Roketsan, Savunma Sanayii İcra Komitesi kararı ile “Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) roket ve füze ihtiyaçlarının karşılanması, ülkemizde roket ve füze tasarımı, geliştirilmesi ve üretimi konularında lider bir kuruma sahip olunması” amacı ile 14 Haziran 1988 tarihinde kurulmuştur.
Roketsan, ülkemizin yerli savunma sanayii çalışmaları kapsamında roket ve füze ateşleme sistemleri alanlarında araştırma, geliştirme ve üretim programlarını yürüten ve bu programlar kapsamında gerçekleştirilen çeşitli çalışmalara öncülük eden savunma sanayii şirketidir.
TSKGV 5737 sayılı Vakıflar Kanununa göre faaliyet gösteren bir “özel hukuk tüzel kişisi”dir. Herhangi bir kamu kurumuyla organik bir bağı bulunmamaktadır.
Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfının sahibi olduğu e ASELSAN, TAİ, Roketsan, Havelsan gibi önemli savunma sanayii şirketleri, Cumhurbaşkanın başkanlığında oluşturulan mütevelli heyetince yönetilecek.
Roketsan, Savunma Sanayii İcra Komitesi kararı ile “Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) roket ve füze ihtiyaçlarının karşılanması, ülkemizde roket ve füze tasarımı, geliştirilmesi ve üretimi konularında lider bir kuruma sahip olunması” amacı ile 14 Haziran 1988 tarihinde kurulmuştur.
İlgili 20 soru bulundu
STM, T.C. Millî Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne savunma projeleri, teknoloji ve danışmanlık alanlarında destek sağlamak adına 1991 yılında Savunma Sanayii İcra Komitesi kararıyla kurulmuştur.
#ASELSAN takip edin
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanması için 1975 yılında kurulan ASELSAN; Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) bağlı bir anonim şirkettir.
Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit, etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Biz bugün burada tedarikçilerimiz ile paydaşlarımızla hizalanmak için bir arada bulunuyoruz.
23 Ocak 2023 Pazartesi
Değerli Öğrenciler, ROKETSAN Aday Mühendislik 2023 Programı Başvuruları Başladı! Makine, Elektrik Elektronik, Havacılık ve Uzay, Bilgisayar, Metalurji ve Malzeme, Kimya, Fizik Mühendisliği bölümlerinin 4. sınıflarında öğrenim gören öğrenciler başvuru yapabilmektedir.
Roketsan Genel Müdürü Murat İKİNCİ: `Son Üç yılda 500 Milyon Dolardan Daha Fazla Bir Miktarı, Üretim Altyapılarına Harcadık`
Listede ASELSAN 60, Baykar 76, Türk Havacılık Uzay Sanayii 82 ve Roketsan 100. sırada yer aldı. Türk şirketlerinin toplam gelirleri geçen yıl 2021'e göre yüzde 22 artarak 5,5 milyar dolara ulaştı.
Roketsan tesisleri Ankara'nın Elmadağ ilçesinde bulunmaktadır.
Bu ilan üniversitelerin Makine, Elektrik Elektronik, Havacılık ve Uzay, Bilgisayar, Metalurji ve Malzeme, Kimya, Fizik Mühendisliği bölümlerinin 4. sınıflarında öğrenim gören adaylar için genel başvuru niteliğindedir.
Kara ve silah sistemleri, füze savunma sistemleri, askeri haberleşme, komuta kontrol, güdüm ve insansız sistemler, kara elektro-optik sistemler, radar, elektronik harp ve kripto teknolojileri alanlarında özgün çözümler sunuyoruz.
Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı
1988 yılında çekirdek bir kadroyla faaliyetine başlayan Roketsan, bugün yüzde 52'si mühendis olmak üzere 1.900'den fazla personeli, 4 milyar TL'ye varan bağlanmış sözleşmesi ve sahip olduğu teknolojik bilgi birikim ile savunma sanayinde bir dünya şirketi olma yolunda hızla ilerliyor.
1982 İzmit doğumlu Ahmet AKYOL, Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden 2005 yılında mezun oldu. Stanford Üniversitesi'nde “İnovasyon Liderlik” eğitimi aldı. Cranfield Üniversitesinde Elektro- optik ve Haberleşme konularında eğitimlere katıldı.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanması için 1975 yılında kurulan ASELSAN; Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) bağlı bir anonim şirkettir. ASELSAN hisselerinin %74,20'si TSKGV'ye aittir, %25,80'lik kısım ise Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmektedir.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Savunma Sanayii Başkanlığına atanması nedeniyle ASELSAN Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Prof. Dr. Haluk Görgün'ün yerine Yönetim Kurulu kararıyla Mikroelektronik Güdüm ve Elektro-Optik (MGEO) Sektör Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Akyol atandı.
Cumhurbaşkanlığı, Savunma Sanayi Başkanlığı'nın bir iştiraki olarak bizler de bugün sektörümüzde; askeri deniz platformları, otonom sistemler, siber güvenlik ve bilişim gibi ihtiyaç alanları başta olmak üzere ana yüklenici olarak görevler üstleniyor ve çalışmalarımızı tüm iş ekosistemimizle sürdürüyoruz.
Stm-Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.
STM, faaliyetlerini, yaklaşık 650 kişilik kadrosu ile yürütüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri