Sabahları uyandığımız zaman aç karnına yeşil çay içmek hem güne daha enerjik başlamamızı hem de metabolizmamızın hızlanmasını sağlar. Yeşil çayın yağ metabolizması üzerindeki etkisi gün içerisinde daha fazla kalori yakmamızı sağlar.
Günde tek sefer içildiğinde sabah aç karnına ve kahvaltıdan yarım saat önce, Günde 2 defa içileceği zaman sabah aç karnına ve akşam yatmadan yarım saat önce, Günde 3 defa kullanılacağında sabah, öğlen ve akşam yemeklerden önce alınmalıdır. Bitki çayı kullanırken şeker ya da tatlandırıcı eklenmemesi iyi olur.
İlgili 41 soru bulundu
Yaklaşık 7 – 8 saattir sizinle beraber uyuyan ve susuz kalan metabolizmanızı uyandırmanın en güzel yolu, güne 1 bardak su ile başlamaktır. İster sıcak, ister soğuk güne 1 bardak su ile başlamak metabolizmanızın uyanmasını sağlar.
Yeşil Çay. Yeşil çay tüketmek konsantrasyonu artırmaya yardımcı olarak halsizliğe iyi gelmede etkili olur.
Vücutta biriken fazla suyun ve toksin maddelerin atımını kolaylaştıran tarçın çayı, metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı oluyor. Tarçın çayı sabahları aç karnına 1 fincan şeklinde tüketildiğinde vücuttaki yağları yakıyor. Tarçın çayını zayıflamak için diyet listenize eklemeniz öneriliyor.
Tiroit, uyku, glokom, sakinleştirici ve serotonini etkileyen diğer ilaçları kullanıyorsanız melisa çayı içmeden önce doktorunuza başvurun. Hamilelikte ve 12 yaşın altındaki çocukların tüketiminde mutlaka doktorunuza danışınız. Graves Hastalığı olanların melisa çayı tüketmesi önerilmez.
Kilo vermek için yeşil çay ve beyaz çay son derece ilgi görür. Bu çay çeşitleri, düzenli kullanımla yağın depolanmasını engelleyerek metabolizmayı hızlandırır. Maydanoz, tarçın ve mate çayı ise vücut sıcaklığını artırarak yağ yakımını kolaylaştırabilir.
Sabah uyanır uyanmaz bir bardak ılık suyun içine çok az miktarda bal ve birkaç damla limon ekleyip içildiğinde vücudun kan şekerini dengeler ve vücudun ihtiyacı olan C vitamini ile uyanmasını sağlayarak zindelik kazandırır.
Papatya, melisa, rezene, yasemin, ıhlamur çayları gibi. Mide sorunları, şişkinlik-gaz gibi durumlarda anason, zencefil, kekik, nane çayları önerilir. Bağışıklık sistemi için özellikle kateşin içerdiği için yeşil çay, adaçay, ıhlamur, zencefil çayları tercih edilebilir.
Örneğin, papatya ve yasemin çayı yatıştırıcı ve sakinleştirici etkiye sahip çay çeşitlerindendir. Eğer papatya ve yasemin çayını doğru miktarda karıştırmazsanız sakinleştirici etki ikiye katlanıp aşırı uyku ve yorgunluk haline neden olabilir.
Sabah uyanır uyanmaz ya da sabah aç karnına su içilmesi önerilmekle birlikte su içmenin temelde spesifik bir zamanı bulunmaz. Sabah aç karnına su içmek de su tüketimini gün içerisinde ideal oranda gerçekleştirmek de önemlidir.
Sabah aç karna limonlu su içerek yağ yakımını hızlandırabilirsiniz.
Papatya çayının yan etkileri
Ayrıca papatya içeren kozmetik ürünler, göz ile doğrudan temas ederse tahrişe neden olabilir. Dahası bu tahriş konjonktivite yol açabilir. Küçük çocuklarda, hamile veya emziren kadınlarda ve karaciğer veya böbrek hastalığı olan kişilerde papatya çayı içmenin güvenliliği araştırılmamıştır.
Melisa çayını ölçülü bir şekilde tüketilmeli, günde 2 fincandan daha fazla içilmemelidir. Aşırı tüketimine bağlı olarak ciltte kızarıklıklar, şişkinlikler, dökülmeler, mide bulantısı, alerji gibi yan etkiler ortaya çıkabilir.
Camellia sinensis ismiyle de bilinen yeşil çay; E vitamini, flavonid, epigallocatevhin gallete gibi pek çok içeriği ile yağ yakan çaylar arasında ilk sıralarda yer alıyor.
Asya'da çok tüketilen ve en çok kilo verdiren çaylar arasında ilk sıralarda yer alan beyaz çay içerdiği C vitamini, K vitamini ve polifenoller sayesinde yağ yakımını hızlandırıyor. Ülkemizde yeni yeni kullanılmaya başlanan beyaz çay Yağ hücrelerini yok ettiği gibi, vücut yağlanmasını da engelliyor.
Maydanoz, dereotu, tere, roka, taze nane, semiz otu, yeşil çay, ıhlamur, beyaz çay, hibiskus, karanfil gibi yağ yakıcı bitkiler sayesinde göbek eritmek, artık çok kolay. Çünkü bu bitkiler, vücuttaki fazla gaz, idrar, toksin ve suyu söktürüp karın şişkinliğini giderir, göbekteki fazla yağları yakar.
Yatmadan önce çikolata, kahve, enerji içeceği gibi kafein içeren besinlerden ve alkolden uzak durmak uyku kalitenizi artırarak sabahları dinç kalkmanızı sağlayabilir. Yatak odanızın ideal sıcaklıkta olmasına dikkat edebilir, mümkünse ışıksız bir ortamda uyumayı deneyebilirsiniz. Böylece uykuya dalmanız kolaylaşabilir.
Halsizlik hissi ile baş etmek için gerekli vitamin ve mineralleri düzenli olarak takviye etmek, dengeli beslenmek ve düzenli spor yapmak en temel yöntemlerdir. Yorgunluğunuz her gün aynı derecede devam ediyorsa ve / veya 2 haftadır devam ediyorsa mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna başvurmak da fayda vardır.
Enerji veren bitki çayları dendiğinde yeşil çay, akla ilk gelen seçeneklerden biridir. Antioksidan özelliğiyle bilinen yeşil çay, serbest radikallerin hücrelere hasar vermesini önlemeye destek olur. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırmaya katkı sağlayarak yağ yakımını da hızlandırabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri