Serin, kuru ve direk güneş ışığından uzak bir yerde muhafaza edilmelidir.
Unutmayın; ruşeym, unların ömrünü kısaltır.
Dolayısıyla ruşeymin içinde bulunan yağlar, tam buğday ununun ömrünü kısaltır. Bu yüzden içinde ruşeym barındıran tam buğday unlarının raf ömürleri çok kısadır ve satın alındıktan sonra buzdolabında saklanması gerekmektedir.
Evde, Dolapta Ruşeym Nasıl Saklanır? Rüşeym, paketi açıldıktan sonra serin ve kuru bir ortamda saklandığında daha uzun ömürlü olacaktır. Eğer kavanoz içinde muhafaza etmek isterseniz; kullanımdan sonra kapağının kapalı olmasına dikkat etmelisiniz. Hava aldığı takdirde, nemlenme ve bozulma meydana gelecektir.
Ruşeym - Buğday Özü (+8 ay - 100 g)
Bir yaşından sonra çiğ (pişirilmeden) tüketilebilir. Raf ömrü 1 yıldır. Şeker 7,14 g (Ürüne özel olarak şeker eklenmemiştir. Bu değer diğer bileşenlerden gelen şeker miktarını gösterir.)
İlgili 25 soru bulundu
Lif içeriğinin yüksek olması sayesinde uzun süre tokluk verir, kolesterol düzeyinin düşürülmesine etkili olur, kan basıncını dengeler ve kalbi korur. Antioksidan içeriği sayesinde, yaşlanma etkilerini geciktirmeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur.
Bu şekilde yarım saat daha mayalandırın. İkinci mayalanma süreci bittikten sonra üzerine keskin bir bıçak yardımı ile kesikler açın, zeytinyağı sürüp keten tohumu, ay çekirdeği içi veya yulaf kepeği gibi dilediğiniz malzeme serpin. 200 derecede ısıtılmış fırında, 40-50 dakika kadar pişirin.
Buğdayın hayat kaynağı olduğunu söylediğimiz ruşeymi, önceden bildiğin pek çok reçete ile yeniden yorumlayabilirsin. Ruşeymli ekmek, ruşeymli mücver, ruşeymli kek, pizza, çeşitli mezeler, muhallebi ya da kurabiye bu fikirlerden yalnızca bazılarıdır.
Rüşeym; sağlıklı bir lif kaynağıdır, aynı zamanda folik asit, çinko ve demir gibi mineral içeriğine de sahiptir. Doymamış yağ içeriği sayesinde de, hızlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur. Tahıl kaselerinde, salatalarda, smoothie'lerde ve ekmeklerde, aklınıza gelebilecek pek çok tarifte kullanılabilir.
Yani 100 kilogram buğdayda 3 kilogram ruşeym vardır. Dolayısıyla bir ton buğdayda sadece 30 kilogram ruşeym vardır. 30 kilogram ruşeymden de sadece 1,5 kilogram yağ çıkar.
Ruşeymli Tarhana (8.
Tarhana 1,5 çay bardağı su ile tercihen 5-10 dk bekletilir. Sulu tarhana, rüşeym ve zeytinyağı tencereye alınır. Hafif ateşte karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra 2 dk daha pişirilerek nane ilavesiyle bebeğe afiyetle yedirilir.
▪
İsteğe göre ruşeym, lapa ocaktan alınmadan 2 dk önce eklenip bir miktar pişirilerek de servis edilebilir.
Ayrıca ruşeym, antioksidan özellikleri bulunan E vitamini açısından da zengindir. Kepek, buğday tanelerinin dış bölümünü oluşturan kabuğa verilen isimdir. Kepeğin içinde, buğday tanelerinin çoğunluğunu oluşturan endosperm bulunur. Ruşeym, buğday tanelerinin kesilerek açıldığında yeni bir bitkiye dönüşen kısmıdır.
İçerdiği lif sayesinde tokluk hissi verir ve geç acıkmanızı sağlar. Diyet ürünleri ve unlu gıdalarda, lifli yapısından dolayı doyurucu özelliği artırır. Dokuların hasar görmesini engeller ve bu faydasından dolayı sporcuların tükettiği bir gıdadır. Kas oluşumunu hızlandırır ve bağışıklığı güçlendirir.
Unu saklamak için en uygun yöntem cam kavanozlar kullanmaktır. Cam kavanozlar, unun böceklenmesini önler. Unu cam kavanoza koyduktan sonra ağzını hava almayacak şekilde kapatın. Bu şekilde son kullanma tarihine kadar oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz.
8 aydan büyük bebekler bizim gibi çorbaya ruşeym de ilave edebilirler.
Tavamıza bir çay kaşığı tereyağını alarak iyice eritiyoruz. Yağ erirken bir kase de yumurta ve ruşeymi iyice çırpıyoruz. Eriyen tereyağımıza yumurtamızı eklerek arkalı önlü kurutmadan pişiriyoruz. Bu esnada kapak kullanarak daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz.
Ruşeymin içerisinde buğdayın içerisinde bulunandan birkaç kat daha fazla lif bulunuyor. Bu yüzden sindirim sistemine destek oluyor. Doymamış yağ asitlerince yüksek olması nedeniyle kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor. Belli oranlarda tüketildiği sürece tok tutuyor ve zayıflamaya yardımcı oluyor.
Ruşeym, susam bitkisinin küçük, sarımsı renkli tohumlarıdır. Susam bitkisi, tropikal ve subtropikal iklimlerde yetişir ve dünya genelinde yaygın bir şekilde kullanılan bir yağlı tohumdur. Ruşeym, sağlıklı yağlar, proteinler, lifler, vitaminler ve mineraller açısından zengin bir gıdadır.
Buğday ruşeymi pek çok farklı şekilde tüketilebilmektedir. Ruşeymler süt, yoğurt, kefir türü süt ürünlerinin içerisine karıştırılarak yenebilir ya da yulaf lapası gibi pişirilerek de tüketilebilmektedir. Aynı zamanda toz haline getirilen rüşeymler ekmek yapmak için de kullanılabilir.
Ruşeymli ekmek, ruşeymin özel yöntemlerle, buğdaydan ayrıştırmasıyla elde edilen unla yapılıyor. Buğday ürünü olan ruşeym, gluten içerdiği için çölyak hastalarının ve glutene alerjisi olanların tüketmemesi gereken besinler arasında yer alıyor.
- Kuru cilde sahip kişiler için nemlendiriciözelliği ile kullanılabilir. 2 yemek kaşığı ruşeym yağı, Hindistan cevizi vetamanu yağı bir kasede karıştırılarak cilde uygulanabilir. Herhangi birhastalık veya sağlık durumunu teşhis etmek, tedavi etmek, iyileştirmek veyaönlemek için uygun değildir.
Organik Buğday Ruşeymi Nedir? Buğdayın hayat kaynağı olan organik buğday ruşeymi, buğdayların en tepesinde bulunur. Buğdayın en üstünde embriyo olarak adlandırılan tohumun üremesi ve çimlenmesini sağlayan kısım olan buğday ruşeymine bu sebeple buğdayın hayat kaynağı diyoruz.
Buğday Ruşeym Yağı kullanan bireylerde, bitkisel omega-3 ihtiyacı karşılanmış olur. Fitosteroller açısından oldukça zengindir. Kolesterol ile benzer molekül yapısındaki bu kimyasallar, bağırsaklarından kolesterol alımını azaltarak, kandaki kolesterol seviyesini dengeler. Polikozanol içeriği sayesinde zindelik verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri