Yüksek frekanslı dalgaya radyo frekans denilir. Bu dalga RF kısaltmasıyla gösterilir. (RF yardımıyla taşınan bilgi de ses ise AF, görüntü ise VF kısaltmasıyla gösterilir.) olabilir. Genellikle, antenden yayınlanan RF dalga olarak, kablodaki RF ise sinyal olarak nitelendirilir.
RF Kimlere Uygulanmaz? Oldukça güvenli bir yöntem olsa da; hamilelere, metal protez kullanan kişilere, kanser teşhisi konan veya kanser tedavisi devam edenlere, MS hastalarına ve kalp pili kullananlara RF uygulanmaz.
Radyofrekans uygulandığında deri katmanlarında ısı oluşur. Derideki kollajen lifler ısı etkisi ile kasılır, yara iyileşmesi ve dolayısıyla kollajen liflerde yenilenme başlatılır. Cilt sıkılaşması ve gerginliğinde artış olur ve cilt yüzeyi düzgünleşir.
Radyofrekans (RF) terimi ilk olarak radyonun icadı ve geliştirilmesinde kullanıldı. 3 kHz ile 300 MHz dalga boyu arasındaki elektromanyetik radyasyon için kullanıldı. Günümüzde kullanılan RF sistemleri 3 kHz – 24 GHz arasında çalışmaktadır.
Radyofrekans (RF) bu spektrumda bir kategoridir ve her gün kullandığımız birçok ortak enerji türünü içerir: WiFi sinyalleri, radyo ve TV dalgaları ve mikrodalga fırınlar gibi. Cilt sıkılaştırmada kullanılan RF enerjisi, radyofrekans aralığının düşük enerjili 450 kilohertz lik bandında yer almakta.
İlgili 35 soru bulundu
Yüksek frekanslı dalgaya radyo frekans denilir. Bu dalga RF kısaltmasıyla gösterilir. (RF yardımıyla taşınan bilgi de ses ise AF, görüntü ise VF kısaltmasıyla gösterilir.) olabilir.
RF modülün yakaladığı sinyaller mikrodenetleyicide işlemden geçirilerek verinin bir sayısal/analog dönüştürücüye gönderilerek analog bir işarete dönüştürülmesiyle kullanıcının anlayacağı analog ses işaretine dönüşümü sağlanmış olmaktadır. Bu analog işaret de bir kulaklık aracılığı ile kullanıcıya taşınmaktadır.
Radyofrekans Zararlı mıdır? Düzgün koşullarda ve doğru şekilde yapıldığı takdirde, oldukça güvenli ve zararı olmayan bir işlemdir.
Özellikle sarımsak ve soğan vücuttaki radyasyonun atılması için en etkili yiyecekler arasında yer almaktadır. Bunun yanında yeşil çay tüketiminin de vücuttaki radyasyonu atmak için bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir.
Radyofrekans, kontrollü bir şekilde uygulanan elektromanyetik radyo dalgalarının cilt ve cilt altı dokularını ısıtması esasına dayanmaktadır. Amaç cilde herhangi bir hasar vermeyecek şekilde doku içinde ısı yaratıp, tamir süreçlerinin devreye girmesini sağlamaktır.
Yürüme hızı, Rf değeri ile ifade edilir ve substansın yürüme mesafesinin, çözücünün yürüme mesafesine oranından hesaplanmaktadır. Rf değeri 0 ile 1 değerleri arasındadır. Bir kantitatif analiz tekniği olan kromatografide amaç, anlamlı bir süre içinde iyi bir ayırma yapmaktır.
RF haberleşme, kablosuz veri ve ses aktarımlarının bulunduğu cep telefonları ve televizyonların, uzaktan kontrol edilen sistemlerin ve içerisinde veri iletimi barındıran birçok sistemin temelini oluşturmaktadır.
Ancak, radyofrekans tedavisinin, radyasyon ışınlarıyla herhangi bir ilişkisi yoktur. Radyofrekans tedavi yönteminde herhangi bir ışın kullanılmaz. Kullanılan tek enerji, ısı enerjisidir.
Genel olarak cilde uygulanan yüksek frekans ile ciltteki ölü hücrelerin atılması sağlanmaktadır. Yapılacak yüksek frekans işlemi ile ciltteki ölü hücreler üst deriye ulaşarak dışarı çıkacaklardır. Bu şekilde yeni hücre oluşumunun hızlanması ve cildin gençleşmesi sağlanabilmektedir.
High Frequency'ın Faydaları Nelerdir? – Sinir yatıştırmaya yardımcı olan analjezi işlevi vardır. – Sterilizasyon için UV ışınlar üretir, yaraların iyileşmesine yardımcı olur ve porların (gözeneklerin) genişlemesine engel olup cildin sıkılaşmasını sağlar. – Cildin PH değerini korur.
Bir insanın frekansının yükselmesi aynı zamanda ufkunun da genişlenmesine neden olur. Yüksek frekans sayesinde zihnin ve vücudun hayat enerjisini daha fazla depolamasını sağlamak mümkündür. Bir insanın frekansı yükseldiğinde duyguları artar, yargısız ve koşulsuzca herkese karşı sevgi dolu olur.
Özellikle göz en fazla etkilenen organ olup, görme zayıflığı, katarakt ve göz uyumunun yavaşlamasına sebep olmaktadır. Deri ise, radyasyona karşı daha dayanıklıdır.
Dizdar, radyasyonu besinlerle vücuttan uzaklaştırmanın mümkün olmadığını söylüyor. Yoğurt yemenin yıllardır önerildiğini ancak radyasyonun etkilerini azaltacağı inancının fazla bir bilimsel temeli bulunmadığını da söylüyor uzman doktor.
BANYO ETKİSİNİ AZALTIR
Radyasyona maruz kalmış bir kişinin hemen buhar banyolarında duş almasının etkiyi azaltacağını söyleyen Prof. Tülay Engizek, tehlikeyi hissettiğimiz ortamdan hemen uzaklaşmamız gerektiğini belirtti.
Radyofrekans Hangi Bölgelere Uygulanır? Radyofrekans uygulaması; bacaklar, kollar, karın, basen, kalça, göbek, yüz, gıdı, boyun, dekolte bölgesi, sırt ve selülitler gibi bölgesel yağlanma görülen bütün bölgelerde yapılabilmektedir.
Radyofrekans tedavisi ve kullanılan ilaçlar, yaklaşık bir hafta içerisinde etki göstermeye başlar. İlk haftanın ardından hastalar kendini çok daha iyi hisseder. Radyofrekans tedavisinin süresi kişiden kişiye farklılık gösterir fakat ortalama olarak 15 ile 18 ay arasında bir etki süresinden bahsedilebilir.
Horlama ve basit apnesi olup küçük dil, yumuşak damağında sarkma ve kalınlaşma olan hastalarda; daha nadir olarak da dil kökünde şişlik olan hastalara uygulanabilir. Ayrıca radyofrekans enerjisi ile dokuda oluşturulan ısı, mukoza altında yer alan salgı hücrelerinin de sayıca azalmasına neden olur.
RF haberleşme Radyo Frekansı üzerinden bir alıcı ve bir verici cihaz arasında veri iletimine verilen isimdir. RF haberleşme sistemlerinde RF Modemler kullanılmaktadır. RF Modemler'e piyasa bir çok farklı isim verilmektedir; Radyo Modem, RF Data Modem, Radio Modem, Telsiz Modem, Kablosuz Modem bu isimlerden bazılarıdır.
Radyo frekansı (RF), 300 GHz'den 9 kHz'e kadar değişen frekanslardan elektromanyetik radyasyon spektrumunun veya elektromanyetik radyo dalgalarının salınım hızını temsil eden bir ölçümdür. Antenlerin ve vericilerin kullanılması ile çeşitli kablosuz yayın ve iletişim türleri için bir RF alanı kullanılabilir.
CİHAZ HAKKINDA. Lavatron Radyofrekans Cihazı; cilt sıkılaştırma, yağ yakımı sonrası cilt toparlama, kırışıklık giderme, ağrı giderme ve göz torbaları ve gözde siyah halkaların giderilmesinde kullanılan bir cihazdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri