Doğrulanmış Cevap. Cevap: Kredi kartlarına , Flaş belleklere , Cd'lere , disketlere kısaca manyetik alanı olan herşeye büyük yada küçük ölçüde zarar verir.
Mıknatıs; nikel, kobalt ve demir gibi maddeleri çeken bir cisimdir. Mıknatıs; plastik, cam, kağıt ve alüminyum gibi maddeleri çekmez.
Diskin bozulmasına neden olan faktörler arasında şunlar bulunabilir: yansıtıcı katmanın oksitlenmesi veya bozulması, disk yüzeyinin veya kenarlarının fiziksel olarak hasar görmesi, katmanlar ve koruyucu tabaka arasındaki galvanik reaksiyon, atık maddelerle olan kimyasal reaksiyonlar, ultra-viyole ışığın verdiği hasar, ...
cd ve dvd ler optik ortamlar oldukları için manyetik alanlara tepkisizdir, video kasetler gibi hdd lerde okuma yazma yaparken manyetik alan kullanırlar ve güçlü manyetik alanlar bu medyaların üzerindeki verileri silebilir, bü yüzden hddlerin çoğunda manyetik alan koruması vardır yani bozmak için oldukça azimli olmanız ...
Mıknatıslar, pek çok elektronik alete zarar verebilirler. Özellikle eski tip televizyonları ya da bilgisayarlarımızı bozabilirler. Bu elektronik aletlerin çalışabilmesi için manyetik alanlardan faydanılmaktadır ve başka bir bir mıknatıs bu manyetik alanı etkilediği için elektronik eşyalarımızı bozmaktadır.
İlgili 39 soru bulundu
Mıknatıslar günlük hayatımızda taşınabilir bellek, CD ve DVD, kasetler, bilgisayarlar, televizyonlar, cep telefonları, banka ve kredi kartları gibi eşyalardan onlara zarar verebileceklerinden uzak tutulmalıdırlar.
Merhaba. Mıknatıs yaklaştırdığımızda bilgisayarın (örnekolarak) ekranı pembeleşir , bozulur. Mıknatıs ayrıca pusula gibi kutupların çekimiyle çalışan araçları bozar.
Hoparlör, metal bir çerçeve içinde sabit bir mıknatıs, kağıt bir diyafram ve diyaframın merkezinde bir tel bobinden oluşur. Bobinden elektrik akımı geçtiğinde bobin ve sabit mıknatıs arasındaki titremişim diyaframın titreşmesini sağlar.
Merhaba :D. →→ Harddiskin içinde mıknatıs vardır.
Mesela N35 kalitesindeki neodyum mıknatıslar 80 derece ısıda özelliğini kaybetmektedirler. N52 kalitesinde olanlar ise daha yüksek derecelerde kaybederler. Mıknatıs alacağınız zaman kullanacağını yerde 80 dereceden yüksek ısı var ise dikkat ediniz. Yoksa bilmeden elinizdeki mıknatısları çöp haline getirebilirsiniz.
Optik diskin ömrü çok sayıda faktöre dayandığından, ne kadar süre hizmet verebileceğini tahmin etmek oldukça güçtür. Ancak tahminlere göre kaydedilmiş CD-R'ler ve Blu-Ray diskler 200 yıla kadar dayanabiliyorlar. Kaydedilmiş CD-RW ve DVD-R'ler ise 20 ile 100 yıl arasında bir ömre sahipler.
Sıcaktan, nemden, manyetik alandan, ayrıca durduğu yerde (mesela masa da iken) sağa sola kaymalar sonucu oluşan çiziklerden cd/dvd ler bozulabilir.
1. Yumuşak ve tüysüz bir bezle ılık suyla silin: Yağlı eller, disklerin okunmasında soruna yol açabildiğinden bu, genellikle en güvenilir çarelerden biridir. 2. Çizikleri diş macunuyla doldurun: Bazı karışımlar, çiziklerin içerisindeki boşluğu doldurabilir. Bu durumda lazer, veriyi diskten okumakta başarılı olabilir.
Mıknatıs, manyetik alan üreten nesne veya malzemedir. Demir, nikel, kobalt gibi bazı metalleri çeker, bakır ve alüminyum gibi bazı metallere ve metal olmayan malzemelere etki etmez.
Mıknatısların çektiği maddelerin başında nikel ürünleri geliyor. Günümüzde çelikten yapılan her bir ürün mıknatısla kolayca çekilebiliyor. Mıknatıs yapısı gereği çelik ve demir gibi maddeler içeren tüm ürünleri çekebiliyor.
Farklı birleşenlerden oluşan maddeler arasında mıknatısın çekmediği maddelerde bulunmaktadır. Bu maddeler çoğunlukla manyetik özelliği taşımayan alüminyum, gümüş, altın, cam gibi maddelerdir.
Kısaca toparlayacak olursak bilgisayarlar, telefonlar veya diğer elektronik cihazlar çok güçlü endüstriyel mıknatıslardan uzak tutulduğu sürece cihazlarınıza zarar vermesi neredeyse imkansızdır.
Mıknatıs, harici bellekte bulunmaz. (Derste görmüştük, yok diye aklımda kaldı.)
Kullanım alanlarına göre farklılık gösteren Neodyum mıknatısları krom, çinko, gümüş, altın veya epoksi ile kaplanabilir. Dünyadaki en uzun ömürlü ve en güçlü mıknatıs özelliğindedir. Neodyum mıknatıslar ortalama 85 derece üzerindeki sıcaklıkta manyetik alan etkilerini kaybederler.
Elektrik üretimi için, hayati bir gerekliliktir. Evlerde kullanılan eşyalarda ise, elektrikli aletlerde elektriği işe, sese, veriye çevirmek için mıknatıslar kullanılır. Mıknatıs, ses dalgası oluşturmak için uygun manyetik alan yarattığından hoparlörlerde kullanılır.
Mıknatısın kullanım alanları ise şunlardır; Mıknatıslar denizci pusulası ve manyetik iğneler oluşturmak için kullanılır. Elektromıknatıslar hoparlörlerde, elektrikli vinçlerde ve elektrikli çanlarda kullanılır. Kalıcı mıknatıslar elektrikli hızlandırıcılarda, jeneratörlerde ve elektrik motorlarında kullanılır.
Mıknatıslarla hiçbir şekilde etkileşimde bulunmaz. Mıknatıs sadece demir, nikel ve kobalt ile etkileşime geçer. Telefonda ise değil bu elementler alaşımları bile bulunmaz çünkü pahalı ve ağır olur. İkinci görüş ise, orjinal değilse ve şirket tarafından önerilmiyorsa dokunmatik ekrandaki elektriksel yapıyı bozabilir.
Cevaplayalım; ⇒Mıknatısı zarar görmemesi için telefon, tablet, televizyon vb. teknolojik aletlerden uzak tutmalıyız.
Suyun içindeki mıknatıs yine sudaki demir ve benzeri olan maddeleri çekebilmektedir. Havada ki kadar etkin bir çekim sağlamasa da suda da mıknatıs olma özelliğini kaybetmeyecektir.
Çoğunlukla mıknatısları elektronik ürünlerden uzak tutmamız söylenir. Çünkü mıknatıslar, elektronik ürünlere zarar verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri