Kükürt sabunu, kaşıntı ve uyuz hastalığının tedavisinde de önerilen oldukça faydalı bir sabundur.
Kükürtlü sabun uyuz tedavisinde kullanılmaktadır. Uyuz mikroskopik miteların cildin altına gömüldüğü zamanlarda ortaya çıkabilir. Bu mitelar ağrıya ve kaşıntıya sebep olur. Kükürt bu miteları öldürür.
Uyuz hastalığına yakalanan vatandaşların kükürt sabununun yanı sıra şahtere otu ve çay ağacı kremi de kullanabileceği kaydedildi.
Egzama ve Uyuz gibi sorunları gidermesinde son derece faydalıdır. Ciltteki lekelerin giderilmesine yardımcı olur. Ciltte bulunan ölü hücrelerin giderilmesine destek olur hasarlı cildi onarır. Saçta bit ve böcek gibi oluşumların giderilmesinde son derece etkilidir.
Halk ilacı olarak da bilinen kükürt sabunu ise uyuzla mücadelede büyük bir önem taşımıştır. Oldukça küçük boyutlu miteların ciltte yoğun kaşıntıya neden olmasından dolayı oluşan uyuz hastalığının rahatlatılmasında yardımcıdır.
İlgili 37 soru bulundu
Sürekli kükürt sabunu kullandığınız zaman ciltteki yağ salgılanması da önemli ölçüde azalacaktır. Aynı zamanda kükürt sabunu, egzama, mantar ve sedef gibi rahatsızlıkların giderilmesinde büyük bir rol oynar. Kükürt sabunu, kaşıntı ve uyuz hastalığının tedavisinde de önerilen oldukça faydalı bir sabundur.
Kükürtlü merhem (Vazelin içerisinde %6-12'lik hazırlatılır veya Pomad Wilkinson): Toksisitesi olmadığından bebeklerde ve gebelerde tercih edilir. Kokusu ve kirliliği istenmeyen tarafıdır. Kese yapıldıktan sonra ovalanarak banyo yapılmadan 3 gece üstüste uygulanır. Dördünce gece banyo yapılır, eşyalar dezenfekte edilir.
Sirke, uyuz parazitlerinin yok edilmesine yardımcı olabilen asetik asit içerir. Sirke, uyuz parazitlerinin cildin yüzeyinde ve yüzey altında bulunduğu yerlere nüfuz edebilir ve parazitleri öldürür. Sirke kullanarak evde uyuz tedavisi yapmak için, bir bardak sirkeyi bir kaba dökün ve aynı miktarda su ile karıştırın.
Ne yaptıysam uyuz geçmiyor diyen kişiler, çay ağacı yağı, aloe vera, karanfil yağı, biberiye ve kırmızı biber gibi doğal seçenekleri de deneyebilirler ancak reçeteli ilaçlar uyuzu geçirmenin en garanti yoludur.
Özellikle uyuz böceği belirtileri vücutta görüldüğü andan itibaren mutlaka bir doktora gidilmesi gerekir. Uzman bir doktorun reçete edeceği ilaç ve kremler kullanılmalıdır. Bu ilaçlar kullanıldığı takdirde uyuz böceğinin vücuttan atılması sağlanır. Bu kremler işe yaramadığı durumda ıhlamur losyonu da kullanılır.
Uyuz rahatsızlığına yakalanan birinin tedavi süresi ortalama şekilde 10 gündür.
Uyuzlu kıyafetlerin yıkanması için yüksek sıcaklıkta yıkama gerekmektedir. Tam olarak uyuzlu kıyafetler kaç derecede yıkanır sorusunun cevabı 60°C ve üzeridir. Yüksek sıcaklık, uyuz mikrobu ve yumurtalarının ölmesine yardımcı olur ve böylece hastalığın yayılması engellenir.
3. Evde uyuz hastasının kullandığı giysiler, çarşaflar ve havlular 60 derece suda yıkanmalı, çarşaf ve nevresimler sık sık havalandırılmalıdır. 4. Halı ve zeminler hepa filtreli elektrik süpürgesiyle süpürülmelidir.
Uyuzun kızarıklığı ve kaşıntısı, tedavi başarılı olsa ve tüm akarlar ve yumurtalar öldürülmüş olsa bile, tedaviden sonra birkaç hafta ila bir ay sürebilir. Sağlık uzmanınız, şiddetliyse kaşıntıyı hafifletmek için ek ilaçlar yazabilir.
Moos S Sabun Kükürtlü 100gr
- Yağlı ciltlerin ve kepek problemi olan saçların kullanımına uygundur. Nasıl Kullanılmalı: Nemli vücuda masaj yaparak uygulayınız. Bol su ile durulayınız. Öneri: Günde iki kez sabah akşam uygulayabilirsiniz.
Permetrin, belirtildiği şekilde kullanıldığında güvenli ve etkili olup uyuz akarlarını ve yumurtalarını öldürür, uyuz tedavisi için ilk tercih edilen ilaçtır.
Deniz suyunun uyuza iyi geldiğine dair herhangi bir bilimsel çalışma yoktur. Aksine uyuz bulaşıcı bir hastalık olduğundan uyuz olan kişinin deniz ve havuz gibi alanlardan uzak durması tavsiye edilir.
Uyuz Hastalığının Belirtileri Nelerdir? Yaygın, parazitik bir rahatsızlık olan uyuz hastalığı, genellikle bilek, dirsek, koltuk altı, göğüs, bel, kalça,genital bölge, ayak ve el parmak aralarında kaşıntıya yol açar. Kadınlarda meme uçlarında, erkeklerde ise genital bölgede kaşıntı ve lezyonlar görülebilir.
Badrenbuya (oğul otu, melisa, tatranbu) ıssı ve kurudur, uyuza yarar. Gülyağı, soğuk su ve çok az sirke ile karıştırılıp sürülürse giciyik ve uyuzu giderir.
Beyaz sirke sayesinde cildin PH derecesi değişeceği için cilt derisindeki uyuz böcekleri de ölür. Bir bardak su ile bir bardak beyaz sirkeyi karıştırarak kaşınan bölgede tutun. Uyuz böceklerinden tamamen kurtulmak için 10-15 gün süresince günde 3 kez bunu uygulayabilirsiniz.
Uyuza neden olan bu akar türleri de yaklaşık 2 ay boyunca ciltte bulunabilirler. Çeşitli belirtiler ile ortaya çıkan uyuz hastalığının tedavisinde de çoğunlukla sirke kullanılmaktadır. Sirke bu konuda en etkili yöntem olarak bilinir.
Uyuz hastalığının daha çok soğuk havaların yaşandığı kış döneminde görüldüğü, kışın soğuktan korunmak için çok fazla giyildiğini ve bunun da terleme fonksiyonlarını bozduğunu söyleyen Özçelik, "Soğuktan korunmak için bir çok şey giyiyoruz. Derimizi bozuyor.
Kükürt ve Cilt Yararları
Cildin soyulmasına yardımcı olur ve cilt üzerindeki bakterilerle savaşır. Cilt için kullanılan kükürt ürünleri genellikle bölgesel olarak uygulanır ve ağızdan alınmaz. Krem veya merhem şeklinde kullanabilir veya kükürt içeren bir çamur banyosu yapabilirsiniz.
Kükürt yıkanabilir bir baz içinde veya vazelin içinde 3 gün boyunca geceleri kullanılması önerilmektedir.
Uyuz ve egzamada mangal külüyle karıştırılan kükürt, zeytin yağıyla pomat yapılarak hasta bölgeye sürülür. Alerjiye karşı toz kükürt, leblebi unu ya da balla karıştırılarak hastaya yedirilir. Yanıklarda bir miktar kükürt kireçle karıştırılıp pomat haline getirilerek deriye sürülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri