Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Domates dibine ne ekilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Domates dibine ne ekilir?

Toprak koşullarına göre değişiyor Fesleğen, maydanoz gibi yeşillikler ve havuç, Frenk soğanı gibi kök bitkileri aynı zamanda domatesin sadık yardımcıları olarak biliniyor. Serada ya da açık sahada domateslerin arasına homojen bir şekilde ekilen yardımcı bu bitkiler çoğu zararlının pek hoşuna gitmeyen cinsten.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarlasera.com

Domatesin yanına hangi bitkiler ekilir?

Domates: Salatalık, soğan, maydanoz ve havuç Lahana: Ispanak, kereviz, soğan ve pancar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Domatesin meyvesini ne büyütür?

·Fosfor köklerin büyümesi için hayati önem taşır, potasyum çiçeklenmeye ve genel büyümeye azot ise yapraklanmaya yardımcı olur. ·Fosfor, meyvelerin yanı sıra köklerin büyümesi ve gelişmesi için çok önemlidir. Bu nedenle ilk aşamada ve son aşamada önemli bir besindir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: asgen.com.tr

Domates meyve vermesi için ne yapmalı?

Fosfor: Çiçeklenme ve meyve üretimini teşvik etmek için oldukça gereklidir. Ancak çok fazla kullanılırsa bitkinin azotu emme yeteneğini bloke ederek yaprak ve sapların büyümesini sınırlandırabilir. Potasyum: Domatesin fotosentez yapmasına destek verir. Aynı zamanda meyvelerin uygun şekilde olgunlaşmasına yardımcı olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Domatese kaç günde bir su verilir?

Domatese genellikle 3 günde 1 su verilir, ancak su ihtiyacı toprak ve hava koşullarına bağlı olarak değişebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Domatesin Yanına Bu Bitkileri Ekerseniz Veriminiz İki Kat Artar🍅Domates İle Ekilen Ve Ekilmeyn Bitki

İlgili 18 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Fidelerin çabuk büyümesi için ne yapmalı?

Fidelere 4/15 gübresi verirseniz fidelerin daha hızlı büyümesini sağlayacak daha dayanıklı verimi yüksek bir fide elde etmiş olacaksınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

Domatese ne zaman su verilmez?

Domates bitkisi nemi sever, su noksanlığında üst yapraklar kıvrılır. Çok nemli, ağır topraklarda ise bitkiler hastalık ve zararlılara karşı hassaslaşır. İlk meyve verimi başlayıncaya kadar fazla sulamadan kaçınılmalıdır. Çiçeklenme döneminde yaşanılacak nem eksikliği verimi olumsuz etkiler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.tarimorman.gov.tr

Domates en çok hangi gübreyi sever?

Fide yetiştiriciliğinde genel olarak ( torf, perlit, vermikulit) veya (torf, perlit, toprak) veya (yanmış hayvan gübresi, kum, toprak) gibi karışımlar kullanılır. Yanmış hayvan gübresi, kum, toprak karışımında 1:1:1 oranı kullanılır.Torf, perlit, toprak karışımında 2:1:1 oranı kullanılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adana.tarimorman.gov.tr

Domatesin hızlı büyümesi için ne yapmalı?

Bolca güneş gören pencere kenarında domates fideleri daha çabuk yetişir. Ama fideyi yetiştirdiğiniz saksıdaki toprak soğuk olduğu takdirde çimlenme süresi gözle görülür şekilde yavaşlayacaktır. Fideleriniz saksıdayken düzenli olarak sulamanız gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tohumgubre.com

Domateslerin büyük olması için ne yapmak lazım?

Domates bitkisinin büyümesi için en uygun sıcaklık 22-26°C arasındadır. Sıcaklık 15°C'nin altına ve 35°C'nin üstüne çıktığı zaman meyve tutumunda düzensizlikler görülebilir. Gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkının 8-12°C derece olması beklenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Domateslere hastalık gelmemesi için ne yapmalı?

Meyve ve domates gövde hastalıkları arasında sayılan bu hastalık için etkin bir kimyasal mücadele yöntemi bulunmuyor. Temiz tohum kullanımı, seraların havalandırılması, hasta ekinleri imha edilmesi, ekim nöbeti yapılması önleme için tavsiye ediliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Domatesin alt yaprakları alınır mı?

Domates ortalama 120 cm büyümüş ise en yüksek oranda yaprak alanına ulaşır. Bitki boyu 120 cm.yi aştıktan sonra alttaki yapraklar düzenli bir şekilde alınabilir. Yaprak alınmada ilk önce hasadı tamamlanmış veya hasada gelmiş meyveli ilk salkıma kadar ki yapraklar alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

Domatesin yanına ne ekilmez?

Domates - Domates, antioksidan alanında oldukça zengin bir meyvedir. Ancak domates ile birlikte ekilen patates, domatesin büyümesini engelleyen toksik solanin adlı maddeyi salgılayabilir. Ayrıca patates yumruları da domatesin büyümesini engeller.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ciceksel.com.tr

Domates en son ne zaman ekilir?

Domatesin yaz aylarında hasadı yapılır. Bu nedenle ekiminin ilkbahar döneminde yapılması gerekir. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında domates ekimi yapıldığında, Haziran ayının sonu, Temmuz ve Ağustos aylarında hasat yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Hangi ayda domates tohumu ekilir?

Domates tohumu için en çok verim alınabilecek ve en ideal aylar, Ekim aylarının Mart, Nisan ve Mayıs ayları olduğu biliniyor. Domates, yaz aylarında ekilmesi gereken bir yaz sebzesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Domates fidesi kaç cm ara ile dikilir?

Tarlada dikilen fideler genellikle 45-65 cm'lik mesafelerde ve yaklaşık 90 cm ile 130 cm olacak sıralar halinde dikilir. Fideler dikildikten sonra mutlaka can suyu verilir. Fideler toprakla buluşmadan önce toprağın gerekli besinle donatılması ayrıca önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: asgen.com.tr

Domates ekilecek toprak nasıl olmalı?

Domates; derin yapılı, drenajı iyi, taban suyu sorunu olmayan, iyi havalanan, su tutma kapasitesi yüksek ve organik madde bakımından zengin toprakları sever. Tuzluluğa dayanıklıdır. pH değerleri 6 - 7 arasında olan topraklarda en iyi sonuçları verecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Bir kök domates kaç kilo verir?

Kök başı verim ortalama 30-40 kg.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: facebook.com

Domatese ilk hangi gübre verilir?

Domates yetiştiriciliğinde tabana 1 dekar saha için 8-10 ton iyi yanmış çiftlik gübresi, ayrıca suni gübre olarak 50-60 kg. Amonyum Nitrat + 50-60 kg.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isparta.tarimorman.gov.tr

Gübresiz domates yetişir mi?

Urfa'nın Karaali Mahallesi'nde jeotermal seracılıkta çalışan ziraat mühendisi Mustafa Keskiner, gübre ücretlerinin yükseldiğini belirterek “Topraksız yetişen domates, gübresiz yetişemez” dedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrensel.net

Domates Fidesine şeker gübresi nasıl verilir?

Şeker gübresi bitkinin her büyüme aşamasında yeteri kadar verilmelidir. Ekim ve dikim aşamasında kullanılması gereken gübrenin en az yarısının verilmesi gerekmektedir. Gübrenin geri kalan kısmı ise bitkinin büyüme atağının gerçekleştiği hızlı büyüme devrelerinde geç kalınmadan verilmesi uygun olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Domates çiçek açınca sulanır mı?

Bitkinin ilk meyvesi çıkmasıyla beraber sulama daha da önemli hale gelir. Sulama işlemi sabah veya akşam saatlerinde yapılırsa bitki için daha verimli olacaktır. Ayrıca sulama esnasında bitkinin sadece toprağı sulanmalıdır, yapraklarına su gelmemesine dikkat edilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Domates çapası ne zaman yapılır?

ÇAPALAMA: Fideler dikildikten 2 hafta sonra birinci çapa yapılır. Masuralar üzerinde yetiştirilen domateslerde çapa genellikle işçiler tarafından yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yuregir.ziraatodasi.org.tr

Domates fidesi dikildikten sonra kaç günde bir sulanır?

Bu yapıldığı takdirde domates fidesi daha kolay ve daha rahat bir şekilde büyür. Bu işlemler toprağa ekildikten sonra da uygulanması gereken işlemler olarak bilinir. Fide ekildikten sonra yapılması gereken en önemli şey bunu sulamak olarak bilinir. Haftada 1 ila 2 gün sulama işlemi yapılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT