Saatte kasa çapı kumpas yardımı ile ölçülür. Alınan saat kasa çapları mm cinsinden ölçülür. Kumpas saatin tepe noktasından yerleştirilerek ölçüm yapılabilir.
Saati toz, su vb. gibi dış etkenlerden koruyan dış görünüme saat kasası denir. Saatin kasası aynı zamanda saatin tüm parçalarının bir arada durmasını
Saat Kasa Çapı
Kasa boyutunu bulmak için tepe hariç ürünün en geniş noktasındaki dış kenarlardan çapı mm cinsinden ölçmeniz gerekir. Bir saatin tam çapını bulmak için genellikle kasa çapı ölçme aleti olarak bilinen kumpas kullanılır. Çoğu markada erkek saat kasasının çapı 34 mm - 50 mm arasında değişir.
Kasaların iç kısmının çelik, dışının ise altın kaplama olduğu modellerde vardır. Buna benzer şekilde farklı yöntemlerle saat kasası kaplama işlemine sıklıkla başvurulur. En sık tercih edilen materyaller ise paslanmaz çelik ve titanyumdur.
Normalde, saatiniz için gereken kordonun genişliğini pimin takıldığı yerin genişliği belirler. Basit yöntemle, bir cetveli kordonun takıldığı yere tutup, yukarıdaki resimde gösterildiği gibi boşluğu ölçebilirsiniz. Bu saatin kordon genişliği 2 cm veya daha bilindik bir ifadeyle mm cinsinden ifade edilir.
İlgili 43 soru bulundu
Peki saat seçiminde saat kordon ölçüsü nasıl alınır? Saat kordonu ölçüsü kordonun takıldığı yer ile bilek arasında kalan boşluğun ölçülmesi ile alınabilir. Saat kordonu ölçüsü mm cinsinden ölçülür. Dijital çap ölçer ile kesin sonuç almak mümkün olur. 2 mm ölçü için 20 mm genişliğinde bir kordona ihtiyaç duyulur.
Bileğinizi Ölçün
Eğer bilek ölçünüz 12-13 cm'den kısaysa, bilek ölçünüz küçük ve orta arasındadır. Küçük ve orta aralığında bilek ölçüsüne sahip olanlar, çapı 38, 40 ve 42 mm olan saatleri tercih edebilir. Eğer bilek ölçünüz 18 santimetreden büyükse, kasa çapı 44-46 mm aralığındaki kol saatlerini incelemelisiniz.
- Çelik. Saat kasası ve kordonu üretiminde en çok kullanılan materyallerin başında paslanmaz çelik gelir. Paslanmaz çelik çok ciddi dayanıklılık gösterdiğinden, sağlam olduğundan, kasa içinde bulunan makinaya iyi bir koruma sağladığından saat üretiminde en çok tercih edilen madde olmuştur.
Kordon seçimi, kullanım amacına ve kişisel tercihlere bağlıdır. Eğer spor yaparken veya su aktivitelerinde kullanmak istiyorsanız, suya dayanıklı ve dayanıklı bir kordon olan çelik veya silikon kordonları tercih edebilirsiniz. Klasik bir görünüm için, rahat deri kordonlar idealdir.
Silikon kristallerinin magnezyum ve boraks karışımları ile yüksek ısılarda aynı cam gibi eritilmesi ile oluşturulan emaye; zamanla rengini ve parlaklığını yitirmez, ışıktan ve rutubetten etkilenmez. Böylece saatinizin kadranı kişiselleştiği gibi kalıcı ve evladiyelik olur adeta bir tabloya sanat eserine dönüşür.
Zaman ölçme bilimi, zaman ölçümü üzerine yapılan çalışmadır. Saatler, saat mekanizması, güneş saatleri, kum saatleri, zamanlayıcılar, zaman kaydediciler, deniz kronometreleri ve atomik saatler zamanı ölçmek için kullanılan araçlara örnektir.
14-18 cm bilekler için ideal erkek saat çapları 38-42 mm olarak belirtilir. 18 cm ve üzeri bileklerde ise 44-46 mm kasa çapına sahip modeller en iyi erkek saatleri arasındadır. Genellikle ortalamanın üzerinde kalınlığa sahip kişiler için 44 mm saat çapı ideal olarak kabul edilir.
ATM (Atmosphere) birimleri, saatlerin su geçirmezlik derecelendirmelerinde sıkça kullanılan bir birimdir. 1 ATM, saatlerin 10 metrelik bir su basıncına dayanabileceğini gösterir. Bu, 1 ATM'lik bir su geçirmezlik derecelendirmesi olan bir saat, 10 metrelik bir derinlikte suya batırılabileceği anlamına gelir.
Kısa olana “akrep” denir ve akrep saati gösterir. Uzun olan kola ise “yelkovan” denir ve yelkovan da dakikayı gösterir. Saati okumaya akreple başlayalım. Aslında, bu saatin üzerinde rakam olmadığı için önce rakamları eklersek işimiz daha kolay olur.
Çelik Saat Çizilir Mi? Çizilmesi diğer maddelere göre zor olsa da çelik saat modelleri de yapılan direncin ölçüsüne göre çizilebilir.
Saat kordonları, saatinizi tamamlayan önemli bir aksesuardır. Kordonlar, saatinizin görünümünü ve kullanım rahatlığınızı etkileyebilir. Özellikle değiştirilebilir kordonlar sayesinde, saatinizi her ortama ve kıyafete uygun şekilde kullanabilirsiniz.
Lüks, gösteriş ve israfa düşülmedikçe çelik, demir veya metal saat takmakta bir sakınca yoktur.
3 ATM kol saatlerinde kullanılan en düşük basınç derecesidir. Bu dereceli saatler suya karşı en savunmasız saatlerdir. Ülkemizde musluk sularından çıkan sular ortalama 8 ATM basınç ile akmaktadır. O yüzden 3 ATM su geçirmezlik derecesi olan saatinizi mümkün oldukça sudan uzak tutmalısınız.
Sonuç olarak, çelik kordonlu saatler dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Ancak, doğru bakım yapılmazsa, çizilebilir ve zarar görebilirler.
Saatin türü fark etmeksizin üretim işleminin ilk adımı akrep, yelkovan ve rakamlardan oluşan üç ögeli bir bütünden oluşmaktadır. Kol saatleri üretmek için de bu nitelikler geçerlidir. Kol saati nasıl yapılır sorusunun ilk cevabı bu üç ögeden oluşan bir bütündür.
3. Mineral Saat Camı
Silikadan yapılan ve standart tamperli cam kullanılarak üretilen mineral cam, kırılmalara ve çizilmelere karşı oldukça dayanıklıdır, aynı zamanda üretilmesi düşük maliyetlidir. Mineral cam, orta segment ve düşük segment saat markaları tarafından en çok tercih edilen saat camı çeşididir.
Kuvars saat, zamanı belirlemek için bir kuvars kristali tarafından düzenlenen elektronik bir osilatör kullanan saattir.
Kol saatlerinde kasa çapları genellikle 34 mm ila 48 mm arasında sınıflandırılır. 40-42 mm genellikle standart boyutu ifade ederken daha altındaki saatler küçük, daha üstündeki tasarımlar ise büyük boy olarak ifade edilir.
Ocean Kordon, Alpine Loop ve Trail Loop; doğa yürüyüşü, koşu, tırmanma, kitesurf ve dalış gibi zorlu aktivitelerle uğraşırken Apple Watch Ultra ile kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmış 49 mm kayışlardır.
Satın alacağınız saatin kasasının çapı, saatin en dikkat çeken unsurudur. Erkek saatleri genellikle 38 mm ile 46 mm aralığına sahiptir. Özellikle erkekler saat satın almadan önce 46 mm'nin üzerinde bir saat tercih etmemelidir. 46 mm üzerindeki saatler çok büyük ve doğal olarak kaba durmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri