Rus dilinde tahminen 350000 kelime olduğu, en büyük Rusça sözlükte ise 200000 kadar kelime olduğu bilinmektedir. Rusça'yı akıcı konuşmak için bu kelimelerin yalnızca %5'ini öğrenmeniz yeterlidir.
B1 / TORFL - I
Bir diyalog başlatabilir, kültürel sosyal konular hakkında konuşabilir hatta metinleri okuyup yorumlayabilir. Rusça B1 seviyesini tamamlamış kişiler iyi bir iletişim kurabilmek için 2.300'den fazla kelime bilmedilirler.
Yabancı Dil Olarak Rusça Devlet Sınavı, Rusçaya hakimiyet seviyesinin belirlendiği tek sertifikalandırma sistemini temel almaktadır. Sınav, Rusçaya genel hakimiyeti belirleyen 6 seviyede yapılmaktadır: Başlangıç (A1), Temel (A2), ТРКИ-I (B1), ТРКИ-II (B2), ТРКИ-III (C1), ТРКИ-IV (C2).
Rusça zor bir dil olmasına rağmen alfabe ve temel gramer bilgisini öğrendiğiniz zaman kolaylıkla konuşabilirsiniz. Gerekli çaba ve çalışmayla öğrenilmeyecek hiçbir şey yoktur. İlk olarak karar vermeniz daha sonra ise sıfırdan Rusça öğrenme konusunda emin adımlarla ilerlemeniz gerekir.
Konuşma, yazma ve gramer açısından İngilizce öğrenmesi en basit 5 dil arasında ilk sırada yer alıyor.
İlgili 20 soru bulundu
Doğru yöntemlerle Rusça kolaylıkla öğreniliyor. Genel olarak Rusça öğrenme süresi 3-6 ay sürüyor. Ancak akıcı bir şekilde konuşmak için 1-3 yıl emek harcamak gerekiyor. Özel ders alarak Rusça öğrenme süresi kısaltılabiliyor.
A1 düzeyi 6 ay, A2 düzeyi 3 ay, B1 düzeyi 2 ay ve B2 düzeyi 2 ay sürdüğünden her düzeyi tamamlamanız 13 ay sürmektedir.
Fakat gene de Rus dili yazıldığı gibi okunan bir dil değildir. Birçok harf yumuşatılır. Vurgu olamayan o sesi a olarak okunur. Örneğin; Rus dilinde demir anlamına gelen железо (jelyeza) şeklinde okunur.
Avrupa Ortak Dil Kriterlerine göre dil yeterliliği: A1 – Başlangıç (300-600 kelime)– Dili başlangıç (atılım) seviyesinde kullanacak kadar etkin sözcük bilgisi. A2 – Temel (700-1000 kelime) – Temel seviyede iletişim kurabilecek kadar etkin sözcük bilgisi veya okuma yapabilecek kadar edilgen sözcük bilgisi.
Almanca A1'de yaklaşık 500 - 600 arasında kelime öğrenilir.
Son basamaklar olan C1'de 4000-4700, C2'de ise 5000+ kelimeye ihtiyacımız var.
Да [da]: Evet. Нет [niet]: Hayır.
Rusça günaydın kelimesi ''dobrae utra'' şeklinde yazılır ve ''dobroye utro'' şeklinde telaffuz edilir. Rusça yazılışı ise ''Доброе утро.'' şeklindedir. Spakoynoy noçi. (İyi geceler) - Спокойной ночи.
B2 İngilizce seviyesi, yaklaşık olarak 4000-5000 kelime bilgisinin gerektiği kabul edilir. Bu seviye, İngilizceyi yeterince akıcı bir şekilde konuşup anlayabilmek için gereklidir.
Davay kelimesinin Türkçe çevirisi haydidir. Yani haydi anlamında kullanılan sözcüğün Rusça karşılığı davaydır. Davay sözcüğü bu bakımdan iki kere de kullanılmaktadır. Türkçedeki haydi haydi kalıbı Rusçada davay davay şeklindedir.
Çekçe ve Rusça, her iki sil de Slav dil ailesinden olduğu için, tabii ki dilbilgisi ve kelime bilgisi başta olmak üzere çok benzerler. Zaten bu iki dili de bilmiyorsanız, kucağınıza çok benzer sesler olarak gelecektir. Bu nedenle Ruslar veya Rusça bilenler, hızlı bir şekilde bir senede Çekçe dilini çözebilmektedirler.
Rusça, telaffuz yönünden kolay bir dildir. Rusçada ismin halleri yalın hal, -in hali, -e hali, -i hali ile hali, de hali olmak üzere 6 tanedir. En önemli özellikleri çekim ve sapmaların olmasıdır. Rusçada sadece tekil veya çoğul biçimler değil 12 ayrı biçim bulunur.
Oyun tarzında derslere günde 5 dakika ayırarak Rusça öğrenme imkanı sunacak olan Duolingo, Türkçe bilen kullanıcıları için farklı dil eğitimleri üzerinde de çalışıyor.
Rus alfabesi (Rusça: русский алфавит, russki alfavit), Rusça'nın yazımında kullanılan alfabedir. Kiril alfabesinden türemiş olup 33 harften oluşmaktadır.
Rusça klavye kullanımı, Kiril alfabesine daha hızlı alışmanıza yardımcı olur ve küçük boyutlu çeviri alıştırmaları yapmanızı kolaylaştırır. Rusçayı tam anlamıyla kavramak isteyenlerin sadece klavye değil el yazısı alıştırmalarıyla da kendilerini geliştirmelerini tavsiye ediyoruz.
Rusça görülmesi gereken bir ülkenin dilidir. Avrasya'nın hakim dili olan bu dil ile bir çok kültür ile de tanışabilirsiniz. Bilim ve edebiyat konularında da bu dilin çok sık konuşulması Rusça'yı daha ön plana çıkarmıştır. Rusça zor bir dil değildir sadece gramer yapısı Türkçe'den farklıdır.
Rusça, Türkçe´ye hem çok benzer hem de hiç benzemez. Rusça´da her kelimenin 10 farklı çekimi var dersek abartmış olmayız. Örneğin, рука (el) kelimesi – руку, руки, рукой, руках, руками, рукам, рук, руке, vb. gibi cümledeki yerine göre çekime uğrar. Rusça dilinin en zor bölümü vurgudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri