LPG Sistemi İptali İçin Adımlar Araç ruhsatınında yakıt sistemi Benzin-LPG ibaresinin kaldırılması için araç lpg söküm tadilat projesi yaptırmamız gerekmektedir. LPG sökümü yapıldıktan sonra TSE yetkili makine mühendisine LPG söküm projesi için başvuru yapıyoruz.
Bu Muayene ücretidir. Proje ücretleri hakkında bizleri arayabilirsiniz. LPG söküm ücreti illere göre değişiklik göstermektedir. Lpg iptal projesi fiyatları KDV dahil TSE ücreti 1866 TL'dir.
LPG dönüşümü yapılmış bir aracın benzin sisteminde hiçbir değişiklik olmaz.Bu sebeple araç hareket halindeyken bile benzinden gaza veya gazdan benzine tek bir düğme vasıtası ile geçilebilir.İstenilmesi durumunda LPG montajı esnasında takılmış olan benzin valfinin kapatılması ile LPG sistemi tamamen devre dışı ...
LPG'si sökülen araçlarda dönüşüm ruhsata nasıl işlenir? - YouTube. LPG'si sökülen araçlar fenni muayeneden geçmelidir.
LPG projesi tarihinden itibaren 30 gün içerisinde ruhsata projenizi işletmeniz gerekmektedir. Aksi taktirde para cezası alabilirsiniz. LPG söküm projesi fiyatı 2023 yılı için proje ücreti için bizi arayabilir bilgi alabilirsiniz. LPG söküm projesi ücreti 2023 TSE ücreti 1535 TL'dir.
İlgili 19 soru bulundu
LPG Sistemi İptali İçin Adımlar
Araç ruhsatınında yakıt sistemi Benzin-LPG ibaresinin kaldırılması için araç lpg söküm tadilat projesi yaptırmamız gerekmektedir. LPG sökümü yapıldıktan sonra TSE yetkili makine mühendisine LPG söküm projesi için başvuru yapıyoruz.
Oto gaz kullanımı motora zarar verir mi? Hayır. Doğru kalibrasyon ve doğru bir işçilik ile Benzin kullanımına göre motorunuzun ömründe uzama olur. LPG kullanımı ile Motor yağının da ömrü uzamaktadır.
Otogaz servisinde aracın gaz tankı sökülerek yeni gaz tankı montajı yapılır. Otogaz servisinde aracınıza uygun proje çizilerek evraklar size verilir. Verilen evraklarla birlikte muayene istasyonunda gerekli işlemleri yaparak; aracınızın muayeneden geçmesini sağlayabilirsiniz.
Bununla birlikte LPG'li araç kullanan kimi kişiler araç muayene istasyonlarında otomobillerine yüklü LPG tanklarının kullanım süresi 10 yıl dolduğu için vize alamıyor. Zira yasaya göre ömrü 10 yılı aşkın LPG tanka sahip araçların trafiğe çıkması yasak.
Bir arabaya LPG taktınız ve bir fatura ve bir mühür ile işlemleri tamamladınız. Ama tam olarak bu kadarla da sonuçlanmayacaktır. Para cezasını önlemek için 30 gün içinde LPG sisteminizi ruhsata işletmeniz gerekmektedir.
Benzin fiyatları, LPG'ye göre daha yüksek olsa da uzun mesafeli yollarda oran hesaplaması yapıldığında LPG daha az tükettiği için LPG'nin daha düşük maliyetli olduğu görülür. Dolayısıyla benzin LPG farkı dikkate alındığında LPG kullanımı tasarruf sağlar.
Karbüratörlü araçlar, lpg'den benzine geçmesi için motorun dönmesi gerekir. Karbüratörlü araçlarda elektrikli bir benzin pompası olmadığı için motorun dönmesi ile birlikte benzin otomatiği çalışır. Depodan motora benzin ulaştırılır. Bu sebeple karbüratörlü araçlarda lpg'den benzine sürüş anında geçmek gerekir.
Araba gaz kelebeğinin kesilmesinin en yaygın nedeni kirli hava filtresidir. Hava filtresi kir veya diğer kalıntılarla tıkandığında, motora giden hava akışını kısıtlayarak güçte ve hızlanmada azalmaya neden olur.
Kasko sigortası genel şartlarını karşılayan tüm araçlar yakıp tipi fark etmeksizin sigortalanır. LPG aracın bir aksesuarı olarak tanımlanmalıdır. Araçta daha önceden LPG sistemi yokken yapılan kasko sigortasına LPG taktırıldıktan sonra yapılan değişiklikleri sigortası şirketine bildirilmelidir.
Bugün sizlere LPG'li araçlarda kullanılan tankların kullanımı ile ilgili bilgiler paylaşmak istiyorum. LPG'li araçların dönüşümünde kullanılan tankların kullanım ömrü 10 yıldır. LPG'nin korozyon etkisi 10 yıl olarak belirlendiğinden, ömrü dolan tankın değiştirilmemesi durumunda patlama riski oluşturmaktadır.
Günümüz araçları, lpg ile kullanılsa dahi ilk çalıştırma benzinde gerçekleştiği için aracı devamlı benzinde kullanmak bir sorun oluşturmayacaktır. Aksine motor için oldukça iyi olacaktır. Ancak eski model karbüratör sistemine sahip araçlarda bulunan lpg sistemi ile birlikte araç direkt olarak lpg'de çalışır.
Kontrolün en önemli ögelerinden bir diğeri ise LPG tankının incelenmesi ve bakımı. LPG tanklarının kullanım ömrü, imalatçıları tarafından belirlense de genel kanı, LPG tanklarının her 10 yılda bir yenileriyle değiştirilmesi gerektiği yönündedir.
Yakıt sistemlerinde (LPG, CNG) yapılan tadilatlar da bu kapsama girmektedir ve aracın geçerli bir muayenesi olsa dahi tadilat sonrası muayeneye girmesi gerekmektedir. Tadilat sonrası muayene ücretleri araç sınıflarına göre belirlenir, "periyodik araç muayenesi" ile aynıdır.
* OTOGAZ (LPG) tanklarının ömrü imal tarihinden itibaren 10 yıldır.Aracın periyodik bakımı aksatılmamalıdır.
LPG/CNG tadilatlarında ek olarak, sistemin montajını yapan firma tarafından düzenlenmiş Yakıt Sistemi Montaj Belgesi ile birlikte araç muayenesi için gerekli diğer belgeleri (Ruhsat/TrafikTescil Belgesi, vergi borcu sorgusu, zorunlu trafik sigortası) hazır ederek TÜVTÜRK Muayene İstasyonları'na gelmelidir.
Bir sigortacıya giderek ya da Şoförler Cemiyetine giderek EK-1 belgesi doldurulması gerekmektedir. İl Emniyet Müdürlüğüne aracı LPG sistemine dönüştürüldüğü ile ilgili bir dilekçe yazılıp gönderilmek zorundadır. Dilekçeyi gidilen sigortacıda ilgili dilekçe kâğıdını doldurabilirsiniz.
LPG li araçta yokuşta çekişi düşüyor soruna yol açacak bir kaç neden vardır bu nedenleri elimizden geldiğince bu yazıda paylaşmak istedik. LPG li aracın performansı düşükse ilk olarak gaz ayarının düzgün olup olmadığını işi iyi bilen LPG ustasına kontrol ettirmeliyiz.
Öncelikle arabanız LPG'li de olsa benzine ihtiyacınız var. Benzin biterse araba çalışmaz. Bu, çok basit bir bilgi ama pek çok araç sürücüsü LPG'li aracın benzinle çalıştığını bilmez. Bu durumda yapacağınız ilk şey, en yakın akaryakıt istasyonundan bir küçük bidon benzin alarak depoya boşaltıp aracı çalıştırabilirsiniz.
Arkadaşlar bu haldeyken aracı kullanmayalım, benzine alalım ve mutlaka sorunu çözdükten sonra LPG kullanımına devam edelim. Çünkü problemli haliyle araç tekliyorken LPG kullanımı aracınıza supaplarınıza zarar verecektin. Çünkü motor iç ısısını arttıracaktır bu da bize zaman içerisinde motor yapısına zarar verecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri