Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Roka hangi Gubreyi sever?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Roka hangi Gubreyi sever?

Marul, roka, maydanoz, dereotu gibi yeşillik çeşitleri suyu ve azotlu gübreyi çok sever. Hasat öncesi ve zamanı verilen potasyumlu gübre ise dayanıklılık ve lezzet sağlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: youtube.com

Rokaya ne gübresi verilir?

Organik maddece zengin, kumlu- tınlı topraklar roka yetiştiriciliği için en uygun topraklardır. Toprak pH'sı bakımından nötr karakterli toprakları tercih etmektedir. Tohum ekimi yapılmadan önce, roka üretimi yapılacak alana, dekara (da) 2 ton hesabıyla yanmış çiftlik gübresi uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: antalya.tarimorman.gov.tr

Roka nasıl hızlı büyür?

Dönüşümlü ekim: Roka hızlı büyüyen bir bitki olduğu için, dönüşümlü ekim yapmak suretiyle sürekli roka hasat etmek mümkündür. Birkaç hafta ara ile yeni tohumlar ekmek, devamlı taze roka yaprağı elde etmeyi sağlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Roka suyu sever mi?

Roka, nemli topraklarda yetişebilen ve suyu seven bir bitki olduğundan onu susuz bırakmamalı, her gün düzenli olarak sulamalısınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemek.com

Roka nasıl çoğaltılır?

Tohumları yüzeysel olarak veya toprakta en fazla 0,5 cm derinliğe tohum ekimi yapılarak roka 4 ila 8 gün içinde filizlenir. Tohumlar, işlenebilecek kadar büyük olur olmaz fideler ekilebilir. Bitkiler yaklaşık 10 cm yüksekliğe ulaştığında, hasat edilen roka satışa ürün miktarına göre 50-100 gr.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ufuktarim.com

Marul, Maydanoz, Roka, Dereotu Bakımı ve Gübrelemesi

İlgili 30 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Roka kaç günde bir sulanır?

Roka bitkisi günlük olarak düzenli bir saatte sulanması gerekir. Akşam serinliğinde ya da sabah saatlerinde sulanması uygundur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Ekilen roka kaç günde çıkar?

Roka Hasadı Nasıl Yapılır? Yeterli nem ve sıcaklık değerlerine ulaşıldığında, roka tohumunun ekiminin ardından ortalama 30-40 gün sonra, rokalar hasat olgunluğuna erişiyor. Ancak düşük sıcaklık ve elverişsiz ekolojik koşullar hasat süresinin 70-80 güne kadar çıkmasına neden oluyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Roka neden sararır?

Bitkiler yaşlandıkça alt yaprakları genellikle sararır ve düşer. Bu, bitkinizin hasta olduğu anlamına gelmez. Bu sadece, alt yaprakların artık daha yüksek yapraklar tarafından gölgelendiği ve bitkinin artık ihtiyaç duymadığı anlamına gelir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidanburada.com

Roka hangi mevsimde olur?

Roka iklim koşullarına göre sonbahardan ilkbahara kadar ekilebilir ve birkaç ay boyunca yapraklarından ve gövdesinden istifade edilebilen bir yeşillik bitkisidir. Biz çok sever ve çokca da tüketiriz. Hem salata içinde hem de ayrı olarak çok güzel bir çeşittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

Roka kaç defa hasat edilir?

Bir m2 alandan her hasatta ortalama 22-35 demet roka hasat edilebilir. Ülkemizde roka yetiştiriciliği tek hasat şeklinde yapılmaktadır. Birden çok hasat yapıldığında dekardan alınan ürün miktarı azalmakta ve kalite düşmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Azotlu gübreler nelerdir?

Yaygın olarak bilinen azotlu gübre türleri amonyum sülfat, amonyum nitrat, kalsiyum nitrat, kalsiyum amonyum nitrat (can, kan), amonyum karbonat ve üre olarak sıralanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: akakce.com

Maydanoz hangi gübreyi sever?

Maydanoz gübrelemeye olumlu cevap veren bir bitkidir. Özellikle ekimden önce verilen yanmış çiftlik gübresinin yabancı tohumu taşımaması önemlidir. Temel gübreleme çiftlik gübresi ile birlikte yapılır ve buna ilave olarak her biçimden sonra dekara 3-5 kg saf azot uygulaması sonbaharda yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isparta.tarimorman.gov.tr

En iyi gübreleme nasıl yapılır?

ortamlara nazaran (bitki türü farklılıkları dikkate alınmakla beraber) az, fakat daha sık aralıklarla gübrelenmelidir. Gübreleme düşük konsantrasyonda ve azar azar yapılmalıdır. Gübrelemeden sonra bitki iyice sulanmalıdır. Gübreleme gölgede yapılmalı ve uygulama akşamüstü olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gurcim.com

Roka tarımı nasıl yapılır?

Roka, genellikle doğrudan tohum ekimi yöntemiyle yetiştirilir. Ülkemizin batı ve güney bölgelerinde yıl boyunca açık tarla koşullarında roka yetiştiriciliği yapılabilir. Soğuk bölgelerde kış aylarında örtü altında, sıcak bölgelerde ise yaz aylarında ağaç altlarında gölgede yetiştirilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esular.com

Roka hangi hastalığa iyi gelir?

İçerdiği yüksek miktardaki A, C, K vitaminleri, folat ve demir sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine, kemiklerin korunmasına ve kansızlık sorununa katkıları vardır. Antioksidanlar ve flavonoidler bakımından da zengin olan roka, kanser riskini azaltmaya yardımcı olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicalpark.com.tr

Roka ve maydanoz ne zaman ekilir?

Maydanoz bitkisi, ılıman havaları sever. Bu nedenle bahar mevsimi geldikten sonra dilediğiniz dönemde maydanoz tohumlarını toprağa ekebilirsiniz. Kasım ayından sonra ekilen tohumlar soğuk kış şartlarına karşı dayanmayabilir. Bu yüzden mart ayından itibaren ekim yapmanız önerilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Bitki sararmasına ne iyi gelir?

Birçok ev bitkisi musluk suyundaki klor, tuz ve florür gibi maddelere karşı hassastır. Bu hassasiyetlerini de kimi zaman sararan yapraklarıyla belli ederler. Bu durumda en iyi çözüm bitkinizi sulayacağınız suyu bir gece öncesinden musluktan alıp bekletmeniz olacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinpas.com.tr

Kuruyan yaprak uçları kesilir mi?

Çiçeğin geneli sağlıklı ve canlı görüntüsü olmasına rağmen birkaç yaprak kurumuşsa, bu hal doğal süreç ve yaprağın yaşı gereği gerçekleşmiş olmaktadır. Genel olarak çiçeğin en dibinde ve orta kısma en uzak tarafta bulunan bu yaprağın kesilmesi, genel görünüşü kurtarmak için yararlı olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: viagardenia.com

Sararan yapraklar kesilir mi?

Bitkinizin yapraklarında sararma görüyorsanız, bu yaprakları dikkatli bir şekilde budamanız gerekir. Çünkü orta noktadan başlayan sararmalar, kısa süre içinde diğer yapraklara da yayılacaktır. Yaprağı budamak ise, hastalıkların bitkinin tamamına geçmesini engeller.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Kışlık roka ne zaman ekilir?

➢ Rokanın ekim zamanı toprak ısısının 18 derece olduğu zamandır. ➢ Rokanın çimlenme süresi ise 6 veya 8 gün arasındadır. ➢ Roka tohumunun dikim sıklığını sıra arası 20 cm olurken sıra üzeri 1 ve 2 cm olmalıdır. ➢ Rokanın ekim ayları; Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos olarak bilinmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.bel.tr

Saksıda roka yetişir mi?

var; rokayı balkonda, bahçede hatta saksınızda kolayca yetiştirebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: migrostv.migros.com.tr

Tere güneşi sever mi?

Diktiğiniz tere fidelerini düzenli olarak sulayın ve yeterli güneş ışığı almasını sağlayın. Tere fidelerinizi saksılarına ektikten sonra, toprak hep nemli kalacak şekilde sulama işlemine devam edin. Tohumların çimlenmesi aşamasında korumamız gerekse de güneş tere fidelerinin yeterli şekilde gelişmesi için şarttır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.bel.tr

Roka kışın ekilir mi?

Roka Nasıl Ekilir ;

Ülkemizin batı ve güney bölgelerinde bütün yıl boyunca açık tarla koşullarına tohum ekimi yapılarak roka yetiştiriciliği yapılabilmektedir. Roka soğuk bölgeler de kış aylarında örtü altında, sıcak bölgelerde ise yaz aylarında ağaç altlarında gölgede yetiştirilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hobitohum.com

Tere hangi ayda dikilir?

Tere iklim koşullarına göre sonbahardan ilkbahara kadar ekilebilir ve birkaç ay boyunca yapraklarından ve gövdesinden istifade edilebilen bir yeşillik bitkisidir. Biz çok sever ve çokca da tüketiriz. Hem salata içinde hem de ayrı olarak çok güzel bir çeşittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: youtube.com

Roka nasıl kesilir?

Oldukça keskin bir tada sahip olan roka, kolay yetişen bir bitkidir. Yılda iki defa, ilkbahar ve sonbahar aylarında ekilen roka, 1-1 buçuk ay sonra toplanacak olgunluğa erişir. Büyüyen roka yaprakları köklere zarar vermeden nazikçe koparılır veya bir makas yardımı ile kesilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemek.com
Önceki makale
3 iplik Şardonsuz ne demek?
Sonraki makale
Ses sistemi için hangi kablo?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT