Araç Ruhsat Sorgulama Nasıl Yapılır? Eğer aracının ruhsatına erişimin yoksa e-Devlet üzerinden aracına ait ruhsat seri numarasını öğrenebilirsin. Bu hizmeti kullanarak Türkiye Noterler Birliği bilgi sisteminde adına tescilli araçları sorgulayabilirsin.
Ruhsat seri no sorgulama işlemleri e-Devlet üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir. Ruhsat seri no öğrenme e-Devlet sistemi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifre girişi ile gerçekleştirilmektedir. Söz konusu hizmet ile Türkiye Noterler Birliği Bilgi Sisteminde kayıtlı olan tescilli araçlar sorgulanabilmektedir.
Trafik ve kasko sigortasının olup olmadığı, hangi sigorta şirketinden yapıldığı, sigorta bitiş tarihleri, acente numarası, tescil belge numarası (ruhsat seri no), e- Devlet araçlarım sayfasından öğrenilebilir.
Ruhsat belge seri numarası, aracınıza ait ruhsatta kayıtlı bulunan bilgilere EGM aracılığıyla erişilebilmesini sağlar. Numara, ruhsatın kime ait olduğunu gösteren sayfanın en altında yer alır ve 2 harf, 6 rakamdan oluşur.
Ruhsat belgesi, aracın özelliklerini ve araç sahibinin kişisel bilgilerini içeren iki yapraklı dört sayfadan oluşur. Özelliklerin yer aldığı sayfada aracın markası, modeli ve tipiyle beraber motor ve koltuk sayısı bilgileri yer alır. Bu sayfa üzerinde araç muayenesi numarası da bulunur.
İlgili 44 soru bulundu
Eğer aracınızda ruhsat yoksa size trafik cezası yazılması çok yüksek ihtimaldir. Bu durumla karşılaştığınızda kısa süre içerisinde cezanızı ödemeniz gerekmektedir. Ceza ödeme işlemleri Gelir İdaresi Başkanlığı internet sayfası üzerinden yapılabildiği gibi farklı kanallar aracılığı ile de ödenebilir.
Ruhsat belge seri numarası, aracınıza ait ruhsatta kayıtlı bulunan bilgilere EGM aracılığıyla erişilebilmesini sağlar. Numara, ruhsatın kime ait olduğunu gösteren sayfanın en altında yer alır ve 2 harf, 6 rakamdan oluşur.
Ruhsat seri no nasıl öğrenilir sorusunun cevabı ise ruhsatınızın üstünde yer almaktadır. Ruhsatı açtığınız zaman sağ alt kısımda 2 harf ve 6 rakamdan oluşan Belge Seri isimli bir dizi görülür. Ruhsat seri no işte budur. Eğer ruhsat belgesine erişiminiz yoksa bu bilgiyi e-Devlet üzerinden öğrenmeniz de mümkündür.
Ruhsat seri no ise, araç ruhsatını açtığınız zaman sağ altta 2 harf ve 6 rakamdan oluşan dizidir. Yani ruhsat seri no nasıl bulunur? Sorusunun cevabı, “ruhsat açıldığında sağ alt tarafta bulunur”dur.
Trafik tescil belgesi seri numarası, aracınıza ait ruhsatta kayıtlı bulunan bilgilere Emniyet Genel Müdürlüğü yani EGM aracılığı ile erişilebilmesini sağlamaktadır. Numara ruhsatın kime ait olduğunu gösteren sayfada yani ruhsat sahibinin isim soy isim bilgilerinin bulunduğu sayfanın en sağ alt kısmında yer almaktadır.
Ruhsat, bir diğer adıyla araç tescil belgesi, aracın kimliğidir. Araç çevirmelerinde klasik olarak sorulan “ehliyet ve ruhsat” sözündeki ruhsat, araç tescil belgesi olarak da adlandırılıyor.
Araç ruhsatı, bir araçta bulunması gereken en önemli belgedir. Ruhsat, bir diğer adıyla araç tescil belgesi, aracınızın kimliğidir.
İşyeri Açma Belgelerinin Sorgulama ve Doğrulama işlemlerine e-devlet üzerinden ulaşabileceklerdir.
Özellikle araçların kaza yapıp yapmadığını öğrenmek isteyen vatandaşların 5664'e araç plakasını yazarak göndermesi yeterli olacaktır.
Araç Ruhsatı Nasıl Alınır? Araç ruhsatı yakın zamana kadar emniyet genel müdürlüklerindeki trafik şubelerinden alınıyordu. Fakat bir süre önce bu işlem noterlere taşındı. Bu sayede satış işlemleri tamamlandığı gibi gerekli evrakları sunarak ruhsat başvurusunda da bulunabiliyorsunuz.
Araç Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır? E-devlet sistemine giriş yapılır, Araç Plaka Sorgulama sekmesine tıklanır. Eğer sekmeyi bulamazsanız sağ üstte yer alan butona Araç Plaka Sorgulama yazarsanız sekme çıkacaktır. Açılan sayfadaki forma araç plakası yazılır ve işlem başlatılır.
Trafik tescil belgesi seri numarası ya da diğer adı ile ruhsat seri numarası, araç sahiplerinin ya da araç sahibi olmak isteyenlerin sigorta işlemlerinde ve araç muayene sorgulaması işlemlerinde karşılarına çıkan bir sayıdır.
Eski kimliklerde seri numarası fotoğrafın altında bulunmakta idi. Yeni kimliklerde ise seri numarasının yeri merak edilmektedir. Seri numarası kimliğin ön yüzünde yer almaktadır. Soyadı, isim ve doğum tarihinden sonra kimliklerde seri numarası bulunmaktadır.
Tescil tarihi bir aracın trafiğe çıktığı tarih olarak bilinmektedir. Aracın üretildikten sonra tüm işlemlerinin tamamlanması ve ardından trafiğe çıktığı tarihi tescil tarihi olarak ifade etmek mümkündür. Aracın trafiğe çıkış tarihi, tescil tarihi olarak ifade edilebilir.
Sisteme girilen bilgileri teyit etmek için Araç Tescil Belgesi'ne e-Devlet üzerinden rahatlıkla ulaşabilirsin.
e-Devlet Kapısı Devletin Kısayolu. www.türkiye.gov.tr.
Araç ruhsatın kaybolduğunda en kısa sürede notere başvurman gerekir. Önceden İl Emniyet Müdürlükleri'nden randevu alınarak yapılan tescil işlemleri artık her semtte bulunan noterlerden hızlıca tamamlanabilmektedir. Noter, Araç Tescil Sistemi (ARTES) ile bütün ruhsat işlemlerini yürütmelidir.
– Araç Ruhsatı (Tescil Belgesi veya Trafik Belgesi):
Aracın marka, model, renk, motor numarası, şasi numarası gibi özelliklerinin ve aracın kayıtlı olduğu sürücüye ait bilgilerin bulunduğu belgedir. Her trafik kontrolünde ruhsatın, ehliyetle birlikte trafik görevlilerine ibrazı zorunludur.
2020 Kayıp Ruhsat Çıkarma Harç Ücreti
Araç ruhsatı çıkarma ve yenileme ücreti 2020 yılında; Noter evrak bedeli : 148,50 TL. Noter ücreti : 54 TL. Belge baskı ücreti : 22 TL olarak toplam 224 TL olarak belirlenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri