Paslanmayı önlemek için, nemi, teri veya kiri uygun olduğunda yumuşak bir bezle silin. Yüzeydeki paslar göze çarpıcı olduğunda, hafif sabunlu su ile bileziği silin. Ağır paslar için, bir diş fırçası kullanınız ve bileziğin kesitlerinde biriken pası çıkarın.
Metal kordonu eski parlak haline kavuşturmak için yumuşak bir bezin üzerine cam spreyi sıkıp kadranı ve kordonu güzel bir şekilde silin. Metal kordonlu saatlerin paslanma olasılığı yüksek olduğundan, mümkün olduğu sürece sudan uzak tutulması en doğru karar olacaktır.
Oksitlenen kordonun temizliği karbonat, sirkeli su gibi yöntemlerle evde yapılabilirken iç mekanizmada oluşan sorunun giderilmesi için kullandığınız markanın yetkili servisine götürmeniz faydalı olabilir.
Kordonu saatten çıkarın ve hafif bir sabunlu su ile ıslatılmış bir bezle veya mikrofiber bezle kordonu silin. Kordonu parlatmak için bir metal cilası kullanın. Cilayı bir bez veya mikrofiber bez üzerine sürün ve kordonu yavaşça ovun. Parlatma işlemi tamamlandığında Saatinizi ılık bir su ile iyice durulayın.
Kol saatinizi tüy bırakmayan nemli bezle yapmanızda fayda vardır. Özellikle cam ve kadran temizliği açısından herhangi bir sıvı ve kimyasal kullanılması önerilmez. Bununla beraber yumuşak bir bezle kol saatinizi temizlemek, cihazın çizilmesinin önüne geçecektir.
İlgili 29 soru bulundu
Temizleme yöntemi:
Paslanmayı önlemek için, nemi, teri veya kiri uygun olduğunda yumuşak bir bezle silin. Yüzeydeki paslar göze çarpıcı olduğunda, hafif sabunlu su ile bileziği silin.
Çelik saat kayışı temizleme işine bir kasenin içine ılık su ve bulaşık deterjanı koyarak başlayın. Saatiniz su geçirmez bir saatse suyun içine atıp beş dakika bekletin. Bulaşık deterjanı kirleri çıkarmak için üretildiğinden saat kayışındaki yağ ve kiri de kolayca sökecektir.
Bu nedenle paslanmaz çelikte oluşan parmak lekeleri ya da su izlerinden kurtulmak için mikrofiber bez kullanabilirsiniz. Mikrofiber bezi, cam temizleyici yardımıyla kullandıktan sonra paslanmaz çeliği durulayın ve kuru bir bez yardımıyla da parlamasını sağlayın, işte bu kadar kolay.
Rolex uzmanlığı sayesinde, saatiniz çok az gündelik bakım gerektirir. Saatinizi ara sıra mikrofiber bir bezle temizleyerek parlaklığını muhafaza edebilirsiniz. Saatinizin kasasını ve bileziğini zaman zaman sabunlu su ve yumuşak bir fırçayla yıkayabilirsiniz.
Metale zarar vermeden oksit, küf yani pası temizleyebilirsiniz. Oksitlenmiş metallerin temizliği için kullanabileceğiniz diğer yöntemler arasında tel fırçalar, zımparalar veya asitler gibi mekanik ve kimyasal yöntemler yer alır. Bu yöntemlerde, yanlış kullanım durumunda metal yüzeyinde hasar oluşabilir.
Bakır eşyalar evde bir çok doğal yöntemle parlatılabilir.Bunlardan bazıları sirke, ketçap, limon ve tuz karışımı ,karbonat ve limon karışımı en çok kullanılan yöntemlerdir. Bu yöntemlerle sadece 5 dakika gibi kısa sürede ovalayarak bakır parlatılabilir.Sirkeyi beze sürüp bakırı iyice ovalayınız.
Camda çizik giderme için tırnak cilası veya metal cilası kullanılabilmektedir. Kullanılan cilaya göre uygulama da değişir. Tırnak cilası cam üzerinde yer alan çiziye sürüldükten sonra yaklaşık bir saat kurumasın beklenmelidir. Kuruduktan sonra tırnak cilası camla aseton yardımıyla temizlenebilir.
Demir yüzeyler üzerindeki hafif pasları temizlemek için bir limon suyu ve tuz karışımı kullanabilirsiniz. Karışımı paslı yüzeye sürün ve birkaç dakika bekleyin. Daha sonra fırça veya sünger kullanarak temizleyebilirsiniz. Ancak, ağır pas lekeleri için kimyasal temizleyiciler daha etkili olur.
Sirkeyi paslı alana uygulayın ve birkaç saat bekletin. Daha sonra ılık sabunlu su ile temizleyin. 3. Karbonat: Karbonat da pas sökücü özellikleri olan bir madde olduğu için paslı alanlara karbonat ve su karışımı sürün. Fırçayla ovun ve sonra durulayın.
İlk yöntemdeki gibi az miktarda bulaşık deterjanı solüsyonu hazırlayın. Sonrasında ise yumuşak ve narin bir havluyu solüsyona batırın ve takılarınızı nazikçe silin. Takıyı suyla ıslatılmış olan bir bezle durulayın.
Öncelikle, paslanmış çelik bölgesine karbonat serpin. Daha sonra, karbonatın üzerine sirke dökün. Sirke köpürerek yavaş yavaş pası çözecektir. Ardından, diş fırçası ya da tel fırça ile ovmaya başlayın.
Paslanmaz özelliğe sahip çelik kasa ve kordonların bakım süreci bir miktar daha kolay olabilir. Az miktarda sabun ile nemlendirilen ve tüy bırakmayan bir bez yardımıyla metal saatlerin temizliği pratik bir şekilde yapılabilir.
Paslanmaz çelikler, yanlış sürelerde ve yanlış sıcaklıklarda, yanlış koşullarda ısıl işlem yapılması halinde, ısıl işlem sonrası paslanmaz çeliğin tepkimeye girmesine yol açabilir. Bu tepkime paslanmaz çeliğin hem kararmasına, hemde paslanmasına yol açabilir.
Paslanmaz çelik gümüş gibi zamanla oksitlenme ve kararma yapmaz.
Metal kordonlar oldukça dayanıklıdır. Şık kombinlerinizin vazgeçilmez parçası olan bu kordon tipinin de bakımı tıpkı silikon saatler gibi kolaydır. Bez ile silmek yeterli olacaktır. Ayrıca renginde solma yaşanırsa parlatma yöntemleriyle ilk günkü görünümlerine kavuşurlar.
Paslanmaz çelikte düzenli bakım, pasın önlenmesinde ve mevcut pasın yayılmasını sınırlandırmada kritik öneme sahiptir. Oluşan kiri su ve sabunla temizlemek esastır. Yumuşak bir bez veya hava üfleyici ile kurutulabilir.
WD40 Türkiye's post
oksitlenmeyi bir bez yardımıyla kolayca temizleyebilir, akü bağlantılarının oksitlenmesini engelleyebilirsiniz.
Pas ve Diğer Metal Oksit Lekeleri İçin Lekelenme Giderici Madde. Ferrol, Pas, Verdigris ve Diğer Metalik Oksitlerin lekelerini çözer.
Pas sökücü de oksitlenmeyi önleyebilecek bir yöntemdir. Metal üzerinde oluşan paslanmayı ve korozyonu engellemek için pas sökücü sprey kullanılır. Paslanma sonucu oluşan pasın yok edilmesi ve bir daha pas oluşmaması için gereklidir. Ağırlıklı olarak kaplama ve boya sektörlerinde kullanılmaktadırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri