Her zaman sabahları kahvaltıdan önce yüzmeye çalışın. Sabahları yüzmek vücudunuzu aç bırakacak ve depolanan yağları daha verimli kullanabilecektir. Vücut yağı enerji olarak kullanacak ve daha fazla kilo verebileceksiniz.
Havuza girmeden en az 1,5 saat önce yemek yemiş olunuz. Havuza girmeden önce lütfen tuvalete gidiniz. Duş aldıktan sonra havuza giriniz.
4- Havuza girmeden en az 1 saat önce yemek yiyiniz. Aç karnına spor yapmayınız. 5- Havuza girmeden önce tuvalete gidiniz.Ayak temizliği başta olmak üzere duş alınız. 6- Vücudunuzda deri enfeksiyonu, açık yara veya kesikler varsa havuzu kullanmayınız.
Yapılan araştırmalara göre depolanmış yağları yakmak en ideal zamanın sabahın erken saatleri aç karna yapılan spor olduğu söylenmekte. Glikojen depoların antreman sırasında azsa yağ yakımınız daha fazla olur. Sabah kahvaltı öncesi yapılan kardiyo egzersizi veya hiit antrenmanı yağ yakımını hızlandıracaktır.
Aşırıya kaçılmadan aç karnına yapılacak sabah sporu, yağ yakımını daha etkin bir şekilde desteklemeye yardımcı olur. Çünkü, gece boyunca enerji kaynağı olarak tüketilen karbonhidratlar yerine yağlar kalmıştır. Sabah sporu, solunumu önemli derecede rahatlatır. Sabah sporunda ciğerler normalden daha fazla solunum yapar.
İlgili 40 soru bulundu
Cengiz Köksal'a göre bunun yanıtı; evet. Kalp, şeker ve tansiyon hastalarının uyanır uyanmaz spor yapmaması gerekiyor. Tansiyon, şeker gibi kronik hastalıklarla beraber kalp-damar hastalarının, spor yaparken vücudunu dinleyip ve ona göre hareket etmeleri en doğru yöntem.
Sabah sporundan önce kahvaltı yapmazsanız ve aç karnına spora başlarsanız vücudunuzda yağ yakımı 2 kat gerçekleşebilir. Vücutta depolanan yağlar, aç karnına yapılan sporla daha kolay yakılmaktadır. Bu görüş doğrultusunda sabah sporundan sonra kahvaltı yapmanız önerilir.
Egzersiz esnasında vücudun hızlıca enerji tedarik edebileceği kaynaklar aç karnına kısıtlı olduğundan, çok uzun süreyle ağır bir idman yaparsan eğer, yakıtı biten vücut eninde sonunda mecburen proteinlere yönelir. Bu da kaslarının parçalanmaya başlamasına sebep olur ve kas kütlenden kaybedersin.
Sabah saatlerinde yapılan egzersizlerde dikkat edilmesi gereken önemli noktalar listesinin üst sıralarında ise egzersizlerin 30-45 dakikayı aşmaması gerektiği yer alıyor. Sabah saatlerinde vücut sıcaklığı daha düşük olduğu için yapacağınız egzersizlerden önce ısınma hareketlerine daha fazla zaman ayırmanız öneriliyor.
Sabah sporunun 6 ile 9 saatleri arasında yapılması tavsiye edilir. Sabah yapılan sporun birçok faydası vardır. Bu faydalar aşağıda listelenmiştir: Sabah spor yapmak, vücutta mutluluk hormonu olarak da bilinen endorfin ve serotonin hormonlarının salgılanmasını sağlar.
Havuza gitmeden önce kahvaltı edin. Böylece kardio gücünüzü elde edecek zamanı kazanırsınız. Sıvı kayıplarını optimize edebilmek için bir şeyler için. Spor içecekleri ya da taze meyve sularını deneyin.
YAZIN alınabilecek bazı basit tedbirlerle kalp krizi riskini azaltmanın mümkün olduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Uçar, denize aç karnına girilmesi gerektiğini söyledi.
Kalp sağlığı
Denize veya havuza dolu bir mideyle girmemek gerekir. Çünkü dolu bir mide ile yüzerken kalbinizi zorlayabilir, kalp sağlığınızı riske atabilirsiniz. Bu nedenle yüzmeden en az 45 dakika önce yemek yeme işine son vermeli; mideniz tam dolu değilken denize / havuza girmelisiniz.
Mükemmel bir duruşta yüzerek, karın kaslarınızı çalıştırabilir ve göbek bölgesindeki yağların azalmasına yardımcı olabilirsiniz. Sonuç olarak, yüzme yapmak vücuttaki yağ oranını azaltmaya yardımcı olabilir ancak yüzmenin tek başına yeterli olmadığını unutmamak gerekir.
Evet, yüzerek kilo verebilirsiniz. Ancak yağ yakmak için doğru yönergelere uymanız gerekir. Yüzme, aerobik bir egzersizdir ve yağ yakmak için maksimum kalp atış hızınızın % 60-80'i arasında yüzmeniz gerekir. Bunu yapmazsanız, yeterince kalori yakamazsınız.
Yaptığınız antremanlarda vücudunuzun spora verdiği tepkiler çok önemlidir. Sabah, akşam, öğlen veya öğleden sonra yani istediğiniz vakitte spor yapabilirsiniz. Spordan alacağınız verim pek değişmeyecektir.
Son araştırmalara göre, gündüz saatlerinde daha az sosyal ve iş etkinliği olduğu için sabah sporu yapanların rutinlerine bağlı kalmada daha başarılı olduğunu gösteriyor. Yapılan bir araştırmaya göre, sabah sporu yapanların akşam sporu yapanlara kıyasla daha az kas ağrısı yaşadığını ortaya koyuyor.
Akşam saatlerinde spor yapanların uyku süre ve kaliteleri sabah spor yapanlara göre daha kaliteli olduğu ortaya çıktı. Dolayısıyla akşam yapılan yoğun egzersizler, kişinin çok daha sağlıklı bir uyku çekmesini sağlayabilir.
Geç saatlerde yiyecek tüketmeyerek sindirim sisteminin dinlendirilmesi gerekiyor. Uykuda bedeniniz kendini onarırken ayrıca besinleri sindirmek ve işlemekle meşgul olmamalıdır. Yani bağırsaklar ne kadar boşsa ve sindirecek bir gıda taşımıyorsa işte ancak o zaman uykuda yağ yakımı optimal olacaktır.
Yemeklerden sonra, alınan glikoz sindirim için gerekli enerjiyi sağlar. Yağlar da trigliserit olarak depolanır. Açlık sırasında vücudun ihtiyacı olan enerjiyi karşılayacak glikoz olmadığından, enerji yedek kaynaktan, yani trigliseritlerden sağlanır. Kısacası vücutta yağ yakımı başlar.
Aç kalarak zayıflanmaz, aksine kilo vermek uğruna aç kalmak, öğün atlamak, genelde kilo almamıza neden olur.
Aç bir karın ile spor yaparken vücudun ihtiyaç duyduğu enerji için vücutta depolanmış olan karbonhidrat ve yağları kullanarak yağ kaybına yol açtığı bilinmektedir. 2016 yılında gerçekleştirilen bir araştırma sonucuna göre, aç karnına egzersiz yapmanın kilo verme konusunda etkili olduğu gözlemlenmiştir.
Az Yağlı Süt ve Yulaf Ezmesi: Yulaf ve süt iki harika enerji kaynağı olduğu için, bir kase az yağlı süt ile birlikte birkaç kaşık yulaf ezmesi tüketmek hem sabah sporu öncesinde hem de günün geri kalanında enerjik hissetmene yardımcı olur.
Uyandıktan sonra, ortalama 45 dakika içerisinde kortizon en yüksek düzeye ulaşır. Bu en yüksek düzeyden yararlanmak için 06.00 ve 09.00 saatleri içerisinde uyandıktan sonraki 45 dakika içerisinde spor yapmak oldukça faydalı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri