Pişirildikten sonra buzdolabına kaldırılan yemekler 4. günün sonunda bozulmaya başlar. Bu nedenle kuru fasulyeyi buzdolabında 3 gün saklayabilirsiniz.
Sulu yemekler, ağzı kapalı kaplarda buzdolabında 4 güne kadar muhafaza edilebilir.
Pişmiş fasulye nasıl saklanır? Pişen fasulyeleri buzdolabı poşetine koyun ve havasını alarak ağzını kapatın. Ardından 2. buzdolabı poşetine koyun ve yine hava almayacak şekilde kapatarak dondurucuya yerleştirin.
Bu sorunun yanıtı evettir. Bakliyat çeşitleri buzdolabında uzun sürelerce saklanabilmektedir. Bakliyatı açtıktan sonra cam kavanoz veya bez torbalara aktararak buzdolabında saklanabilmektedir. Bakliyatları cam kavanoza aktardıktan sonra ağzını sıkıca kapatarak hava almasını engellemek gerekmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
Pişirildikten sonra buzdolabına kaldırılan yemekler 4. günün sonunda bozulmaya başlar. Bu nedenle kuru fasulyeyi buzdolabında 3 gün saklayabilirsiniz.
Fasulyeleriniz hafif yumuşadıktan sonra oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından kilitli poşetlere ya da buzdolabı poşetlerine kuru fasulyelerinizi pay edin. Ağızlarını güzelce kapatıp buzluğa aktarın.
Bakliyatları uzun süre bozulmadan saklamak için ekleyeceğiniz defne yaprağı sayesinde, böceklenme ve küflenmeye karşı önlem almış olacaksınız. Defne yaprağı kendine has aromasıyla, fasulye ve buğday gibi bakiyatların daha uzun ömürlü olmasını sağlamaktadır. Defne yaprağının kuru olmasına önem vermelisiniz.
-Her türlü bakliyat yemeği, buzlukta saklanabilir. Suyu çok azaltılarak saklama kabına alınan, kuru fasulye, nohut, mercimek gibi yemekler, çıkarıldığında iyice çözülmesi beklenip, karıştırılmadan ısıtılmalı. Bunun en uygun yöntemi, donmuş yemeği, mikrodalga fırında çözdürmektir.
Soğuyan fasulyeleri birer pişirim olacak şekilde buzdolabı poşetlerine doldurarak havasını alın ve ağızlarını kapatın. 4-6 kişilik bir aile için 2kg'lik taze fasulyeden 4 poşet hazırlayabilirsiniz. Hazırladığımız taze fasulyelerimizi daha sonra buzluğa kaldırarak saklayalım.
Eğer fasulye kolay bir şekilde kırılmıyorsa, tabiri caizse çıtır değilse, esnemiyorsa, bozulmuş demektir.
Kuru fasulye yemeğinin tüketilmeyen kısmı, buzdolabında muhafaza edilmelidir. Kış aylarında serin olan açık balkonlar da bu işlem için kullanılabilir ancak yazın oda sıcaklığında bırakılan kuru fasulye yemeği, bir sonraki gün koku ve tat değişikliklerine uğrayacaktır. Bu nedenle buzdolabı en iyi çözümdür.
Kuru Baklagiller: Mercimek, fasulye ya da nohut gibi kurubaklagiller de su içermez. Bu nedenle son kullanma tarihlerine dikkat edilmesi gerekse de bu gıdalar dayanıklı gıdalardır.
Pişmiş et ve balığın buzdolabındaki dayanma süresi 3 ila 4 gün arasındadır, ancak balık veya deniz ürünleri çorbası genel olarak buzdolabında 1 gün saklanmalıdır. Tavuk ve hindi gibi kümes hayvanları ise yaklaşık 2 gün saklanabilir. Ancak, ürünler pişirilmediğinde saklanma süreleri değişir.
Uzmanlar pişmiş yemeklerin oda sıcaklığında en fazla 2 saat, hatta yaz mevsiminde en fazla 1 saat bekletilebileceğini belirtiyorlar. Bu süre aşıldığında gıda zehirlenmesine yol açabilecek bakterilerin sayısı hızla çoğalıyor.
Pişen et soframızda, oda sıcaklığında mümkün olduğunca kısa süre tutulmalı (en fazla 2 saat), tüketilemeyecek kısımlar buzdolabına alınmalıdır. Buzdolabında saklanan pişmiş ürün tüketileceği miktarlarda ısıtılarak, kalan kısım ise 3-4 gün içinde tüketilmelidir. Et suyu içeren yemekler ise 1-2 gün içinde tüketilmelidir.
Yemeğin altını kapattığım gibi dumanı üstündeyken kavanoza aktarıp kapağını 3 defa tersine tıklattıktan sonra sıkıca kapatırım, Yemeğin sıcaklığıyla birlikte kapağı tutuyor konserve gibi oluyor ve aylarca tazeliğini koruyor.
Hem taze hem de pişmiş fasulye dondurucuda ortak şekilde buzdolabı poşetleri ile tutmak mümkün. Özellikle pişmiş olan taze fasulye çıkardıktan sonra değişik yöntemler ışığı altında tüketme şansı elde edilir.
Kuru fasulyenizi yapmak için bir gece önceden suda bekletmeniz yumuşamasına ve daha hızlı pişmesine yardım edecektir. Normal tencerede ıslanmamış kuru fasulyeler çok zor pişer. Bu yüzden kuru fasulyenizi bir gece önceden akşam 9-10 gibi ıslatırsanız, ertesi gün yemek yapacağınız saate kadar ıslanacaktır.
* Bakliyat paketini açtığınızda ilk olarak koklayın. Hoş olmayan şekilde kokuyorsa, rutubetli, bayat bir kokusu varsa, hemen aldığımız yere iade etmeli, firmasına da tepkimizi bildirmeliyiz.
Böcekleri ayıklayıp kalanları gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Böceklenme süresi yöreye göre, yetiştiği toprağa göre 2-3 ayla 1 yıl arasında değişebiliyormuş. Bakliyatı su dolu bir kaba koyduğunuzda üste çıkan hafif taneleri ayırıp atarsanız, geriye kalanları afiyetle yiyebilirsiniz.
Bakliyatların Güneş Görmesini Engelleyin
Bu yüzden, bakliyatları asla güneş gören bir yerde muhafaza etmemelisiniz. Aksi takdirde, bakliyatlar çok fazla ısıya maruz kalacağı için yüksek nem ortaya çıkabilir. Bunun sonucunda da gıdalarınız kısa sürede bozulabilir ve israf olabilir.
Islanmış kuru fasulye dolapta kaç gün durur? Bu nedenle kuru fasulyeyi buzdolabında 3 gün saklayabilirsiniz. Ancak 3 gün boyunca aynı tenceredeki yemekleri ısıtmamanız önemli.
Bir gece önceden ıslatmak kuru fasulyenin daha kolay pişmesini sağlıyor.
Fasulyede vejatasyon süresi 70-140 gün arasındadır. Vejetasyon süresi, bitkinin sarılıcı ve bodur olmasına, erkenci veya geçci olması yanında bölgenin ekolojik koşullarına göre de değişmektedir. Bodur çeşitlerde çiçeklerime 10-15 gün, yan sarılıcılarda 20-25 gün sarılıcı çeşitlerde 30 günün üzerindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri