Motor soğutma sıvısı içerisinde yaz aylarında belirli miktarlarda antifriz koymak motor soğutma sistemi açısından faydalı olacaktır. Ayrıca antifriz, suyun kaynama süresini de geciktirdiğinden, motorun hararet yapma ihtimali azalacaktır.
Antifriz kullanımı kışın soğutma sistemini donmaya karşı koruduğu gibi yazın da sıcaklığın yüksek olduğu bölgelerde aracın su kaynatmasını, hararet yapmasını önlemede çok büyük önem taşır.
Antifriz genellikle donmayı önleyici madde olarak biliniyor. Haliyle sadece kışın kullanılması gerektiğini düşünenler olabiliyor. Ancak antifriz sadece donma noktasını değil aynı zamanda kaynama noktasını da yükselten bir madde. Dolayısıyla yalnızca kışın değil yılın her mevsiminde kullanılması gerekiyor.
Antifiriz, soğutma sisteminde bulunan lastik hortumlarına ya da metallere herhangi bir zarar vermez. Antifiriz, soğutma suyuna %35 oranda eklendiği zaman karışımın donma noktası -19 dereceye kadar inmektedir.
Genel olarak “Dizel araçlara hangi renk antifriz kullanılır?” sorusu için kırmızı olduğunu söylemeliyiz. Özellikle daha düşük donma noktasına sahip olduğu için eksi dereceye düşen bölgelerde kullanılabilir. Organik olarak üretilen antifrizlerin kırmızı renkte olduğu bilinmektedir.
İlgili 29 soru bulundu
SONUÇ OLARAK: Yaz ya da kış aylarında, periyodik bakımlar yapılırken ya da normal kullanımlarda mutlaka antifriz sıvısı eklemek gereklidir. Tıpkı oto yedek parça seçimi gibi, antifriz seçimi de önemlidir.
Sorun olmaz. İlk defa bilmediğim marka antifriz kullandım.
Ayrıca, kötü antifriz kullanımı, motor parçalarının aşınmasına ve korozyonuna neden olabilir. Bazı antifrizler, alüminyum, magnezyum ve diğer metal parçaları etkileyebilir ve bunların aşınmasına ve korozyonuna neden olabilir. Bu da motorun performansını düşürür ve arızalarına neden olur.
sadece antifiriz kullanırsan radyatör,devir daim ,termostat ve buna benzer metal parçalara zarar verebilir. sebebi uzun süre bu şekilde çalışan arabalarda oluşan pas ve çürümüş metal parçaları radyatörde tıkanıklık yapabilir.
Antifirizin fazla oranlı olması böle bişye sebep olmaz... antfrizin içine su katarsanız hararet daha da yükselir.Sakın katmayın.
Antifrizin değiştirilme sıklığı, aracın kullanım sıklığına bağlıdır. Buna göre her yıl ya da iki yılda bir antifriz değişimi gerekebilir. Süreyi belirlemek için 50.000 km sınırı referans alınabilir. Her 50.000 kilometrede bir antifriz değişimi ideal olarak kabul edilir.
Mavi antifriz ile kırmızı antifrizi kıyasladığımızda, kırmızı olanın maviye göre daha uzun ömürlü olduğunu söylemek mümkündür. Kırmızı antifriz her ne kadar uzun ömürlü olsa da mavi antifrizden daha iyidir anlamına gelmez. Özellikle kırmızı antifrizin zararları olabilir.
Motor suyu kalmadığı anda soğutma sistemi işlevini yapamayacağı için aracınız hararet yapar. Hararet sonucunda araç motorunuzda conta yanması silindir kapağında sorun ve motor kapağında büyük sorunlar ortaya çıkabilir. Eğer ki radyatör içerisinde antifriz var ise bu anlattığımız kötü senaryo ile karşılaşmazsınız.
3litre antifiriz 2.5litre su olmalı. Antifriz (ve diğer katkılar) suyun transfer kabiliyetini düşürür.
Soğutma sıvısı (Antifriz), motorun sıcak yaz aylarında soğumasına yardımcı olur (motorun hararet yapmasını önler) ve bununla birlikte motorun kışın donmasını önler.
Evet; antifriz, motorun hararet yapmasını önleyerek motorun ömrünü uzatabilir.
Radyatör kaç litre su alır sorusunun tüm araçlar için ortak yanıtı %50 su, %50 antifiriz şeklindedir. Böylece sıklıkla merak edilen sorulardan olan “Arabaya tamamen antifiriz konulur mu?” konusunda da cevap aynıdır. Antifiriz değişim zamanı geldiğinde yarı yarıya su ve antifiriz koymak gerekir.
Soğutma Suyu Ekle!
İdeal bir soğutma suyu karışımı %50 antifriz ve %50 sudan oluşur. Bu nedenle musluk suyun yerine damıtılmış su kullanılması gerekir.
Kış aylarında eksi dereceleri çok fazla görmeyen bir bölgede iseniz o halde isterseniz yarı yarıya karışım yaparak da cam suyu haznesine antifriz suyu ve saf su ya da cam sil eklemesi yapabilirsiniz. Gerçek antifrizli cam suyu kullandığınızda birebir kullansanız dahi aracınıza zarar vermez.
Antifrizin tüketilmesinden hemen sonra vücutta zehirlenme başlar ve vücuda olan zararı artarak devam eder. Zehirlenmenin ilk aşaması etilen glikol tüketilmesinden itibaren ilk yarım saattir.
Organik antifriz içerisinde fosfat ve silikat gibi koruyucular içermeyen daha güçlü antifriz özelliği olan antifrizler. Dolayısıyla koruyucu içermediği için de metal aşındırma özelliği var. Metali aşındırma korozyona uğratma özelliği var.
Antifriz formülü; motordaki kir, pas, kireçlenme, oksitlenme gibi kimyasal bozuklukların oluşumunu engeller, soğutma sıvısının motorda rahat dolaşımını sağlar.
Antifriz değişiminde 1lt su + 1 lt konsantre antifriz ilavesiyle donma noktasında -33 °C ila -35 °C arasında bir değere erişebilmektedir.
tabii ki gerekli... hava 0 'IN ALTINA DÜŞEN HERYERDE ANTİFRİZ GEREKLİDİR. antifrizin yoğunluğu koruma sıcaklığını bildirir. örneğin 1 lt su ve 1 lt antifriz karışımı -10 derece ise 1lt su ve 2 lt antifriz karışımı -15 derecedir.
Suyun yer aldığı motor elemanlarında meydana gelen kaçaklar, yüksek hararet, hazneden suyun taşması, contanın eskimesi sonucu kaçak yapması ya da komple yanması gibi nedenler sonucunda motor suyu eksilmektedir. Motor suyunun eksilmesi genellikle çok büyük bir sorun olarak görülmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri