesinden bir ağaç türüdür. Soğuğu sevmez. Bu nedenle ülkemizde Akdeniz ikliminin görüldüğü Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesinde yetiştirilir. Ana vatanının Doğu Akdeniz ve Güneybatı Asya bölgeleri olduğu söylenebilir.
Arının yumurtaları, incirin tohumları içinde büyüyen yumrulara dönüşür. Birkaç hafta içinde gelişimlerini tamamlayan yumurtalardan çıkan yeni arılar, incir tohumlarının içinde doğarlar.
Dişi yaban arısı olgunlaşmamış incirin içine giriyor ve yumurtalarını bırakıyor. Bu arada, doğduğu incir ağacından getirdiği polenler de çiçekleri tozlaştırıp tohumların oluşmasını sağlıyor. Her çiçek tek tohumlu bir meyve üretiyor. Yani bir incir yediğimizde aslında çok sayıda meyve yiyoruz.
İncirin meyvesi aslında bir tür kapalı çiçektir ve bir incir ağacında ya yalnızca dişi çiçekler ya da yalnız- ca erkek çiçekler gelişir. İncir ağacı çiçeklerinin armut şekilli bir koza içerisinde tersyüz edilmiş bir şekilde açarak olgunlaşmasıyla incir meyvesi oluşur.
İncirin içinde kesinlikle arı vardır. İncirin polenlerinin dağıtılması için incir arısına ihtiyaç vardır. Fakat her incir yediğinizde aklınıza, arı kadavrası yediğiniz de gelmesin. Çünkü incirin içinde arıyı proteinlerine ayıran bir enzim vardır.
Sümerler ve eski Mısırlılar zamanında da yetiştirildiği bilinse de, Anadolu toprakları incirin anavatanı olarak kabul edilmektedir.
evlerinin ve yaşam yerlerinin oralar olduğu söylenir. durumları da yüksektir. yeri kırılır, çünkü incir ağacı cinlerin uğrak yer ve evidir.
Kur'ân-ı Kerîm‟de hem dünya hem de ahiret hayatı bağlamında yedi çeşit meyveden söz edilmiştir. Bunları hurma, üzüm, incir, zeytin, nar, muz ve kiraz şeklinde saymamız mümkündür.
Bu üretimin ortalama %27'si Türkiye'ye aittir. Son on yıllık ortalamaya göre Türkiye, 260 bin ton ile incir üretiminde ilk sırada yer almaktadır. Türkiye'yi Mısır, Cezayir, Fas, İran, Suriye, İspanya, ABD gibi ülkeler takip etmektedir.
"Ocağına incir ağacı dikmek" diye bir atasözü olduğunu hatırlatan Akbıyık, "İncirin saçak ve kılcal kökleri yana doğru gideceğinden binaların temellerine zarar verebilir. Hatta kanalizasyonları çatlatıp, içine girerek tıkayabilir. Güçlü kökler zamanla, alttan yaptığı basınçla betonu bile yerinden oynatabilir.
Tohumları bir kâğıt havlu üzerine alın ve üzerini de kâğıt havluyla kapayın. Fısfıs yardımıyla peçeteyi nemlendirin ve bir buzdolabı poşetinin içerisine hava almayacak şekilde koyun. Mümkün olduğunca sıcak bir ortamda tohumların filizlenmesini bekleyin. Filizlenme işlemi yaklaşık 10-15 gün sürebilir.
Arkadaşlar merhaba İncir Çelikten köklendirme. İncir suyu çok sever, suda yazın bile 30,40 günde köklenip suyun içine bir çay kaşığı odun külü ekleyip vi...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri