Yeni nesil sağlıklı içeceklerin favorileri lezzetlerinden, düşük kalorili Alpro Yulaf'ı; kahvende, smoothielerinde tercih edebileceğin gibi güne iyi bir başlangıç için kahvaltılık gevreklerle veya granolarla da tüketebilirsin. Spor sonrası enerji almak için de lezzetli ve zengin lif içeren bir alternatif.
Yulaf sütü kemiklerinize fayda sağlayabilecek kalsiyum ve D vitamini ile doludur. Kalsiyum, güçlü ve sağlıklı kemikler için gereklidir, çünkü onları oluşturmak için kullanılan ana mineraldir. Diyetinizdeki kalsiyum eksikliği ise kemiklerinizin çukurlaşma ve zayıflama olasılığını da artırır.
Eğer yulaf sütünü sade bir şekilde tüketecekseniz, kahvaltı veya öğle yemeğinden yarım saat önce içebilirsiniz. Eğer ara öğün olarak tüketecekseniz, yulaf sütünün içerisine rendelenmiş muz, hindistan cevizi, çilek, tarçın, kakule veya vanilya gibi besinler ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz.
Ara öğün olarak içecekseniz yulaf sütünün içerisine rendelenmiş Hindistan cevizi, muz, çilek, tarçın, karanfil, vanilya ve kakule gibi gıdalar ekleyerek daha lezzetli tatlar oluşturabilirsiniz. Ayrıca yulaf sütünü smoothielerde, tatlılarda, soslarda ve hatta çorbalarda bile kullanabilirsiniz.
Yulaf sütünün sabahları aç karnına kahvaltı yapmadan önce içilmesi önerilir. Bu durumda hem daha uzun süre tokluk sağlayacak hem de sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlayacaktır.
İlgili 40 soru bulundu
Yulaf sütü faydaları listesinde bağırsak sağlığı çok dikkat çeker. Bu süt sayesinde bağırsaklarda oluşan parazitler vücuttan atılır. Kabızlık ve bağırsak sıkışması gibi durumların da önlenmesine yardım eder. Yulaf sütü yüksek oranda lif içerdiğinden dolayı, tam bir sindirim dostudur.
YULAF KALİTELİ UYKU GETİRİR
Ayrıca Süt ve bal ile karıştırıp yediğinizde yulaf uyku kalitenizi de artırır. Vücudun melatonin üretimini destekleyerek daha derin uyumanızı sağlar.
Yulaf sütünü hem sıcak hem soğuk içebilir, çayınıza ya da kahvenize ekleyebilirsiniz. Ayrıca krema, tatlı ve smoothie yapımında da kullanabilirsiniz.
Yulaf kilo vermeye yardımcı bir besindir. Bu nedenle diyet menülerinde yulaf sıklıkla verilmektedir. İçerisinde yer alan vitamin, B6, fosfat, demir, karbonhidrat ve benzeri besin değerleri günlük olarak bu değerleri karşılamaya yetmektedir.
Açıldıktan sonra da buzdolabında saklayınız ve 3 gün içinde tüketiniz. Su, yulaf (%15), ayçiçek yağı, organik gellan sakızı, tuz, kalsiyum, vitaminler (B3, B5, B6, B9).
Hayvansal süt ürünlerinin yerine bitkisel sütleri tercih edebilirsiniz. Badem sütü, Hindistan cevizi sütü, yulaf sütü ve daha pek çok süt çeşidiyle tariflerinizi gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz.
Yulaf ezmesi yine besin liflerinden aldığı güçle kabızlık sorununu da kısa sürede ortadan kaldırır. Yani bağırsakların sağlıkla çalışmasına destek olur. Bu yüzden orantılı şekilde tüketmeniz halinde bebeğe gaz yapmayacaktır.
Derin bir kaba yulaf ezmesini alın. Üzerine kaynar suyu ekleyin ve ağzı kapalı şekilde 15 dakika kadar bekletin. yulaf suyu çekip şişince üzerine soğuk su ilave edip blender'dan geçirin. Daha sonra temiz bir tülbentle süzüp şişeye alın ve buzdolabında muhafaza edin.
Saklanması Ev yapımı yulaf sütü, ağzı sıkıca kapanan bir şişede ve buzdolabında tutulduğu sürece tazeliğini 5 gün civarı koruyacaktır.
Yulaf, birkaç olağandışı faktör nedeniyle sınırlı sayıda insanda şişkinliğe neden olur.
Yulaf ve sütü tencereye alın. Tuz ve tarçını ekleyip spatulayla karıştırın. Kalan sütü ekleyin, yulaflar krema kıvamına gelene kadar pişirin. Karışımı ocaktan alın, vanilyayı ekleyin, fincana aktarın.
Yulaf ezmesi uzun süre tokluk hissi oluşturduğu için diyetlerde çok kullanılmaktadır. Yulaf ezmesini diyetlerinize sabah kahvaltısına eklerseniz ayda 3 ile 4 kilo verebilmeniz mümkündür.
Her gün en fazla 50 gr olacak şekilde tüketilen yulaf zararları konusunda endişe duymadan faydalanabileceğiniz değerli bir besindir. Düzenli tüketim ile yulafın kilo kontrolü, kas gelişimi, kalp ve damar sağlığının korunması gibi birçok faydasından kolaylıkla yararlanabilirsiniz.
Süt sütlerinden farklı olarak, yulaf sütü açıldıktan sonra 10 günden fazla sürmez. Yulaf sütü kabını bir hafta ila 10 gün içinde tüketmeye çalışın ki en taze tada sahip olun. Ev yapımı yulaf sütünü buzdolabında 5 güne kadar saklayın.
Yulaf ezmesini lapa kıvamına getirmek için sıcak sütte kaynatabilir ya da soğuk süte bir miktar yulaf ekleyerek bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz. Yulaf lapasını meyvelerle, fındık ve ceviz kırıklarıyla süsleyerek şekersiz ve düşük kalorili tatlılar hazırlayabilirsiniz.
Yulafları derin bir kaba alın ve üzerine soğuk veya oda sıcaklığında süt dökün.
Süt/su ile pişirerek
Yiyeceğin miktar yulaf ve sütü veya suyu minik bir tencereye koyup, üzerine yine istediğin aroma için tarçın, kakao veya keçiboynuzu ununu ekleyip lapa kıvamına gelene kadar “karıştırarak” pişirmelisin.
Yulaf ezmesi sabah, öğle ve akşam öğünlerinde tüketilebilir. Güne zinde başlamak için sabah kahvaltılarında tüketilmesi önerilir. Fakat öğle yemeğinde ağır besinler tükettiyseniz, akşam yulaf yemek de olumlu sonuçlar verecektir. Yulafı sade tüketmek yerine süt veya yoğurtla karıştırabilirsiniz.
Fakat yulaf ezmesinin de diğer tüm gıdalar gibi yanlış tüketilmesi ve dozunun aşılması kilo almanıza sebep olabilir. İçerisinde zengin mineraller, fosfor ve mineraller yer alan yulaf her mevsim tüketebileceğiniz lezzetli gıdalardandır. Ölçülü bir şekilde tüketildiği zaman yulaf kilo aldırmayan bir besindir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri