Kekik yağı, romatizmal ağrılar, artrit, eklem ve kas ağrıları için idealdir.
Sağlıklı Beslenin: Yeterli ve dengeli bir beslenme programı romatizma hastalığı ile mücadele etmeyi kolaylaştırır. Şeker ve şekerli yiyeceklerin dikkatli tüketilmesi ve diyet programına omega3 içeriği yüksek balık, ceviz, keten tohumu, yumurta ve semizotu gibi besinler eklenmelidir.
Eklemlerde meydana gelen ağrılar bazen kasların kasılmasından dolayı oluşabilir. Bu gibi durumlarda nane yağını kullanmanız önerilir.
Bacak Ağrısına İyi Gelen Yağlar
Kekik yağı kas ve eklem ağrılarına iyi geldiği gibi romatizmal ağrılarda da kullanılabilir. Kekik yağını bacak ağrısı için uygularken baz yağ ile karıştırabilirsiniz. Karıştırdığınız kekik yağını ağrıyan bölgeye sürüp 10 dakika boyunca masaj yapabilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
Özellikle soğuk-sıcak ısı uygulaması, egzersiz ve masaj gibi yöntemlerin yanı sıra, balık yağı, zeytinyağı, yulaf ve buğday gibi tam tahıllar, bezelye ve fasulye gibi baklagiller ile bitki çayları ve vitamin takviyeleri romatizmaya iyi gelen yöntemlerin başında yer alır.
İltihaplı romatizma tedavisinde izlenen yol; iltihabu kontrol altına almak ve hastalığın belirtilerini yok etmeye çalışmaktır. Hastalığın kesin tanısı konulduktan sonra, doktorunuz tarafından hastalığın ilerlemesini durdurmak için antiinflamatuar ve antiromatizmal ilaç tedavisi başlanır.
Nane yağı, migren ataklarını ve baş ağrılarını tedavi etmek için kullanılan en yaygın doğal yağlardan biridir. Ağrıyı hafifletmeye ve kasları gevşetmeye yardımcı olabilecek mentol içerir. Biberiye yağı, bazı güçlü analjezik (ağrı giderici) ve antienflamatuar özelliklere sahiptir.
Vücudunuzda meydana gelen tüm stres ve ağrıyı lavanta yağı ile yok edebilirsiniz. Papatya Yağı: Zeytinyağı ile karıştırılarak kullanılmasın önerilen papatya yağını, ağrıyan bölgeye sürmeniz halinde doğal bir ilaç görevi görecektir.
D vitamini: Kemik sağlığı için önemlidir; balık yağı, süt ve süt ürünleri, morina balığı yağı, sardalya, uskumru, somon, ton balığı, yumurta sarısı, tereyağı, yulaf ezmesi gibi besinlerde D vitamini bakımından zengindir.
Buzla bacağınıza günde 3-4 defa masaj yaparsanız ağrılar dinebilir. Özellikle kantaron yağıyla bacaklara masaj yapmak ağrıları hafifletmeye yardımcı olur. Masajdan sonra havlu bez ve streç filmle bacaklarınızı sarın ve dinlenmesine izin verin. Yağlı masaj da bacak ağrılarına iyi gelen yöntemlerdendir.
Kekik çayı, bitki çayları arasında en doğal ağrı kesici olarak bilinir ve genellikle baş, diş ve eklem ağrılarının çabucak geçmesi için tüketilmektedir.
Ödemden dolayı vücudumuzda su biriken yerlere Hindistan cevizi yağıyla masaj yapabiliriz. Hindistan cevizi yağını, idrar söktürücü ve detoks etkileri olan ardıç yağı ile karıştırarak ödemli bölgeye 5-6 dakika boyunca yumuşak hareketlerle masaj yapabiliriz.
Yumurtanda D vitamini eksikse vücudunda da eksik
Romatizmal hastalıklardan korunmada ve bu hastalıkların tedavi edilmesinde D vitamininin çok önemli bir yeri vardır.
Ağrı Kesici Özelliği İle Soğuk Sıkım Zeytinyağı
Bu sayede ise eklem ağrılarına, kas ağrılarına, migren ağrılarına, iltihaplı romatizmaya, kireçlenmeye bağlı eklem ağrılarına, boyun ve baş tutulmalarına soğuk sıkım zeytinyağı, ağrı kesici etki yapmaktadır.
Elma sirkesinin enflamasyonu düşürücü etkide olduğunu, saygın araştırmalar göstermiştir. Örneğin iltihaplı romatizma çeşitlerinden bir tanesinden muzdaripseniz, elma sirkesi enflamasyonu düşürdüğü için rahatlamak maksatlı kullanılabileceğini hatırlatmakta fayda var.
Diz ağrısına çörekotu yağı, kekik yağı, susam yağı iyi gelen yağlardır.
Lavanta yağı kullanımı kas ağrılarını, eklem ağrılarını, doku zedelenmelerini ve sırt ağrısını hafifletebilir. Ağrıdan etkilenen bölgeye lavanta yağı ile masaj yapılması yaşanan ağrıları hafifletir ve kasları gevşetir.
Sağlıklı yağ dediğimizde akla gelen ilk yağlardan olan zeytinyağı, doymamış yağ asitleriyle margarin, palm yağı gibi zararlı ve doymuş yağ asitlerine kıyasla çok daha sağlıklı. Doymuş yağ asiteri yerine doymamış yağ asitleri tüketmeniz kanınızdaki kolestrol seviyesini de düşürecektir.
Fiziksel, zihinsel ve çevresel strese karşı dayanıklılığı arttıran ürünlerdir. Eklem ağrısına ve inflamasyona etki eden bitkisel takviyeler arasında; Zerdeçal, şeytan pençesi, ısırgan otu, meyan kökü, ashwaganda, kedi pençesi, bromelain, arnica, kırmızı biber, söğüt kabuğu sayılabilir.
Bunları genel olarak, genetik faktörler, çevresel faktörler, bazı mikrobik enfeksiyonlar, yaş durumu, cinsiyet durumu, aşırı sıcaklar ve aşırı soğuklar olarak açıklayabiliriz” dedi. Romatizmanın yaşlara göre farlılık gösterdiğini belirten Arı,” Romatizmal hastalıklar genellikle 20-40 yaşları arasında görülür.
Kendi özelliğinin faydasını gösteren limon sayesinde vücuttaki şeker oranını dengelediği gibi, LDL'ye de karşı çıkıyor. 3) Mide Hastalıklarına Birebir! Ülsere neden olan mikropları yok ederken tüm romatizmal iltihaplara iyi geliyor, her türlü romatizmal ağrıları da dindiriyor.
Birçok romatizma hastalığı kroniktir; genelde tamamen yok olmaz. Hastalığı tamamen ortadan kaldıran bir çözüm olmasa da hemen her hastalığa uygun tedavi mevcut. Her geçen gün yeni ve daha etkili ilaçlar kullanıma girmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri