Rüyada ezan okunurken dua etmek, hayırlı rüyalar arasındadır ve kişinin yakın zamanda yüksek bir mevkiye ulaşacağının bir simgesi olarak yorumlanmaktadır. Ayrıca dualarının kabul olacağı şeklinde de bir yoruma sahiptir.
Rüyada ezan okumak veyahut ezan okunduğunu görmek, duaya, takva sahibi olmaya, temizlik, ibadet ve hayırlı işlerde bulunmak, şeytan şerrinden korunmaya ve selamete ermeye işaretle yorumlamıştır. Ezan bu sayılan meziyet ve özelliklerden birine işarettir.
Ezan okunurken dualar edilmesi uygun olmaktadır Fakat en önemlisi ezanı dinlerken Kelimeyi Şehadet getirilmesidir. Kelimeyi Şehadet Eşhedü enna İlahe İllallah ve Eşhedü Enne Muhammeden Abdühu ve Resullühu Yani Şahidlik Ederim ki Allah tektir.
Rüyada ezan okumak, rüya sahibinin hacca gideceğine delalet eder. Ezan okuyan kişi eğer bekar ise evleneceğine de yorulur. Bazı rüya yorumcularına göre; bilinen bir yerde ezan okuduğunu gören kişiye Allah kabe görmeyi nasip eder. Bir minare üzerinde ezan okuyan kişi, çevresindekileri ibadete davet eder.
Sabah Vakti Ezan Sesi İle Uyanmak
Rüya sahibinin rüyasında ezan sesini duyması ve ezan sesi ile uyanması çok mutlu olacağına, sevinç gözyaşları dökeceğine delalet eder. Kişinin çok güzel ve hayırlı bir haber alacağına ve bu haberin yaşamında mutluluk ve sevinç veren değişimlere neden olacağına işarettir.
İlgili 19 soru bulundu
Hicretin birinci yılında Mescid-i Nebevî tamamlandıktan sonra müslümanların ibadete nasıl çağrılacağının müzakere edildiği günlerde Abdullah'a rüyasında ezanın sözleri bildirildi. Sabahleyin Hz. Peygamber'e giderek rüyasını anlattı.
Rüyada ezan sesi duymak, genellikle hayırlı ve olumlu bir rüya olarak tabir edilir. Genellikle olumlu ve hayırlı yorumlanan bir bu rüya, bazen de ölüm şeklinde yorumlanır. Rüya sahibinin bir isteğinin yakın zamanda kabul olacağına işaret eder.
Rüyada ezan okumak, rüyayı gören kişinin ailesi ile bağlarının güçlenmesini ve huzurunun artacağına yorumlanır. Rüyayı gören kişi için oldukça güzel ve hayırlı bir rüyadır. Dünya nimetlerinin tadına varmak ve tüm güzelliklerin yaşanmasına işaret eder.
Ona bir diriliş muştusu, bir hayat nefesi olur. Böylece “es-Salâtü hayrun minen'nevm,” ifadesi dünyevi zevklerden daha hayırlı şeylerin olduğunu hatırlatır. Şayet Müslüman, sabahları okunan ezanın bu uyarısı ile uyanmıyorsa artık gaflet uykusu onu sarmış demektir.
Namaz Kılındığı Esnada Ezan Okunursa Ne Olur? Bir vaktin namazı kılınırken diğer vaktin ezanı okunur ise alimlere göre o namaz kaza mahiyetinde olmaktadır. Namaza kalındığı yerden devam edilmesi önerilmektedir.
Okunan ezanı işiten kimsenin “Aziz Allah (Allah izzet, güç ve kuvvet sahibidir, kıymetli ve değerlidir)” demesine dair kaynaklarda bir rivayet yoktur. Bu yönü ile bidattir. Ama söylenen şey nihayet Allah (c.c.)'ın isimlerinden bir isimdir ve Allah'ı zikir anlamı taşır. Söylenmesinde de bir sakınca olmaz.
- Ezan okunurken başparmaklarımızı şehadet kısımlarında iki elimizin başparmaklarını öpüp "Birsin, gözümün nurusun Ya Muhammed" diyerek başparmaklarımızı göz kapaklarımıza sürmek, göz hastalıklarından koruyormuş.
Peygamber (asm)'in müezzinleri kıbleye yönelerek ezan okurlardı. Ezanda Allah'a karşı yakarış ve münacat vardır. Böyle bir durumda kıbleye dönülür. "Hayye alessalah" derken yüzü sağa ve "Hayye alel felah" derken yüzü sola çevirmek müstehaptır.
Ezan namaz vakitlerinin geldiğini ilan etmek için okunan sünneti müekkede olan bir ibadettir. Ezan İslam dini için namazın kılınması gereken zaman aralığını belirten bir çağrı olmasının yanında içerisinde geçen kelimelerin manasında ise dua ve zikir ifade etmektedir.
Rüyada Vakitsiz Ezan Sesi Duymak
İşte bilmeniz gereken rüya yorumu: - Daha erdemli ve daha duyarlı biri olacaksınız.
Hanbel'den nakledilen bir rivayete göre ezan okumak sünnet-i müekkededir. Şâfiî mezhebindeki bir görüşe göre farz-ı kifâye, bazı Hanefî âlimlerine göre de vaciptir. Hanbelîler ise bir yerleşim yerinde ezan okunmasını farz-ı kifâye kabul ederler.
Şimdi sabah namazına kaldıran meleğin adı KEYTEREZEC ' tir.
Şeytanın "Kalk namaz kıl" diye uyandırdığı zat! Şeytanın "Kalk namaz kıl" diye uyandırdığı zat! Bayezid-i Bistami hazretlerine bir gece uyku bastırıp sabah namazını kılamadı. O kadar inleyip, telaş ve korku oldu ki, bir ses işitti!..
Meselâ gece mesaisi yapmış birisi sabah namazını kıldıktan sonra kerahet vaktinin geçmesini beklemeden uyuyabilir, ve bu sünnete aykırı düşmez. Çünkü adam günlük mesaisini yapmış, sabah namazını da kılmış, kerahet vaktinin geçmesini beklemeye artık dinî bir sebep yoktur.
Emrin hükmü, ister farz olsun ister sünnet olsun, ezanı duyan her Müslüman namaz kılma gibi bir mazereti yoksa müezzine katılır ve ezanın bitiminde ezan duasını okur. Dolayısıyla ezan okunurken Kur'an okunmaz, vaaz edilmez, selâm verilip alınmaz, konuşulmaz, müzik çalınmaz.
Ezan okunurken konuşmak haram değildir, ancak adaba aykırıdır. Ezan ve ikamette müezzinin okuduklarını tekrarlamanın sünnette yeri var mıdır? Ezanı dinlemek sünnettir.
Ezan, İslamın şiârı (sembolü) olup, müekked bir sünnettir. Ezan aracılığıyla halka hem namaz vaktinin girdiği ilan edilmekte, hem de Allah'ın eşsiz büyüklüğü, Hz. Peygamberin (s.a.s.) O'nun kulu ve elçisi olduğu ve namazın kurtuluş yolu olduğu ilan edilmektedir.
İslam dininin en büyük bir şeairi olan ezan okunurken, tahkir için yani ezanı basit göstermek için, kişinin konuşmasının tonunun yükseltmesi, gürültü çıkarması veya müzikle cevap verir gibi onu seslendirmesi, günahın ötesinde dini bir risk taşır.
Ebu Bekir ve Hz. Ömer dönemlerinde Cuma namazlarında da diğer namazlarda olduğu gibi tek ezan okunurdu. Hz. Osman, halifeliği sırasında cemaatin çoğalması ve bazı kimselerin hutbeye yetişememesi nedeniyle evinin üzerinden bir ezan daha okunmasını emretti.
ezan okunurken, çevrede müziğin açık olmasından rahatsız olan kimseler varsa (genelde yaşlı hacı nine ve dedeler); onlara saygıdan ötürü müziğin kapatılması varolan huzurun bozulmasını engeller.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri