S (başarılı) notu, kredisiz derslerde başarılı olan öğrencilere verilir. U (başarısız) notu, kredisiz derslerde başarısız olan öğrencilere verilir.
S (yeterli) notu, kredisiz derslerde başarılı olan öğrencilere verilir. U (yetersiz) notu, kredisiz derslerde başarısız olan öğrencilere verilir.
S notu: aşağıdaki durumlarda verilir; Not ortalamalarına katılmayan ve başarılı olunan dersler için, Öğrencinin kayıtlı bulunduğu Üniversite dışındaki yükseköğretim kurumlarından alınıp denkliği tanınmış ve muaf tutulmuş dersler için.
S (Succesful-Başarılı) notu, yalnızca 2019-2020 akademik yılı bahar dönemi ve yaz okulu ile 2020-2021 akademik yılına ait özel bir not olup, yüksek lisans için (C) veya üstü, doktora için ise (B) veya üstü harf notu aldığınız derslerinizi dönüştürebildiğiniz; Genel Not Ortalamanızı (GNO) ve Dönem Not Ortalamanızı (DNO) ...
Bu harf sisteminin rakamsal ifadesi de çok merak edilir. Üniversitelerde genellikle 90 ile 100 puan arası AA harf notuna karşılık gelir. 89 ile 85 arası notlar BA, 80 ile 84 arası harf notu BB, 79-75 arası CB, 74 ile 70 arası CC, 69 ile 64 arası DC, 64-60 arası ise DD olarak ifade edilir.
İlgili 32 soru bulundu
CB / 70 - 74 / 2.5 / Başarılı CC / 60 - 69 / 2.0 / Başarılı DC / 50 - 59 / 1.5 / Koşullu Başarılı - Başarısız.
Doktora: Bir lisans veya yüksek lisans programını bitirdikten sonra o bilim dalında sınav ve bilimsel bir eserle erişilen bir derece veya basamaktır.
Başvurmak isteyen adaylar için yüksek lisans not ortalama şartı 4'lük sistemde en az 2 olarak belirlenmiştir. Başvurmak için en az 2 ortalamaya sahip olmak gerekse de ortalamanız ne kadar yüksek olursa bu size avantaj sağlayacaktır.
YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI İÇİN
1.AA ile CB arası "Geçer" notudur. 2.CC ile DD arası "Koşullu Geçer" notudur; Genel Ağırlıklı Not Ortalaması 2,50 ve üzerinde ise bu derslerden geçer, altında ise not yükseltmek için ders alması gerekir. 3.F, BZ "Kalır" notudur.
Genel not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler, yalnız alt yarıyıllardan alamadıkları, başarısız oldukları ve başarısız olduğu yarıyıllardaki şartlı başarılı olduğu dersleri alırlar.
59.5 ve üstü geçer. Finalde 60 alma zorunluluğu yoktur.
Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar. Bu öğrenciler Genel not ortalamalarını 2.00'ye yükseltene kadar sınıf tekrarı yaparlar.
b)Yıllık düzende eğitim yapılan birimlerde yıl başı genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 1,80'in altında olan öğrenciler, c)Entegre eğitim yapılan birimlerde yıl başı genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 2,00'nin altında olan öğrenciler sınamalı öğrenci kabul edilirler.
30 AKTS kredisi, öğrencilerin dönem içerisinde gerçekleştirdikleri tüm aktiviteleri(ders saatleri, ödev, proje, ara sınav, final vb.) içine alan 750-900 saat arasında bir iş yükü ile ilişkilendirilir. Genel Akademik Not Ortalamasının(GANO) hesaplanması, öğrencilerin başarı katsayısı ve AKTS kredilerine göre yapılır.
Başarı notları aşağıdaki gibidir: a) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC, G harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. b) Bir dersten DC, DD harf notlarından birini alan öğrenci, o dersi koşullu olarak başarmış sayılır.
Adaylar, mezuniyet not ortalaması 4.00'lük sistemde 2.00 ve üzeri olması durumunda yüksek lisans başvurusunda bulunabilirler. Yüksek lisans kabulü için bazı üniversitelerin 2.50 veya 2.75 baraj koyduğu da görülebilmektedir.
Tezli Yüksek Lisans Harç Ücretleri Ne Kadar? Devlet üniversitelerinde tezli yüksek lisans harç ücretleri kaldırılmıştır. Yani ücretsizdir. Vakıf üniversitelerinde ise tezli yüksek lisans harç ücretleri tez dönemi dahil 15.000-20.000 TL aralığındadır.
Doktora, bir lisans ve yüksek lisans programını bitirdikten sonra o bilim dalında sınav ve bilimsel bir eserle erişilen bir derece veya basamaktır. Bu dereceyle "bilim doktoru" veya uluslararası kısaltmayla "PhD" unvanı alınır.
Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği'nin 9 uncu maddesinin birinci fıkrası gereğince; Tezli Yüksek Lisans programında kayıtlı öğrencilerin normal öğrenim süreleri dört yarıyıldır, program en çok altı yarıyılda tamamlanır. Bu süreler sonunda tezlerini bitiremeyen öğrencilerin Üniversite ile ilişiği kesilir.
7. Tezli yüksek lisans azami süre kaç yıldır? Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın dört yarıyıl olup, program en çok altı yarıyılda tamamlanır.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
Yani öğrencinin vizesi ne olursa olsun finalden en az 40 ve üstü alması gerekmektedir. Örneğin vizesi 100 olan bir öğrencinin finali 39 olduğunda (ham notu 100*0,40+39*0,60=63,40 olmasına rağmen) öğrenci dersten kalacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri