-Dış mekan için ekim ayları; Bahar ve Yaz ayları. -Ev içerisinde ve diğer iç mekanlarda dört mevsim ekimini yapabilirsiniz. -Tohumların çimlenmesi için uygun olan ortam sıcaklığı 18-22 derecedir. -Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin.
Reyhan, ilkbahardan sonbahar aylarının sonuna kadar yaşar.
Reyhan tohumu çimlenme süresi genellikle 14 gün olarak bilinmektedir.
Reyhan çiçeği sıcak iklim ve nemi seven bir çiçek olduğu için güneş alan yerlerde ve düzenli sulama ile verimi artmaktadır.
Fesleğen çok sık sulanmaz. Sadece haftada 1 kez detaylı ve derinlemesine bir sulama yeterli olacaktır.
İlgili 25 soru bulundu
Reyhan Tohumu Ne Zaman Ekilir ve Dikilir? Tohum için uygun zaman Eylül ayıdır. Kış aylarında ve don tehlikesi bulunan zamanlarda reyhan tohum ekimi yapılmamalıdır. Eğer sonbahar tercih edilmiyorsa ilkbaharın gelmesiyle birlikte erken ekim zamanı değerlendirilebilir.
-Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 7-14 günde çimlenir.
Reyhan fesleğen ile karıştırılan fakat farklı olan bir bitkidir. Kırmızı fesleğen olarak da bilinen reyhan, keskin ve aromatik kokusu ile birçok alanda kullanılır. Ilıman bölgelerde sıkça yetişen reyhan, yaz sonuna doğru rengi değişen bir ottur.
Arap Alevileri'nin geleneğine göre, ölenlerin mezarına kırkıncı gününde reyhan konur ve kokusu kutsal kabul edilir. Dini ritüellerde kullanılan bahur da hayatını kaybeden kişinin ruhu huzur bulduğuna inanıldığı için, mezarın üstünde yakılır. Kadınlar yol boyunca tepkilerini Türkçe ve Arapça sloganlarla dile getirdi.
Reyhan, yüksek kan şekerinin uzun vadeli etkilerini tedavi etmede de yardımcı olmaktadır. Reyhan içindeki öjenol ile kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilecek kalsiyum kanallarını bloke etmektedir. Bitkideki uçucu yağlar, kolesterol ve trigliseritleri düşürmeye yardımcı olur.
Fesleğen olarak da bilinen reyhan; tek yıllık ve otsu yapıda olup, ılıman ve sıcak iklimlerde çok yıllık gibi davranabilen, genelde yarı yatık şekilde veya dik gelişen bir bitkidir. Yetişkin reyhan bitkilerinin boyları genellikle 20 ila 80 cm arasındadır. Reyhanın saplarının ucunda çiçek kümeleri oluşur.
Solunumu rahatlatır, boğazı temizler ve ses kısıklığına da iyi gelir. Antioksidan özelliği ile bedeninizin toksinleri atmasına yardımcı olur. İçerisinde bulunan mineraller ve vitaminler ile kan dolaşımın artmasını sağlar. Ateş düşürücü etkisi de vardır.
vermesini sağlayıp gelişimlerini hızlandırabilirsiniz.
Reyhan, yaprakları tam olarak açılmadan ve çiçekler açmadan önce toplanır. Bu, reyhanın en lezzetli olduğu zamandır. Reyhan, sabah erken veya akşam geç saatlerde toplanır.
Kurutulmuş Reyhan Yaprağı 1 kg Fiyatı 815,10 TL.
Reyhan tohumları yaklaşık 20 santigrad derece sıcaklıkta, 7-10 günde çimlenebilmektedir.
Arap Alevilerin geleneğidir, 40'ında mezarların üstüne Reyhan konur, Mezar başında bahhur yakılır ve Kur'an okunur.
Aleviler (Arapça: علويون ʿAlawiyyūn), Arap Alevileri veya Nusayriler (Arapça: نصيرية Nuṣayrīyah), çoğunlukla Levant bölgesinda yaşayan, dini ve etnik bir topluluktur. Şiiliğin erken dönemlerinde ortaya çıkan bir Galiyye kolu olduğu düşünülmektedir.
Arap Alevileri önceden kefeni kendileri dikerdi. Evdeki ya da komşudaki dikiş makineleriyle ölen kişinin ölçülerine uygun kefen hazırlanırdı. Genellikle bir ip yardımıyla ölçü alınır, patiska denilen pamuktan beyaz bez ve onun üstüne yeşil saten dikilirdi.
Reyhan - Fesleğen adlı bitkinin diğer bir adı.
Reyhan bitkisi hem taze hem de kurutulmuş haliyle yemeklere girerek mutfağınıza lezzet ve sağlık katar. Reyhan taze olarak en çok salatalara ilave edilir. Bunun haricinde sarma, dolma gibi geleneksel yemeklere katıldığında da yemeğe hoş bir aroma ve lezzet verir.
Şimdiki tarifte ise reyhanlar kaynar suyun içinde bir süre kalıyor, daha sonra süzülüyor. Tabi içine atacağınız 1 çay kaşığı limon tuzu da mor reyhan yapraklarının özünden süzülüp suya akmasını sağlıyor. Nefis bir renk, enfer bir tat... İyi Seyirler.
Domates tohumu için en çok verim alınabilecek ve en ideal aylar, Ekim aylarının Mart, Nisan ve Mayıs ayları olduğu biliniyor. Domates, yaz aylarında ekilmesi gereken bir yaz sebzesidir. Bu aylarda ekilen domatesin tadı da oldukça lezzetli olacaktır.
Otları iyice kurutun ve bir kağıt havluyla üzerlerindeki nemi güzelce alın. Fazla nem otların bozulmasına, yaprakların yumuşamasına sebep olur ama az nemle de lezzet kaybı oluşur. İyice kuruladıktan sonra hafif nemli bir kağıt havluya dizin ve sarın. Hava almayan bir kaba koyun ve buzdolabına kaldırın.
Ekeceğiniz bitki tohumunun çimlenme süresi değişiklik göstermektedir. Bu noktada tohumun bulunduğu sıcaklık ortamı çimlenmesinde önemli bir etkendir. Genel olarak bakıldığında, çimlenme sıcaklığı 19 derece olan tohum, 10-12 günde çimlenmeye başlayacaktır. Bu süre bazen daha kısa sürerken, bazen bir ayı bulabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri