Rusya vatandaşları kısa süreli ikamet aldıklarında bir yıla kadar Türkiye'de kalabiliyor ve ülkeye serbestçe giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak ikamet izni alamayan veya uzatamayanlar 6 ay içerisinde en fazla 60 gün Türkiye'de kalabiliyor ve ülkeye tekrar giriş-çıkış yapmaları gerekiyor.
Rusya Federasyonu Vatandaşları için Türkiye vize Şartları
Umuma Mahsus Pasaport hamili Rusya Federasyonu (RF) vatandaşları 60 gün süreyle vizeden muaftır. Hizmet Pasaportu hamili RF vatandaşları vizeye tabidir. Diplomatik pasaport hamili RF vatandaşları için de 90 gün vize muafiyeti bulunmaktadır.
Türkiye'deki mevzuatlara göre, Rus vatandaşlarının ülkede yasal olarak yalnızca 60 gün boyunca vizesiz veya oturma izni olmadan kalabileceği hatırlatılırken, bu süreden sonra turistin sınırı geçip tekrar Türkiye'ye dönme hakkı olduğu, bu durumda ise turistlere vize veya oturma iznine gerek kalmadan 30 gün daha ...
- Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir.
Vize muafiyeti çerçevesinde Azerbaycan vatandaşlarının Türkiye'de 30 gün kalma hakkı bulunmaktadır. Seyahatleri 30 günü geçmemek kaydıyla 180 gün içinde en fazla 90 gün kalmalarına izin verilir.
İlgili 24 soru bulundu
Rusya vatandaşları vizesiz 118 ülkeye seyahat edebilirken, Ukrayna vatandaşları için bu sayı 144.
Artı olarak E-ikamet harç bedelleri ve kart ücretleri de mevcut. Harç bedelleri genellikle kalacağınız süreye ve ülkenize göre değişim göstermektedir. Birçok ülke için 1 yıllık ikamet harç ücreti bugünkü kur ile ortalama 80 dolar yani 1.500 TL civarıdır, ikamet kart ücreti ise 356 TL'dir.
Zaman zaman sınırdışı edilen yabancılara yönelik af kararları çıkabilmektedir. Ancak 2023 itibariyle şuan için herhangi bir af uygulaması söz konusu değildir.
Vize ihlali ve kaçak kalma durumunda yabancılara para cezasının yanı sıra 1 ay ile 5 yıl arasında ya da süresiz Türkiye'ye giriş yasağı kararı verilmektedir.
İki yıl kuralı olarak bilinen bu durum, eğer Amerika'da hayatınıza devam etmek istiyorsanız kendi ülkenizde iki yıl beklemenizi gerektirir.
Rus vatandaşları Türkiye'de 180 gün içerisinde toplam 90 günü geçmemek kaydıyla 60 gün kalabilir. Yani vizesiz Türkiye'ye giren bir Rus vatandaşı 60 gün çıkış yapmadan ve ikamet izni almadan kalabilir. Bu süre dolmadan tekrar çıkış giriş yapmalı veya ikamet izni almalıdır.
Türkiye'de kesintisiz minimum 8 yıl yasal bir ikamet izni sahibi olarak ikamet etmiş olan Rusya uyruklu kişiler uzun dönem ikamet iznine başvuru yapabilirler. Bu izin koşulları İçişleri Bakanlığı Göç Politikaları Kurulu tarafından belirlenmiştir ve başvuru için bu koşulların sağlanması gerekmektedir.
Rusya uyruklu yabancılar için ikamet izni sorunsuz olarak alınabilmektedir. Rus uyruklular özellikle Antalya ve İstanbul da sorunsuz şekilde ikamet izni alabilmektedirler.
KIRGIZİSTAN: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri, Türkiye'de ikamet süresi her giriş için 90 günü geçmeyen seyahatlerinde vizeden muaftır.
Hususi, hizmet ve umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları ile hizmet ve umuma mahsus pasaport hamili Rus vatandaşları birbirlerinin ülkelerinde 30 günden fazla kalmayacak şekilde vizesiz olarak seyahat yapabileceklerdir.
Vizenin kaç girişli olmasına dair bilgi
Çok girişli vize ile yabancı ülke vatandaşları Rusya Federasyonunda her 180 günde en fazla 90 gün (toplamda veya aralıksız) kalma hakkına sahiptir.
“Kesintisizlik” ile kastedilen ise; yabancının bahse konu beş yıl içerisinde, on iki aydan fazla yurt dışında olmayacak şekilde ülkede ikamet etmiş olmasıdır. Yani yabancının bu beş yıl içinde toplam on iki aydan uzun bir süre boyunca ülkeden ayrı kalmaması gerekir.
Deport Kararı Verilemeyecek Haller
Deport sebepleri ve bir kişiyi sınır dışı etme durumları hakkında konuştuk. Deport kararı verilemeyecek haller ise şöyle: Sınır dışı edileceği ülkede ölüm cezasına, işkenceye, insanlık dışı ya da onur kırıcı ceza veya muameleye maruz kalacağı konusunda ciddi emare bulunanlar.
Deport kararı kaldırma için meşruhatlı vize almak sureti ile başvuru yapılabilir. Yabancı hakkında deport kararı verilmiş ise ülkeye giriş yapmak istediğinde meşruhatlı vize başvurusu yapabilir. Bu vize türüne başvuru yapabilmek için de koşulları sağlaması gerekir.
2023 AF YASASI KİMLERİ KAPSIYOR? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen kanun teklife göre; Kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan ve cezasının belirli bir süresini bu kurumlarda geçirilen hükümlüler iyi halli olmak şartıyla 3 yıl daha erken açık ceza infaz kurumlarına geçiş yapabilecek.
Bakan Tunç, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Kabul edilen teklife göre ayrıca; 31/7/2023 tarihi itibarıyla denetimli serbestlikte olup da izinli sayılanların yükümlülükleri kalkacak.
Mahkumların, davası olanların ve yakınlarının en çok merak ettiği husus 2023 yılında genel af veya özel af çıkıp çıkmayacağı konusudur. 2023 yılında genel af ya da özel af çıkması konusunda henüz Resmi Gazetede yayımlanan bir düzenleme bulunmamaktadır.
Türkiye'de süresiz oturum izni almak isteyen yabancıların kesintisiz olarak en az sekiz yıl oturma izni ile ülkede kalmış olması gerekmektedir. Ayrıca süresiz oturma izni almak isteyen yabancının son üç yıl içinde sosyal yardım almamış olması, düzenli ve yeterli bir gelire sahip olması gerekmektedir.
Türkiye'den yapılacak başvurularda oturma izni için yapılacak ilk başvuru online sistem olan e-ikamet üzerinden yapılır. E-ikamet başvuru ön başvuru niteliğinde olup, ikamet izni almak için ikamet etmek istenilen yerdeki Göç İdaresi Müdürlüğü'nden randevu alınmasını sağlamaktadır.
Oturma izni alma işlemleri online sistem üzerinden yapılmaktadır. Göç idaresinin online sitesi üzerinden e-ikamet aracılığı ile oturma izni başvuru yapılabilmektedir. Başvuruyu gerçekleştirmek için e-ikamet sayfasında bulunan “İlk Kez İkamet İzni Başvurusu Yapıyorum” butonu kullanılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri