Saatlerde nem oluşumuna neden olan en büyük sorun, soğuktan sıcağa doğru keskin bir geçiştir. Bunun dışındaki bir diğer neden ise suya dayanıklı saatlerin bazen su basınçları aşıldığında ve uzun süre su altında kaldığında saatin içine su kaçmasıdır.
Absorbe edici materyaller kullanarak saatinizin içindeki nem ve buğuyu çıkarabilirsiniz. Absorbe edici materyallere pişmemiş pirinç, silika jeli ve kedi kumu örnek olarak verilebilir. Örneğin saatinizi 2-3 gün boyunca pirinçte bırakarak nem ve buğunun çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Saatinizin içi su aldıysa ya da saatinizin ekranı buhar olduysa bu durumda sizin yapacağınız işlemlerin hiçbiri fayda sağlamayacağı gibi aksine zarar oluşturmaktadır. Bu gibi durumlarda kullanıcılar genellikle fön makinesi ile saati kurutmayı yada güneş altında bekletmeyi denemektedir.
Saatin Suya Dayanıklılığı
Bunun için saatlere özgü bir ifade kullanılır. Saatlerde bulunan su geçirmezlik özelliği 3 ATM, 5 ATM, 10 ATM, 30 ATM, 20 ATM ve 60 ATM olacak şekilde belirtilir. Şöyleki; 10 ATM su geçirmezlik özelliği bulunan saatler, 100 metrede veya 10 barlık basınçta dayanıklılık gösterir.
Bu takılabilir cihazlar, ISO 22810:2010 standardı kapsamında 5 ATM dereceli geçirmezlik seviyesine uygundur. Bu, takılabilir cihazların 10 dakika boyunca 50 metreye kadar statik su basıncına dayanabileceğini ifade eder, ancak 50 metre derinlikteki suda su geçirmez olduğu anlamına gelmez.
İlgili 40 soru bulundu
100 Metre (100M, 10ATM) 10 bar
Bu özellikle donatılmış saatler, yüzme, sualtı yüzme ve snorkelling gibi faaliyetler için uygundur. Profesyonel su sporları veya sualtı dalışı için maalesef uygun değildir.
Maalesef her saat su geçirmez değildir. Aslında her saat(orijinal saatler) belirli bir dereceye kadar su geçirmezlik garantisi verir. Ancak 3 ATM su geçirmezlik derecesi olan bir saati, denizde kullanamazsınız.
Malzeme Kalitesi
Saatin kasası genellikle çelik, altın, titanyum veya seramikten yapılmaktadır. Kaliteli bir saat kasası, ağırlık hissi veren ve parlaklıkta farklılık gösteren bir yüzey ile parlak ve pürüzsüz olmalıdır. Ayrıca, saat camının yüksek kaliteli safir kristal veya mineral cam olması önemlidir.
Saatiniz su geçirmez bir saatse suyun içine atıp beş dakika bekletin. Bulaşık deterjanı kirleri çıkarmak için üretildiğinden saat kayışındaki yağ ve kiri de kolayca sökecektir. Beş dakika sonra saatinizi çıkarıp ılık suda durulayın, ardından bir kumaş parçasıyla kurulayın.
En kaliteli saat markaları genellikle öznel bir konu olsa da hemen hemen herkesin lüks olarak sınıflandırdığı Rolex, Patek Philippe, Tag Heuer, Citizen, Seiko, Bulova, Hublot, Cartier, Omega, Tissot ve Breitling gibi dünyaca ünlü isimler listenizde yer alabilir.
Su Geçirmezlik ( Water Resist ): Damlalara ve Su sıçramalarına karşı dayanıklıdır, basınçlı suda veya çeşme altında kullanıma uygun değildir. 50 Metreye Kadar Su Geçirmez: Lavaboda, duşta, yüzerken, atletik spor dallarında, sığ sularda takılabilir ancak şnorkelle veya tüplü dalış sırasında kullanılamaz.
Smart Watch 7 Series suya dayanıklı akıllı saat, IP67 sertifikasına sahiptir. Ellerin yıkanması sırasında sıçrayan sudan ve spor esnasında ortaya çıkan terden olumsuz etkilenmez.
Swatch saatleri suya dayanıklı mıdır? Swatch saatlerinin, saatin modeline bağlı olarak 2, 3, 10 veya 20 barlık bir aşırı basınca karşı suya dayanıklı olduğunu belirtiyoruz. Bu göstergeler, ISO normu 22810'a göre suya dayanıklılık testi sırasında uygulanan basınca karşılık gelir.
Suyun altındayken saatin tuşlarına temas etmek, saatin yan taraflarında minik boşluklar oluşmasına ve içeriye su damlaların sızmaya başlamasına neden olur. Saatlerde nem ve buğu oluşumunun bir diğer sebebi ise ani değişen hava koşullarına bağlı sıcaklık değişimidir.
Kuvars saat, zamanı belirlemek için bir kuvars kristali tarafından düzenlenen elektronik bir osilatör kullanan saattir. Bu kristal osilatör çok hassas frekanslı bir sinyal oluşturur ve böylece kuvars saatler mekanik saatlerden en az bir derecede daha doğru ölçmektedir.
Bu göstergeler, ay, gün ve yılın gösterimini sağlar. Bazı saatlerde ise kronograf özelliği bulunur. Kronograf, saatin bir stop-watch gibi kullanılmasına olanak verir ve belirli zaman aralıklarını ölçebilir. Saatlerin içindeki işaretler, saatin doğru çalışmasını sağlayarak zamanı takip etmemizi kolaylaştırır.
Rolex uzmanlığı sayesinde, saatiniz çok az gündelik bakım gerektirir. Saatinizi ara sıra mikrofiber bir bezle temizleyerek parlaklığını muhafaza edebilirsiniz. Saatinizin kasasını ve bileziğini zaman zaman sabunlu su ve yumuşak bir fırçayla yıkayabilirsiniz.
Oksitlenme genellikle metal kordonlarda meydana gelir. Uzun süre suya veya tere maruz kalması, temizleme işleminden sonra kordonun tam olarak kurutulmaması oksitlenmeyi tetikler. Aynı zamanda su geçirmez özelliğe sahip olamayan modellerin iç mekanizmasında yer alan saat aksamı oksitlemeye maruz kalabilir.
İsviçre de saat denildiğinde akla ilk gelen ülkedir. Onu diğer saat üreticisi ülkelerden farklı kılan orijinal, yenilikçi ve kaliteli kol saatleri üretme konusundaki başarısıdır.
Orijinal saatler, mekanizmalarında değerli metallerden üretilmiş çok sayısa küçük parçaya sahiptirler. Bu metallerin ağırlıkları, genellikle tasarım saatlerin göründüğünden daha ağır olmasına sebebiyet verir. Ancak orijinal olmayan saatlerde böyle parçalar bulunmayacağından saat çok hafif olacaktır.
LED Işık: Eğer LED ışığın en iyi performans gösterdiği saatle tanışmak istiyorsanız bu kez gözlerimizi Casio Edifice saate çevirmemiz gerekir. Super Illuminator adıyla tanıtılan bu özellik, karanlık ve az ışık olan yerlerde en iyi aydınlatma performansını gösterir.
Derin denizlerde yüzeye göre en büyük farklardan biri suyun basıncıdır. Basınç her 10 metrede 1 atmosfer artar. 10.000 metrede, 1000 atmosfer civarında basınç vardır.
Su geçirmez cep telefonu modellerinin IP derecelendirmesinde yer alan ikinci rakam genellikle 5 ila 9 olarak belirleniyor. Derece ne kadar büyük bir rakamla nitelendiriliyorsa suya dayanıklılık o kadar artıyor. Yani eğer 5 ise elindeki cep telefonunun tamamen su geçirmezlik garantisi yok demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri