* Benzin deposundaki filtre yada pompa sorunlu olabilir, pompada sorun yoksa konnektöründe oksitlenme olabilir. * Benzin regülatörü sorunlu olabilir. * LPG enjektörleri kapalı olduğu zaman gaz sızdırıyor olabilir, regülatör vakum hattı manifolda gaz sızdırıyor olabilir.
Arabada gaz yememe olarak tarif edilen terim ve tekleme sorunları araçtaki birkaç sistemle ilişkilidir. Bunlar; ateşleme, yakıt ve filtre, supap ve eksantrik ayarları, egzoz ve katalizör sistemleridir. Bu 4 sistemden birinde oluşabilecek sorun veya sorunlar aracın gaz yememesine yol açabilir.
Aracınızın gaz yememe durumunda öncelikle aracınızı LPG den çıkarıp benzine geçiriniz. Daha sonra aracınız yakıt olarak benzinden kullanırken aracınızın performansını değerlendiriniz.
Motosikletinize yeterli yakıt gitmediği zaman gaz yememe sorunu ortaya çıkar. Eğer motor, depodan yeterli yakıtı çekemiyorsa yapmanız gerekenler çok basit. Depodan başlayıp, yakıt hattını kontrol etmelisiniz. Yakıtın gitmesini engelleyecek noktayı bulup tamir ederseniz motosikletinizin çalışmasında bir sorun kalmaz.
Araba motorları birçok nedenden dolayı tekliyor olabilir. Bunun nedeni kötü bir buji, hatalı yakıt enjeksiyonu, çok kalın motor yağı veya tıkalı bir hava filtresi olabilir. Arabanız tekliyorsa ve neden olduğunu anlayamıyorsanız, kenara çekip bir çekici çağırmak ve bu işi profesyonellere bırakmak en iyisidir.
İlgili 27 soru bulundu
Hava filtresi kir veya diğer kalıntılarla tıkandığında, motora giden hava akışını kısıtlayarak güçte ve hızlanmada azalmaya neden olur. Araba gaz kesintisinin diğer nedenleri arasında kötü bir yakıt pompası, ateşleme ve egzos sistemi ve oto elektrik ile ilgili sorunlar bulunur.
Aracınız tekliyorsa ilk olarak soketler kontrol edilir. Soketlerin herhangi birinin gevşemesi aracın teklemesine neden olabilir. Sonrasında araç çalışırken buji kabloları sırayla tek tek sökülerek motorun sesindeki değişime bakılır. Buji kabloları en sık eskiyen ateşleme sistemi elemanıdır.
Boğulmuş motoru temizlemek için, kontak anahtarını kapatın ve jikle kolunu tamamen off konumuna getirin. Gazı sonuna kadar açın ve motoru ayak marş pedalı ile birkaç kez çalıştırın. Kontak anahtarını ON konumuna alın ve gazı yavaşça açın; motoru ayak marş pedalını kullanarak çalıştırın.
buji ölmüşse rolantide çalıştıracak kadar ateşleme veriyordur gaz verincede boğuluyordur. böyle birşey olabilir. birde buji ve şase kablolarını kontrol edin.
Karbüratörlü araçlarda aracı çalıştırırken fazla gaz verilirse bujiler benzinle ıslanır ve ateşleme yapamaz. Bir süre araç çalışmaz, buna motorun boğulması denir.
Araca giren fazla yakıt sıkışır ve aracı da sıkıştırmış olup motorun boğulmasına neden olur. Araba boğulur ise ateşleme yapmaz ve çalışamaz duruma gelir. Boğulan bu araç bujilerin ıslanmasına neden olur. Islanan bu bujilerin mutlaka hava ile kurutulması gerekmektedir.
LPG'li araçlarda gaz kaçağı titreşimden bakır boruların gevşemesinden sürtünmeden ve zaman içerisinde regülatör diyaframının patlamasından meydana gelir. Şayet arabadan gaz kokusu geliyor ve kaçaktan şüpeleniyor iseniz en kısa zamanda LPG servisine giderek LPG kaçak kontrolü yaptırmanız gerekir.
Lpg bitince erke dönergeci devreye giriyor ve sonsuz enerjiye ulaşılıyor. sırali sistemse benzine otomatik gecer benzin deposu da boş ile yokuş aşşagı serbest birakabilirsin . belimize ip bağlayıp arabayı çekiyoruz.
Boşa mazot yakmanız dışında bir zararı yok.
Ateşleme sisteminde bulunan distribütör kapağı, buji veya buji kabloları eskimiş, yıpranmış ya da aşınmışsa bu durum da aracın LPG'de çalışmasına engel olabilir. Marş dinamosu ve akü zayıf olduğu takdirde de aracın LPG'de çalışmaması sorunuyla karşılaşılabilir.
1- LPG ayarı ve motora giren hava miktarı düzensiz ise veya yanlış yapılmışsa özellikle düşük devirlerde ve kalkışlarda LPG'de silkeleme sorunu ortaya çıkar. 2- Gaz kesici içerisinde bulunan gaz filtresi uzun süre değişmediyse seyir halindeyken tıkanıklığa neden olup araçta tekleme sorununu ortaya çıkarabilir.
Soğuk Bir Motorla Sürüş
Daha hızlı ısınması için motora gaz vermenin cazip olduğunu sanıyor olabilirsiniz. Ancak, bunu yapmak motorda oldukça aşınmaya neden olur.
LPG ecu süne kaydedilen gaz benzin enjeksiyon sürelerinde regülatör basıncının değişmesi etkenlerden değişme yaşanır. Eğer bilgisayara bağlandığında gaz benzin tetikleme sürelerinde yüzde 30 un üzerinde fark var ise tekleme yanısıra benzinden gaza geçerken stop etme sorunu yaşanabilir.
Vites değiştirmek için debriyaja bastığınız zaman vitesi geçirirken sağ ayağınızla da gaz vererek (Özellikle hamal motorlu dizellerde bas çek yaparak) aragazı verirsiniz.
Çünkü supaplar, üzerindeki sıcaklığın % 75'ini yuvasına oturduğunda yuvaya vererek, % 25' ini de supap sapından supap kılavuzuna vererek soğurlar. Ayrıca yuvasına oturamayan supap, kompresyon kaçıracağı için motor gücünün düşmesine de sebep olur. Bilindiği üzere metal ısındığında genleşir ve soğuduğunda kasar (çeker).
Öncelikle karbüratöre benzin gönderen hortuma (benzin otomatiğinin bağlantısı olur genelde) şiringayla benzin verin, taşınca bi kez marşa basın ama çok kısa, karbüratör o benzini çekecek ve bida şiringayla doldurun, basın kesin çalışacaktır.
eğer o içindeki sulu benzinle uzun süre çalıştırmadan bırakırsanız su yoğunluk farkından dolayı aşağı inecek ve metal parçalara zarar verecektir.ancak o benzini kısa sürede kullanıp bitirirseniz hiçbir sorun olmaz.benzinle birlikte buharlaşır.ama uzun süre çalıştırmazsanız kartere inerek yağı bozar.inemezsede üzerinde ...
Eğer araç yüksek hararet yaparsa bu conta zarar görebilir. Bu durum da araçlarda tekleme sorununa sebep olur. Aracınız hareket halindeyken tekleme yapıyorsa bu durum aracın motorunun zorlandığı anlamına gelir. Bu tür tekleme durumunda hemen servise gidilmeli ve araç bakıma sokulmalıdır.
Hocam tekleme dediğimiz şey ateşleme sistemiyle alakalı olur, motor ve şanzıman takozlarıyla alakalı olur. Eğer 2. Vitese attığınızda devir yetersiz kalıyorsa araba irkilir.
Motorda teklemenin meydana gelmesi durumunda motor sarsıntılı çalışacaktır, güç azalacak ve yakıt tüketimi artacaktır. Ayrıca motorda meydana gelen tekleme arızası sebebiyle motor arıza lambası da yanar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri